Отговори на тема  [ 143 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща
Евроизбори 2014 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Евроизбори 2014
Не казвайте "Блах!", щото тези избори ще се тълкуват широко и имайки предвид манталитета на българина - ще предопределят следващите.
Освен това: ТРЯБВА да се гласува, иначе ще го направи циганинът срещу две кебапчета!

Досегашните политици си ги знаем...
От новите: Бареков за мен е 100% подкупно ла*но, но май по-нови няма. Потресе ме днес: щял бил да ходи в европата за да блъска по масата. А на какъв език?!

За сравнение: вижте викито на Антония Първанова (не я бъркайте нито с бившия президент, нито с неосъществилия се цар!).

Значи: ще се гласува, ама за кого?

Пон Май 19, 2014 10:18 pm
Профил

Мнение Re: Евроизбори 2014
Бонго,
че си заблуден е ясно. Ти не разбра ли, че всичките играят заедно и сценарият е начертан още от Живково време. Дали ще обсъждаме политиката или турските сапунки разлика няма. И едното и другото са далече от нас и нищо не можем да направим. И да гласуваш най-много да ти загубят бюлетината. Какво значение има? Какво ти пука кой е? Който и да е ще се интересува от проблемите на тоя дето му плаща а не от твоите. Тогава какво ти дреме? Или и на тебе ти плащат за интернет пропаганда по форумите.
Основното правило е - кучетата си лаят а кервана си върви. Не очаквай промяна в близките 500 години. По-скоро държавата ще фалира и ще изчезне от лицето на земята отколкото да тръгне в правилна посока.
Ти пак си гласувай за който си искаш. Или стискай палци на която си искаш турска сапунка да стане това дето ти харесва.

Пон Май 19, 2014 10:23 pm
Профил
Аватар

Ти си пази транскубтоните да не избягат! Останалото което си написал е пропаганда на лошите евреи - това всъщност искат да си мислим.

Ама аз отворих темата насериозно!

Пон Май 19, 2014 10:30 pm
Профил

Все едно е, тия избори реално нямат никакво политическо значение, но естествено такова ще им се придаде .... все ми е тая кой ще спечели, бареков е твърде далеч от следващите избори, а предстрочни едва ли ще има, така че дори и да спечели сега е все тая, освен разбира се ако не е вече договорено ако спечели да ни сменят правителството :)

Съвсем сериозно бонго, и да гласуваш и да не гласуваш все тая.

Пон Май 19, 2014 10:32 pm
Профил
Аватар

Тони, грешиш по висчки показатели:
- Нямат значение, ама ще им се придаде - к'ва е разликата за в БГ?!
- бЪреков е далеч, ама ако не е договорено - е да, де!
- и да гласуваш и да не гласуваш все тая - ми да оставя циганите да лапат кебапчета ли?

Първи път трябва да има и що да отлагаме и докога?!

Пон Май 19, 2014 10:48 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

bongo_x2 написа:
- и да гласуваш и да не гласуваш все тая - ми да оставя циганите да лапат кебапчета ли?
Първи път трябва да има и що да отлагаме и докога?!

И за кой да гласувам бе, бате, като на всички сегашни кандидати /или поне на по-главните/ им следя от 25 години лъкатушните стъпки и все кафява, миризлива следа оставят?
(а за 'новите' лица /пардон, задници/ изобщо пък не ми се обсъжда)

Вто Май 20, 2014 12:02 am
Профил ICQ WWW

Циганите ще лапат кебапчета така или иначе, и всички да гласуваме те пак ще лапат, така че циганските кебапчета не можеш ги пипна. Да им се придаде и наистина да имат са различни неща, то и протестите имаха голямо значение но не промениха нищо, дори стана по-зле. Трябва да стане чудо за да има предсрочни избори, дори боко да спечели и то с мнозинство голямо това по ниаккъв начин не променя нещата. Ясно е че той няма да спечели, бареков не може да вземе толкова много, а и да ги вземе е все тая. Ако БСП видят полза от това да има предсрочни избори тогава може да има, иначе могат да си изкарат така мандата.

Вто Май 20, 2014 12:03 am
Профил
Аватар

Ниската избирателна активност е само и единствено в полза на сега управляващите кютюци. 8)

Затова агитацията върви в посока да откажат хората да гласуват.

Вто Май 20, 2014 12:06 am
Профил ICQ

Да бе, но тов са евроизбори, не променят нищо в държавата, ако не искат да има предсрочни избори няма да има и толкова. Та какво променят тия избори. Големия зор е за европарламента, социалистите искат да вземат още места и релано те да урпавляват, то не че и сега не е така, с тия социал -демократи ...

Вто Май 20, 2014 12:15 am
Профил
Аватар

Бъркаш. Предсрочни избори може да има. Рецептата е елементарна. Просто трябва Атака да изпадне на тези избори (а за това трябва една идея по-висока избирателна активност, независимо за кого). Това директно ще радикализира Сидеров, защото единствения му начин да си върне част от електората е да застане анти-правителствено. Той загуби електорат подкрепяйки правителството. Без Атака, БСП умират точно за 2 седмици. Сидеров се кичи с титлата "свалил правителството", нещо което нито протестите, нито Герб могат да направят. От което качва 1-2% и на предсрочни избори е вътре в националния парламент.

Отделно, че ако БСП не спечелят тези избори, вероятно сами ще идат на национални. Всяка друга стъпка би била глупава, защото е ясно, че тренда е надолу и стоейки освен негативи друго няма да натрупат. Като сложим и неизбежния скок на тока...

Ако БСП + ДПС не спечели тези избори категорично, предсрочните парламентарни са въпрос на половин година.

А социалистите ще видят голям зор да вземат мнозинство в ЕП, най-вече заради Франция и Германия. Отделно, че всичките изкукали евроскептици дето сега са модерни, са все бивши леваци... Т.е. те крадат тяхните гласове. На мен ми се чини, че левицата ще отбележи най-слабото си представяне от доста време насам.

Tisho написа:
Затова агитацията върви в посока да откажат хората да гласуват.

Че това е от 89 година насам все така. БСП, Атака, ДПС са все партии с твърдоглав лекторат. Реално погледнато единствените пъти когато БСП + ДПС е губило властта, е когато избирателната активност е била по - висока от обичайната. :)

Вто Май 20, 2014 8:08 am
Профил ICQ
Аватар

по-смислено е да обсъждаме тримата келеши, които са се загубили (май) в планината, отколкото келешите, драпащи към брюксел.

няма нито един кандидат до 5-то място в листите, който да не ми е противен. противни са ми и тези, които редят листите, и тези, които списват правилата за избор, дори самия афро-парламент ми е противен. а комисията пък е направо извънземна, не ги знам тези хора слизали ли са някога до реалния свят.

но колкото и да са ми противни, на тях им е добре, а на мен - гадно. и затова, ограничавам всички мисли за нещата над които нямам влияние. ако ми обясниш с кое мое действие мога да повлияя глиган беевски, коконева, гейчо, архонта и прочее безродници да НЕ станат афро-дупетати, може да ме привлечеш към каузата.

Вто Май 20, 2014 9:43 am
Профил
Аватар

Е избора в крайна сметка се свежда до кофата с лайната и кофата с говната. Това сме си забъркали - това избираме.

Вто Май 20, 2014 9:52 am
Профил ICQ

Не знам дали така трябва, но някак си "анархичния" елемент в мен започва да надделява и все повече ме обзема убеждението ми да НЕ отида да гласувам на тези избори. Не искам нито една от "кофите".

Тези избори според мен не са толкова важни колкото следващите и ако много хора не отидат да гласуват и примерно педерасите, доганците и лудите спечелят - това може и да има мобилизиращ ефект върху активността на следващите по-важи според мен избори.

Другия вариант е хората някак си ако може масово да гласуват (това не знам как ще стане за съжаление) с невалидни бюлетини и да се окаже контрол и да се отчете примерно, че 20, 30 та и повече от гласувалите са с невалидни бюлетини. Това точно ще покаже, че не искаме нито кофата с лайната, нито тази с говната ... И кой-знае - някой може и да се стресне от един такъв резултат ...
Друг е въпроса, че медиите няма да го отразят, защото са силно "независими" ...

Може и да отида да гласувам за експеримент с невалидна бюлетина и да видим след това в моята секция дали ще има отчетени невалидни бюлетини (поне една- моята). (Почти съм убеден, че невалидни бюлетини няма да има ...)

Може би гласуването трябва да стане задължително, но в бюлетините да има възможност да не се гласува за нито един от кандидатите. Така при положение, че над определен процент от хората не са избрали никой от листите - изборите да се анулират и нови такива "до дупка" ...

Вто Май 20, 2014 10:29 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Значи не виждам какво се оплаквате, народа си е заслужил управляващите с гласуването си или с негласуването си. Като искате да гледате мутрите и да играете по свирката на доган/местан и гей, пак недейте да гласувате, те мангалите и пенсиите ще гласуват вместо вас.

Просто трябва да се гласува за най-малкото зло.

Вто Май 20, 2014 10:35 am
Профил
Аватар

Аз не мога да разбера, що някой хора очакват чудеса на изборите и намират неслучването им за оправдание за негласуване.

Тия дето ги избираме, са представителна извадка на обществото ни, такова - каквото е. Огледайте се и ще видите навсякъде около вас - Станишевци, Пеевци, Борисовци, Сидеровци, Куневци, Къневци и т.н. ... представени точно в същите количествени съотношения, както в парламента. Това е матриала към днешна дата, не можете да очаквате Маргарет Тачър, Барак Обама,Владимир Путин или Ченгиз Хан да се пръкне в БГ политиката. С тия лайна, тая боя правим.

Вто Май 20, 2014 10:41 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 143 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща