|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:18 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Евроизбори 2014
@tito не го взимай навътре. Тук тролове няма. Но хората са толкова убедени в своята си истина, че шанса някой, да убеди някого е нулев.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 27, 2014 11:37 am |
|
 |
|
Цецо
|
Тук не си прав. Реално хората бяха зле информирани. Всички си мислеха (включително и аз), че ако не сложиш избор за преференция все едно си съгласен с предложената ти листа в точно този вид. Реално въпросната 15ка е качена на първо място само с 30000 гласа (или нещо от сорта беше). Така тия 30000 идиота са обърнали цели вот, защото всички други са мислили, че избора им е подразбиращ се 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 27, 2014 11:42 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Това доказва, че и тези дето толкова го мислиха (в тяхна полза естествено) закона за изборите не са го предвидили... Сега ми е интересно дали ще "натиснат" човечеца (15-тия в листата де) да се откаже от европарламента... Е те това няма да е честно .... Хорицата си го искат, избрали са си го МАЖОРИТАРНО, а той "подменя" вота им като се отказва в полза на друг, който хората НЕ го искат... Другото за което се сещам е да се направи щателно разследване за купуване на гласове, Очевидно човечеца е плащал здраво, за хората да го предпочетат...
|
| Вто Май 27, 2014 1:02 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Тези "социологични" ""проучвания"" са част от медийната пропаганда с която се манипулира общественото мнение ... човек трябва да е абсолютно луд да им се вързва 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Май 27, 2014 1:37 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Не знам по каква логика гласуват, обаче София не е толкова бизнес населена колкото изглежда. Не помня точната статистика, но беше бая стряскаща - във всяко второ или трето софийско семество влиза поне една заплата пряко или косвено от бюджета. Тук в провинцията си нямаме министерства, ведомства, агенции... даже болниците и университети 
|
| Вто Май 27, 2014 9:27 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
По провинцията има хиляди градчета и села, където единствените получаваши някакви заплати са учителките в училището. Другите хора, копаят лозета, косат ливади и хранят кокошки. Това им е и прехраната 3 яйца и 2 домата от градината.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Май 27, 2014 10:43 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
+1 А циганите са социалнослаби и телкаджии, и пак добре, щото иначе щяха да окрадат кокошките... На село от магазина циганите пазарят, българите - единствено хляб. Едит: уф, аз за соц-проучванията исках да пиша. Нали ги гледах - пред моята секция имаше представители на две агенции. Анкетиращите си вършеха съвестно работата и спираха всеки пети: един път за едната, после за другата агенция. Ако някой откаже - спират следващия. След половин-един час наблюдение можех да позная кой ще откаже, пък и някак си на челото пишеше кой за кого е гласувал. По манталитета, а според него партията и отказът от анкетиране са доста свързани. Интересен феномен бе, че възрастни в непенсионерска възраст казваха в движение "ГЕРБ" на всеослушание и анкетьорът трябшаше да ги догонва, за да попълни останалите данни. Виж, когато проучването е поръчано от партия или друга организация - начини за манипулиране много, само и само да се угоди на поръчалия музиката. Я да ви попитам: съгласни ли сте да се развива ядрена енергетика в БГ, ама чрез Белене? 
Последна промяна bongo_x2 на Вто Май 27, 2014 11:32 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Май 27, 2014 10:59 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Цецо, може и да си прав, но за социолозите, те май такива прогнози даваха, че ГЕРБ водят, но не с толкова. Но то с течение на времето и това толкова поспадна малко та не е толкова стряскащо. Значи никой от моите познати не е гласувал точно защото са евро-избори, ако бяха за парламент щяха да гласуват, не казвам че всички те ще гласуват за БСП, но нямаше да гласуват и за Боко, имат си други предпочитания. Та нещата щяха да са различни. Аз и друг път съм го казвал, не съм фен на БСП, аз съм фен на себе си. За трети метродиаметър, изобщо с метрото няма някакви сериозни промени. Е по нататък боковските фирми може и да излязът от тая далавера но ще има кой да ги смени, като гледам магистралата си представям какво е в метрото, добре поне че магистралата не може да те затрупа.
А за кой колко е откраднал ... айде Костов да не го пишем на БСП, щото то по тая логика Боко е много повече човек на БСП от Костов, и то излиза че в тая държава най-много краде БСП. Това което се случи 97 е далеч от това което се случва сега. Тогава много пари отидоха не в партията а в индивиди, не партията и тия около нея се облажиха най-много. И отделно, мен ме дразни факта че около Боко се облажват едни и същи хора в много тесен кръг. Покрай всички останали папото стига по-надалеч а от него се облажва и нормалния човецец по един или друг начин.
п.с. като стана въпрос за метрото и какво се прави, има логична причина да не се прави много, несигурността, тия 6 месеца протести малко променят нещата. Естествено това е свързано с кой какво ще лапне, но за да лапне някой нещо, тоя дето дава трябва и той да е сигурен че не дава на вятъра, а тоя дето ще взима да е сигурен че ще се задържи достатъчно за да може да вземе каквото иска да вземе. В тая обстановка едните се скатават и другите се скатават ... но не е и нищо да не се прави де, просто не се прави заглавна новина за емисията в 19:00 от всяко нещо което се почва или открива, за което и преди му го признах, такъв PR друг преди е нямал.
|
| Вто Май 27, 2014 11:27 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз горе направих едит, де. Ама пак искам да кажа: тези избори ще се тълкуват мнооого широко (вече го видяхме), ще повлияяти на следващите избори и на още куп други неща. Как така нямали значение?! И най-ш*баният български гражданин има прост, лесен и безболезнен начин да повлияе на ш*баната политика с гласуването си. Доколко е ефикасно е въпрос на който никой не може да отговори, докато ш*баните граждани не си замъкнат масово дупята до урните. Тук има едно мъдро послание от може би най-блестящия ни президент, който не стана такъв защото така и не можа да намери България в БГ: https://www.youtube.com/watch?v=-AqLg8F4SRE
|
| Вто Май 27, 2014 11:54 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Бонго, това не са Български а Европейски избори, те не променят директнонещата в Бг а в Европа. Както можеш да видиш не сме единствените където активността е ниска, нито сме единствнеите със странни резултати. И във Франция искат оставки но едва ли ще ги получат, а и не само там. На спечелилите много им се иска да е иначе, но няма как. Крадци, измамници, търгаши, без значнеие какви са, уравляващите са управляващи. Има няколко начина да не бъдат : 1. Революция; 2. Свършва им мандата; 3. Организират се предсрочни избори. 4. Свиква се велико народно събрание. 5. Всички загиват в самолетна катастрофа. За 1,4 и 5 мисля няма смисъл да коментираме, не са релативни към реалността. За 3 това е в техни ръце, няма кой друг да го направи. Дори да се гласува вот на недоверие какво ... Аз съм против нарушаване на основни принципи, мрънках но търпях боко, може да съм искал да го утрепят, да катастрофира, да го удари метеорит ... да, но бяха спечелили и не е редно да се свалят от друга партия било то с вод на недоверие, било с организирани протести или просто ей така на общо основание. В момента управляващите са в същото положение, има си законни начини, това че на боко му с еиска да продължи да лапа .. сори, ще почака 3 години или ще намери законен начин. Да се позоваваш на нещо което не е релативно към момента е безсмислено, евро изборите са точно такива. Дори и национален референдум против управляващите да спечели с голямо мнозинство отново ефекта е същия. Започне ли да има изключения, абе дай тия да си ходят щото .... почва да става зле, това дестабилизира. Ако ще се прави революция ОК, но дано тия които ще я правят да имат идея кой трябва и как да ни управлява. Аз с удоволствие бих се включил лично в обесването на всички депутати и политици. Аз мога и за диктатор да се кандидатирам де, но едва ли това е съкровенната цел на Българина, та не съм тръгнал да правя революции. Боко и Бареков напъват защото занят че зад тях реална структура и организация няма, всичко е много моментно, затова им е зор, на боко да се върне, а на Бареков до де има някаква подкрепа, ясно е че 3 години са твърде дълго време дори за истински партии, какво остава за такива временни сформирования. Боко помни НДСВ, може да не е бил от партията, но и там се облажи, но и видя какво се случва с партии еднодневки когато излязът от властта, не е тъп, прави си заключения.
|
| Сря Май 28, 2014 12:28 am |
|
 |
|
Цецо
|
Абе, Боко бие 8 поредни пъти Сергейчо. Или поне журналята така разправяха. При липса на алтернатива, Боко може да е вечен, нали ти е ясно?
|
| Сря Май 28, 2014 12:58 am |
|
 |
|
ToHu
|
Е 8 пъти ... не знам как ги смятат журналята, имало е дв апъти избори, когато боко спечели и когато изгуби, това са му двете победи, евро изборите никога не са били нещо серизоно, а президентските ... там е трудно да се каже кой спечели  Алтернатива никога е нямало, поне не реална, а привидна ще се намери. Той сега едва успя да избута, това му е и на него потенциала, но може да го изгуби за 3 години. Освен това много силно се говори че единствената причина боко да не плаща за кампания е за да има пари за да купува гласове. Дали и колко е купил не знам, не знам и по-колко са се продавали, и колко са се търсили. Очевидно е че всички искаха да накарат хората да не гласуват, кой на какво е разчитал само той си знае. Не вярвам нито боко нито сергей да са разчитали да купят много гласове, а и на тия избори какъв е смисъла да харчиш много пари за това .. знам ли .... ще мине време ще видим. п.с. а това да биеш 8 пъти и да не изкараш и един мандат .. не звучи никак добре.
|
| Сря Май 28, 2014 1:23 am |
|
 |
|
Цецо
|
Незнам дали е успял "едвам" да избута, явно ползваш някаква друга математика. Аз виждам 1/3 от гласовете да са там. Избирателната активност в случая няма отношение, защото тя е такава и за БСП. Основния купувач на гласове е ясен на всички - това са БСП и ДПС. Тоя път и с телевизия ги снимаха. Отделно в разбивките ясно се вижда за кого гласуват циганите - БСП + ДПС. Профила на "левия" избирател - млад и ниско образован или възрастен с ниски доходи. А сети се кой си продава гласа, вероятно не е тоя дето е ОК с парите, а? Имай предвид, че и тоя път ГЕРБ не правиха въобще кампания. Незнам дали е имало избори, които да са печелили толкова евтино и толкова лесно. Незнам какво се "говори" в твойте среди, ама ако е това което пишеш, сериозно се притеснявам в какви среди черпиш информацията си  8те победи на Главуняка са на всички видове избори - местни, парламентарни и президентски. Факт. Не си изкара мандата - факт. Ако го беше направил, сега нямаше да бие  Елементарен политически ход за съхраняване на доверие. Нещо, което Сергейчо глуповато отказва да направи. Нищо, халал да му е. ДПС ще го опъват още известно време, той ще се подсмихва и ще си играе на управленец... Незнам, колко трябва да е прост, за да си вярва, че може да качи рейтинг седейки във властта. Колкото по-дълго издържи на власт, толкова по-сигурна ще му е загубата после. Дано издържи до зимата, ама надали. На всичко отгоре, така му преподредиха листата, че и сега ако иска да се спаси като евродепутат, трябва да наруши правилата 
|
| Сря Май 28, 2014 7:10 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Всъщност протестите не бяха срещу Боко, медиите ги направиха такива, т.е. този който им плати. Бях в БГ тогава и проследих всичко в реално време. Следващите протести обаче бяха естествен отговор на хората, както и резултатът на изборите сега. Не толкова от любов към Бащицата Бойко.
Хвърлих поглед на резултатите в моята секция - щото имам преки наблюдения и щото разяснявахме на почти всеки докато се убедим, че му е ясно. За префенциалния: че не е задължителен - това ни бяха казали. БСП - 17 преференции, за No1 1 глас, за No15 9 гласа. ГЕРБ- 26 преференции, за No1 18 гласа. Мии излиза, че и без грешката Станишев не е много обичан, а гербаджиите са знаели по-добре от нас как се гласува... Уау, сега видях: за ДПС има 2 гласа, и двата за Пеевски. А бе дойде един със жена си: хитри свински очички и вид на дебел циганин, а тя - изрусена кифла. Няма кой друг да бъде!
Последна промяна bongo_x2 на Сря Май 28, 2014 12:47 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Май 28, 2014 11:35 am |
|
 |
|
Цецо
|
Опа.... http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/0 ... da_izkara/Станишев може да е тъп, ама Местан определено не е.
|
| Сря Май 28, 2014 11:53 am |
|
|