Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
ARM HJTAG 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение ARM HJTAG
http://www.sparkfun.com/cgi-bin/phpbb/v ... php?t=2129

Вто Яну 10, 2006 12:45 am
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Нещо неможах да намеря линка 8O .

Вто Яну 10, 2006 11:31 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Този JTAG в Olimex ли да го търся?

Вто Яну 10, 2006 11:37 am
Профил
Аватар

Мнение 
Нали ти казвах че са 2 прости чипа на кръст в него и не си струва парите. И схема ти давах на wiggler. Намери самия драивер и ще го пробвам с Kiel-a и ще ти кажа дали работи и дали има смисъл да си го правиш.

Вто Яну 10, 2006 12:16 pm
Профил

Мнение 
Туй нещо съм го подкарал вече.

На устройството дето е на http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?t=1509
конфигурацията Wiggler for Chinese RDI driver работи нормално с този софт. Има и още един китайски RDI драйвер, Banyan се казва- и той се справя добре.

Пробвано е на MULTI2000, IAR.

И двата RDI драйвера съм ги сложил на http://www.embedded-bg.com/products/uni ... unicab.htm
X-JTAG е старата версия на H-JTAG. Ще обновя.

схемата е точно както на олимекския Wiggler, с една разлика - TRST трябва да е инверсен.

Ето и схемичката на Wiggler-a, върху която трябва да се модифицира TRST закачвам.

>>Predator_MF: Keil-a не тръгва нормално с тоз RDI драйвер, не знам защо. Има още една цака за посаждане на Wiggler/Raven в Keil, още не мога да я подкарам. Ако представлява интерес, обади - ще пратя каквото трябва.
Още разследвам случая.

Прикачени файлове:
wiggler.pdf [99.89 KiB]
347 пъти

Последна промяна Balkana на Вто Яну 10, 2006 12:31 pm, променена общо 2 пъти

Вто Яну 10, 2006 12:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Abe честно казано предпочитам да дам $100 за твоя JTAG комбайн отколкото $200 за uLink-а на KEIL, който е ограничен само в IDE-то на KEIL...

Вто Яну 10, 2006 12:28 pm
Профил

Мнение 
Борбата с Keil-a продължава :) Досега всички други са се предали, освен него.

Вто Яну 10, 2006 12:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Между другото IAR колкото повече го усвоявам толкова повече ми се затвърдява мнението че е по добре от Kiel.
Може да си преразгледаш отношението към него и да го разучиш. Тогава ще можеш точно с тоя комбайн да работиш като raven което е чуствително по бързо от wiggler. Все пак raven не е 2 прости буфера и трансфера да се прави с управление на пиновете по порта.
Още повече че мога да помагам за първите стъпки с него където са основните проблеми и няма да ти е толкова трудно колкото на мен ми беше. :)

Вто Яну 10, 2006 12:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
KEIL ми допадна повече заради IDE-то и симулатора, доста удобно визуализиране и за 15 минути схванах как се работи, IAR продължавам да го гледам като теле, особено тоя Project Window вляво, още не мога да зацепя кое какво е там....ама ако продължаваш да ме навиваш и аз ще се предам :D

Вто Яну 10, 2006 1:49 pm
Профил

Мнение 
На мен ми се налага да работя с MULTI-то на Greenhills. Вече съм му свикнал и ми е много удобно, макар всички да казват че IDE-то му е много грозно :)

IAR засега изглежда средата с поддръжка на най-много процесори и JTAG сонди, и има добра поддръжка за трасиране от FLASH, което повечето от другите няма.

Явно всичко е въпрос на свикване.
Обаче опитът ми е показал досега че най-безпроблемното дебъгване става от RAM. И нямаш никакви ограничения за breakpoints и т.н.

Вто Яну 10, 2006 2:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами проблем е началното усвояване. Много неща са скрити и на не най интуитивното място. Други неща са написани в документацията и се пишат като допълнителни опции. Но в общи линии имаш контрол над всичко.
Вчера например открих че един от наи неприятните проблеми че хардуерния му дебъгер не ресетва процесора не е всъщност проблем. На дебъгера може да се задава mac. file в които се правят макроси и там си в макроса които се изпулнява при UserReset просто даваш _writememory и пишшеш директно в CR на Ресет контролера необходимото за да направи ресет на периферията и всичко си работи вече. Иска да се инвестира доста време за изучаване но после ти се отблагодарява с много голяма функционалност. Просто е инструмент за професионална работа. А хардуерния му дебъгер маи няма равен. И флаш пише и с ремапване няма проблеми,наи много поддържани JTAG хардуери .... Структури масиви и други такива конструкции са достъпни за разглеждане в watch window.
Има пълноценно C++. Сега портвам една библиотека за Fat12/Fat16 ами като гледам 80 процента от нещата които са писани в нея ги има като готови бибиотеки на IAR-a. И ако се бях хванал аз да си я пиша направо май щеше да ми е по лесно от портването че има конфликти с функции от неговата библиотека и функции с същите имена от тая. И като добавим че структурите порди организацията на паметта се подравняват а тази ФАТ бибиотека е за 8битов процесор маи наистина щеше да е по удачно да си я напиша наново направо с бибилиотеките на IAR.
Че ако се захванеш да го ползваш за начало ще псуваш доста. Но пък може да ме питаш за това онова дето не ти става ясно и така ще дръпнеш по бързо. Другия начин е да му изчетеш първо цялата документация и тогава много от проблемите ще отпаднат. На мен не ми харесва много тоз метод но ако имаш нерви да я изчетеш първо ще си добре.

Вто Яну 10, 2006 2:49 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 11 мнения ]