Отговори на тема  [ 112 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Дефибрилатори 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Дефибрилатори
Тук автоматичните дефибрилатори са задължителни за всички публични места. При нас във фирмата имаме такива като този на снимката. Всяка година по двама човека от всеки отдел минават тренинг за оказване на първа помощ и ги учат и как да боравят с дефибрилатора, макар че просто трябва да сложат пострадалия да легне на равно място, закачат му дефибрилатора, натискат копчето и гледат умно от страни. Идея си нямам процентно колко човека спасяват така и дали въобще спасяват, но дори и само един да е пак си заслужава усилието, защото поне има шанс да спасят някого - ако ги няма тия неща и никой не е обучен тогава със сигурност даже и да можеше няма да спасат никого.

Бонго, няма какво да ми се оправдаваш - за мен е важно, че написа "Бонго отскоро е безработен и в това положение е свикнал да взема, не да дава ". Плюс това без значение какво ми обясняваш никога няма да повярвам, че няма абсолютно никаква работа, която можеш да вършиш.

Прикачени файлове:
IMAG0697.jpg
IMAG0697.jpg [ 74.62 KiB | Прегледано 1658 пъти ]
Пет Май 30, 2014 10:58 pm
Профил

Работа за вършене има адски много. Няма кой да ти плати за да я вършиш. Дори фирмата да има пари - не им се дава. Важното е шефа да си сменя колата редовно. Както го дискутирахме в темата на Тони.
И аз съм като бонго само дето правя разни работи на черно и не давам стотинка на държавата. За какво да се нервя 20 дена с тъпи шефове за 1200 лева като мога за 2 дена да изкарам 1000 и останалото време да лежа. Или да намеря още някой да му свърша нещо за 2 дена за още 1000.

Пет Май 30, 2014 11:28 pm
Профил
Аватар

А така, ти пък работиш и не плащаш данъци ама пак ревеш що държавата не давала :) . Между другото не знам колко това за шефовете с колите и неплащането на заплатите е вярно, но аз лично не съм чул никой от роднините и познатите ми да се оплаква, че не им плащат заплатите, особено пък щото шефовете им си били сменяли колите постоянно.

Пет Май 30, 2014 11:59 pm
Профил
Аватар

Леле и аз с какъв човек съм се хванал да споря за сериозни неща...

Съб Май 31, 2014 8:27 am
Профил ICQ

Работа има много. Няма кой де я върши. И по-зле ще става.
Свободна страна сме. Всеки може да си направи фирма и да стане началник. Пък тогава, ако иска ще си сменя колата всяка година. Но май е по-лесно да се мрънка по форумите и да се оплаква до края на живота си от страната си и от атмосферното налягане.
А грамотен човек да е безработен е обидно и ми е чудно как някой може да се хвали с това.
Според мене де. Светът е шарен...

Съб Май 31, 2014 8:57 am
Профил

sthx,
когато се намери кой да плаща за свършването на работата - ще се намери и кой да я свърши. И когато основния критерий е свръшването на работата а не задоволяване кефа на шефа - тогава нещата се олесняват.
В спешната помощ взимат 800 лв заплата. И се чудиш защо нямало кой да върши тая работа. Ами как да има при това заплащане. Дай им по 150 лева на смяна и гледай какво става. Ще се бият докторите и ще чакат на опашка пред линейките.
В развоя: клиента плаща на фирмата 70 евро на човек на час. Фирмата плаща на мене 5. Ама много ясно, че ще работя и ще подскачам от щастие. Ами да си направя фирма - направил съм си. Незаконна. Никакви данъци. Не искам нищо от държавата.
Тони искал човек за нещо си там. Ама предлагал 1000 или 2000 лв. Ама човека да искал да го прави това за кеф ами не за пари. Ама да не си напускал старата работа заради 100-200 лева отгоре. Ами дай му 4000 лв заплата - двойно на сега и ще е твой, ще работи и ще припка. Ще го е страх да не си загуби работата. Сега въпроса е този човек с труда си дали ще изкара 4000 и дали фирмата печели достатъчно за да си позволи по-малка печалба за сметка на по-добре платени служители.
Всичко е свързано.
Няма пари - няма работници. Няма и дефибрилатори.

Съб Май 31, 2014 9:26 am
Профил

Докато си търсех една песничка в ютюба попаднах на едно интересно видео. Позабавлявайте се.

http://www.youtube.com/watch?v=1D7d7Obi7Nk

Съб Май 31, 2014 11:37 am
Профил
Аватар

пиф'е, само глупости пишеш, пак си близал транскубтони...

Ако някой някога е слушал радиообмена е наясно, че това видео е фейк. Някой добре си е поиграл с цел да манипулира неграмотните и заблудените. Като гледам има успех.

И що реши, че ако дадеш на някой повече пари ще върши и повече работа????????? То всеки сам си се оценява доста високо, като те гледам и ти си с големи претенции, ама покритие има ли... няма ли... не се знае. Нали се сещаш, че ако ти се даде 4000 лв. заплата ще се очаква и да си ги изкараш. За два дена в месеца и 40 лв. са ти много.

Ще ти дам реален пример от живота:
Брат ми е чорбаджия на една от най-големите транспортни фирми в БГ. Преди години ме помоли да измислиме система за контрол на превозните средства и шофьорите. Много крадяли гориво и сменяли части и агрегати на поразия. И аз като теб първо го питах що не им даде повече пари да са доволни и лоялни. Показа ми ведомости за период от време със значително завишени заплати. Показа ми за същия период справка за горивото и ремонтите, съответно без промяна. Даде ми и фрапиращ пример за конкретен служител, който с извънредните и командировачните за международни курсове, си докарва съвсем легално малко над 2000 евро на месец. И същия тоя е хванат с туба нафта между автобусите. За половин час брат ми ме зарина с примери и факти относно "лоялноста" на българина и относно големите му претенции. А и за съответния регион си има съответна горна граница на заплащане.

Та вместо да гледаш в канчето на шефа замисли се дали заслужаваш дори и мизерната заплата, дето ти се дава. При социализма важеше правилото "они ме лажат че ми плащат, я ги лажем че работим". Вместо да плюеш по работодателите се замисли ставаш ли изобщо за работата или типично по български претенциите ти са по-високи от възможностите ти!

Съб Май 31, 2014 12:40 pm
Профил
Аватар

Коя е фирмата дето взима от клиента 70 евро на човеко/час? Бахти бизнес модела, евала на тия пичове... В БГ такива ставки има само при обществени поръчка за свои хора. :)

А всеки който плюе по работодателите го съветвам просто да стане работодател. Или поне да стане самонает и да спре да мрънка. Като под това разбирам, ако стане самонает на черно да няма и претенции към държавата. Никакви.

Съб Май 31, 2014 12:43 pm
Профил ICQ
Аватар

Pif написа:
В развоя: клиента плаща на фирмата 70 евро на човек на час. Фирмата плаща на мене 5.

8O

Съб Май 31, 2014 1:27 pm
Профил

ЦарБета,
146.950 мегахерца. Пускаш и слушаш. Гласовете са специфични и ще ти се набодът в ушите от раз. Слушай 2-3 дена и после пак си пусни видеото. Записа е оригинален и е взет официално от рекордера който им записва комуникацията. Техния си. Взет е с разрешение от един бит доктор дето вече не е доктор. Кой е правил видеото - не знам. Пускали са го БНТ. Заедно с още 3-4 предавания по същата тема.
Що се отнася до парите - всичко е въпрос на трудова дисциплина. Работника трябва да се контролира. Затова има мениджъри и шефове и те взимат повече от работника. Ако работника е доволен можеш да го управляваш както си искаш. Няма да краде, ще е точен и ще си върши работата съвестно. Е, трябва и да го контролираш. Не е само до парите. Бил съм технически директор във фирма с 100-ина служители. Естественно недоволни от ниското заплащане. Но с добър контрол и стимули всичко си вървеше в правилната посока.
Давайки повече пари за дадена работа ако не този ще я свърши друг по-качественно тази работа. Ти може да боядисваш стени за 20 лева на ден и да боядисваш 5 квадрата некадърно. Аз мога за 500 лева на ден да боядисам 50 квадрата - кадърно и хубаво. Избора си е твой. Аз взимам 10 лева/квадрат и работя бързо. Ти взимаш 4 лева/квадрат и работиш бавно. Ама като сравниш 500 със 20 лева разликата е огромна. Но като сравниш 10 с 4 лева не е толкова огромна. Само, че чорбаджията си прави сметката.
Аз точно така си изкарвам парите. От хора които знаят защо ми плащат тези 500 лева/ден. Не се оплаквам от държавата, от здравната система и щом мога да си плащам наема и да си финансирам разработките - значи не съм я закъсал чак толкова.
Коя е фирмата дето взима по 70 евро/час - ЕПИК. Сега се казва ИМИ. Сред софтуерните компании има и цени 100-150 долара на час. Чувал съм за 220 но не съм виждал. Точно това е концепцията на повечето компании с офиси тук. Дават по 4-5000 лв заплата на работника и той доволен.
С Джонсън нещата не са много по-различни. И те работят поръчките на подобни цени за човекочас.
И както казва един приятел - аз не си търся работодател. А си търся заплатодател. Само дето аз не мога да стоя на един стол цял ден и да си бъркам в носа срещу 5 лева/час. Или 10.
Работодателя иска ти да свършиш работата а той да прибере голямата печалба. Е като иска - да си я свърши сам. Така и аз без пари и той без пари. Аз като давам работа на някой е на процент или на свършена работа. От проекта ще изкарам толкова, давам ти толкова. Доволен/недоволен? Ако не ти се бачка - търся друг.
В държавата не е така. 70-80% от бюджета за здраве се краде. С останлото се лекуват болни, лекуват се цигани, лекуват се раково болните които са доста скъпи на бюджета, плаща се заплати на доктори и сестри, ток и ремонти на болниците и се организира спешната помощ.
После докторите виновни.

Съб Май 31, 2014 1:40 pm
Профил

Pif написа:
В развоя: клиента плаща на фирмата 70 евро на човек на час. Фирмата плаща на мене 5.
Баси сбърканото племе сме това Българите. Кво ти влиза на тебе в работата да се мешаш в това колко взима фирмата от клиента за човеко-час развой? Собственик ли си? В борда на директорите ли си? CEO на компанията ли си? Направи си ти фирма осигури клиенти за по 70 евра и тогава да те видим колко ще плащаш на работниците си... В случая си си продал задника за 5 евро/час по собствено желание и мрънкаш... Като не те кефят тия 5 евро що си там ? Намери си друго място където ще ти дадат 35...
Pif написа:
Бил съм технически директор във фирма с 100-ина служители. Естественно недоволни от ниското заплащане.
Като си бил технически защо работниците ти са били недоволни и ниско платени, а? Е нема да се оправиме тука МАМКА МУ... :axe:

Съб Май 31, 2014 1:56 pm
Профил ICQ

CarBeta написа:
...А и за съответния регион си има съответна горна граница на заплащане...

Това не беше ли при един друг строй ? Или пазарната икономика за едни едни е пазарна, за други "пазарна"...

Съб Май 31, 2014 2:34 pm
Профил
Аватар

Има три категории работници - такива на които трябва да се плаща ...
1. ... защото работят.
2. ... за да работят.
3. ... за да не работят.

Пифе, ти изглежда си от втората категория. Гледай да минеш по-бързо към първата. Познавам доста хора като теб - години наред се оплакваха, че не им плащат и не работеха. Когато дойде времето да им плащат достатъчно добре, се оказа, че вече не могат да работят. Ако мотивацията ти за работа идва само от заплатата - ебем ти мотивацията. Заплата не се дава, а се заработва. Иначе работодателя ти ще фалира и ти се лишаваш от тази заплата, дори и сам да си си работодател. За да задържи работник, работодателя просто трябва да поддържа равностойно ниво на заплащане за дадената дейност спрямо другите в бранша, въпреки, че винаги има много нюанси и конкретика. Е, ако работника има някакви уникални умения, работата е друга (Аз например си мечтая за 3 глави и 6 ръце :lol:). В нашенско, рабогодателите все още се опитват да ловят с трици маймуни, ама вече се убеждават,че не става. Твърде малко читав народ остана. Затова, когато преценя, че ми се полага увеличение на заплатата, обикновено не назовавам числа, а просто предлагам на шефа да пресметне порпуснатите ползи, ако напусна. За първата категория хора, това обикновено работи. :wink:

Съб Май 31, 2014 2:37 pm
Профил

Дезърт Лио,
аз не съм критерий. Аз съм доста разглезен. И е така защото мога да си го позволя. На мен ми трябват пари за 2 неща: 1. за да ям и да си плащам наема и 2. За да работя това което ми е кеф. За съжаление няма кой да ми плаща да си правя глупавите проекти които са по-скоро в областта на приложната наука отколкото в нещо индустриално и комерсиално. Дори някой от текущите ми проекти да стане то той може да види бял свят след 10-20-30 години и то ако някой голям финансово се заинтересува. Аз съм институция която върши разни неща, има разни условия и за да се издържа и се налага да прави разни простотии като например да ремонтира някакви глупости или да прави някакви тъпи електроники за някой дето му трябвало мигащо червено светодиодче. И конкретно моите проблеми с работодателите идват от там, че работодателя ми плаща за времето а не за труда. И след като ми е платил за времето няма значение за него дали ще правя някакви раработки или ще си бъркам в носа. И без друго ми плаща толкова малко, че не му дреме. Това е концепцията. Затова и нямам работодатели или по-точно казано заплатодатели.
Проблема е масов. По света първо даваш на работника защото той върши работата и ако остане е за шефа. Тука първо шефа купува джипове, къщи и т.н. и ако фирмата е достатъчно на печалба тогава има и за работника. Не говорим за "работниците" които търсят заплатодатели а за тези на които им се работи.
Аз съм кадърен работник и мога да си върша кадърно работата. Ако шефа ми е кадърен мениджер то той ще успее да намери достатъчно пари и да ми продаде достатъчно скъпо труда за да има и за мен и за фирмата и за него. Аз какво съм виновен, че шефа ми е некадърен и да се налага да стоя на едно бюро без да имам какво да правя и да трябва да съм благодарен за 1000-то лева заплата дето ми "дава". Щото той ми я дава, аз не си я изкарвам. Защото не работя. А не работя защото ... затворен кръг.

Съб Май 31, 2014 2:59 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 112 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща