Отговори на тема  [ 112 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Дефибрилатори 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Дефибрилатори
Аз се надявам скоро да не ми се налага срещи с подобни индивиди, особенно след последното ми посещение преди няколко месеца с жената ... най-малкото ще спестя от адвокати.

Нед Юни 01, 2014 5:14 pm
Профил

Тони,
точно това е пазара на труда. Търсене и предлагане. И падарин който да пасе говедата. В случая ти си се цанил за падарин. По принцип тая работа се върши от човешки ресурси. Даваш 1000-1500 лева на някоя по-злобна мацка и тя ги вкарва всичките в правия път. Ще работят и ще пеят. Аз също като почвам някъде си казвам минимума. Не сиказвам максимума. Като видя какво мога да правя за работодателя и като той види колко мога да съм му полезен и кви пари може да изкара от мене - може да се пазарим. Е, за рутинна и ниско квалифицирана работа това не важи. Като си му дал 1600 и не е доволен и иска 2600 - ами направи го на свършена работа. Нека ако работи малко да изкарва 1000 а ако си скъсва гъза - 2000. Ако може да си докара 2600. Това са методи за управление на персонала които изискват нерви, време, търпение и много психология. Мене като ме зареже гаджето дали ще ми дреме за проекта, офертата, заплатата или твойте фирмени проблеми. Това също влиза в уравнението за работеща фирма. Всеки работник както и всяка машина може да се стчупи.
Дезър Лио,
докторите докато ги биеш да не ти се наложи набити да те лекуват. Че ще вземат да объркат инжекцията и после ще пикаеш седнал.
Аз познавам много завършили медицинско образование които не работят като лекари. Не всички доктори са читави като хора. То като се огледаш наоколо колко хора има читави изобщо та и докторите. Материала е такъв. Дали тоя материал ще е милиционер, техник, доктор и нещо друго е все тая.
Доктора бил длъжен щото се е хванал. Ама Тони, това е твоя начин на работа. И аз хвана ли се да правя нещо го правя защото съм се хванал а не защото ще изкарам пари. Масово целта на хората е да изкарат пари а не да свършат работа. Това е новата култура. И на мен не ми харесва но това е положението в милата ни родина.
Ако искаме по-различна медицина и по-различни доктори - трябва да си го извоюваме. Ама проблема не е в докторите. Те са потърпеши. Те нямат ресурса да се изчистят от мършата. Говорил съм с много доктори. Системата е смазана и добре работеща. На високо прибират държавните пари на ниско цоцат и инудват пациентите. Същото е и с полицията. Защо катаджията ти взима рушвет? Защо шефа му не го спира да ти вземе рушвет? И защо патрулки разкарват наркотици по депата за разпространение и прибират оборотите на диларите? Хвана един катаджия и го набия. Той пак ще взима. Ако не взима ще го изритат и ще дойде друг.

А пък който иска добро медицинско обслужване да отиде в частна болница. Поне в София има доста частни болници които работят инфаркти, инсулти, неврохирургия, травматология. Имат спешни кабинети. Те ще си приберът пътеката ако си здравно осигурен и срещу малко повече пари същия тоя доктор кретен дето искаш да го биеш ще ти се усмихва и ще те гледа като писано яйце.
Линейката кара до най-близката болница където могат да те поемат. Ако искаш друга - 50 кинта и те карат. Това е официално. Сигурно под масата и с 20-30 ще минеш.
Всеки си гледа интереса. За доктора твоя живот не е ценност. Пациента при него влиза и излиза. Жив или умрял - той излиза. Пациента е само статистика.

Нед Юни 01, 2014 9:18 pm
Профил

То лошото е че и в частните болници е горе долу така, и там съм ходил, кретенията е пълна. Нали Мазнейкова има частна ... два пъти съм карал жената по спешност, то в такъв момент не ти е до бой на доктори а мислиш как да се оправяш, иначе да го бяха отнесли. И в Токуда както чувам не е много по-различно. Примерно ние отидохме във ВМА тъй като уж там има много добри специалисти и имат добро оборудване, на Токуда не им вярвам много, но то и да си платиш пак са нагли. Та предполагам ако вместо да им плащаш ги биеш хем ще бъдат по вежливи хем по одбе ще си вършат работата. И с полицаите е така, до де се чудиш как да им бутнеш повечето се правят на голямото добро утро, като подхванеш с "кво искаш бе ченге " някой път забравят и пари да си поискат. Има читави и полицаи и доктори, но твърде малко.
А за управлението на хората, не ми говори за HR, те са същите като всички останали, плащаш им заплати за да ти водят идиоти и накрая да ти казват "ами вие удобрихте тази кандидатура". Който разчита на HR за да му подбират персонала здраво го е закъсал, или има бол пари да дава. Същото се отнася и за фирмите за набор на персонал. Не ми е зора в парите които искат за намиране на кадри, а в това че тия кадри се оказват негодни и само ти губят времето. Друго много важно в конкрентия бизнес е че сме много чуствителни към изтичане на информация, не можем да си позволим да наемам хора, да ги обучаваме и да ги уволняваме или те да бягат, причината да печелим е основно в know how. Колкото повече обучаваш и губиш, толквоа повеч ена пазара с епоявявт недообучени идиоти които твърдят че знаят и могат и мътят водата. Това са директни и индиректни загуби, 5-6 месеца тоя човек да влезе в час поне малко, и после от тук и таме ти подбиват цени с полвинчати услуги.
Сега знам какво ще кажеш, да плащаме толквоа че никой да не си ходи, има сфери в които се прави, има друго в които не е удачно. Няма сила която да ме накара да плащам на някого тройно от нормалното само за да не ме конкурира, нали се сещаш че за 2000 лв всеки един ще се превърне в инвалид за цял живот, от какъв зор да го държа на нереална за позицията заплата. Хората при нас си подписват NDA-а и знаят че си носят последствията, закона може да защитава работника и да не признава договора, но аз защитавам себе си и държа всеки да си държи на думата и подписа, ако той не го прави аз правя всичко за да си защитя интереса, скрупули нямам никакви, и не съм единствен. Никога не съм правил проблем на някой който иска да напусне или да започне друга работа, просто спазва каквото пише в договора и NDA-а, ако го прави аз проблем с това нямам, ако не, намирам начин да минимизирам щетите.

Нед Юни 01, 2014 9:47 pm
Профил
Аватар

и строителите ли трябва да го карат по тая логика?
аз искам 10К заплата, те ми дават 2000. значи ще проектирам моста на 20%
аз им искам 2000 евро на квадрат, те ми дата 350. значи слагам 15% желязо, 20% бетон и 25% от необходимите тухли.
и като падне моста/мола/офис сградата и изтрепе хиляди души, отговорността им ще колкото на доктора при пукнал пациент?
или пилота на самолета: аз искам 15000 евро заплата, те ми дават 7500. значи летим до средата на полета и после си тръгвам.

а ако ние проектираме платки по тази логика?
дали нещо тръгва изобщо...

Нед Юни 01, 2014 9:59 pm
Профил

Значи навсякъде по света ги има същите проблеми, хора не са доволни, искат повече, но досега не съм видял много места където с толквоа лека ръка работника да каже бе те не ми плащат аз няма да им се зоря, каквото такова ... тук съвестта я няма никаква, и после тия същите хора искат съвест в докторите .. е каква съвест да има. На мен ми е лесно, мога да не позлвам тукашни доктори, може и изобщо да не живея тук. Има хиляди места на света където може да се живее и да се работи, бизнес може да се прави не по-зле където и да е, и се прави ... има читави хора но не са много, има моменти в които просто ми се иска да си хвана самолета с еднопосочен билет. Аз нямам проблем да бъда надзирател, нито да уволнявам, нито да назначавам нито да си решавам проблемите с нелоялните работници, но всичко което го правя го правя защото ми доставя някакво удволетворение, и когато разправията с идиоти отнема повече време от колкото вършенето на някаква работа почва да си мисли човек за какво всъщност го прави.

Нед Юни 01, 2014 10:26 pm
Профил

Тони,
ти искаш с мениджърски подход за управление на 1 фирма да управляваш много фирми. Искаш да изземеш функциите на много работници. Да ама имаш само 2 ръце и само 24 часа в денонощието. Явно ако искаш да се разрастваш и да правиш повече бизнес и да печелиш повече - трябва да намериш ресурс. Щом не можеш да направиш денонощието 48 часа явно трябва да делигираш част от задълженията си на друг. Е, нормално е той да не е кадърен колкото тебе. Дори на половина. Но това е добрия мениджър - управлява от високо. Компанията няма да работи толкова добре колкото когато я управляваш ти. Но за сметка на това ще управляваш няколко компании които ще носят приходи. Сумарно приходите на няколкото не-толкова добре работещи компании ще са доста повече от едната много добре работеща. И колкото и да ти се иска и да знаеш, че можеш да направиш всяка от тях добре работеща - имаш само 2 ръце и 24 часа в денонощието.
Навремето имах един приятел - милионер. Завършил медицина но никога не е работил като доктор. Майка му партиен секретар на БКП и взела куфарче 89-та. Той ги завъртя тея пари, направи финансова къща, чейндж бюра, купи фабрики и т.н. Някой фирми му фалираха, други ги източваха и покрай общата каса източваха всичко. Пича имаше една мъдра приказка: Аз 3 пъти съм фалрал. И 4-ти да фалирам пак ще се оправя. Сега фирмите му са част от един огромен холдинг и правят още повече пари. Той 1 път месечно събираше управителите на фирмите. Това му беше единственния контрол. Някои бяха кадърни, други некадърни, трети крадяха, четвърти правеха друго. Той си използваше времето да мисли нови бизнеси и как да печели пари от друго вместо да си ремонтира бизнесите. Не казвам, че тоя модел ще работи при тебе но човек има само 2 ръце и 24 часа в денонощието. И всичко опира до това какво иска да прави и защо.

Дезърт Лио,
ти си клиент. Искаш някой да ти направи платка. Идваш в нашата фирма и шефа ми ти обещава - дай 200 лева и ще ти направим супер платка. Ти даваш тея 200 лева и шефа ми казва на мене: направи на Дезърт Лио платката утре. Даваш ми ти заданието ама то много сложно. Аз трябва да работя много, да си давам зор, да спра да ровя в фейсбука, да пускам оркада, да търся футпринтове... а шефа ми дава много ниска заплата. И недоволен от своята работа аз ти тегля майната и не ти правя платката или правя нещо набързо дето не става за нищо. Ти идваш при мене и почваш да ми се караш. Защо не съм ти направил платката, защо е некадърна и почваш да ме биеш. Ама ти си дал парите на шефа. Оправяй се с него. Да си ги дал на мене да искаш от мене. Отиваш при шефа, оплакваш се, искаш си парите обратно. Шефа като дойде при мене може да ми нашока репата, може да ме уволни, може да ме повиши. Това си е негова работа. След като ти си дал парите на него - оплаквай се на него. Не можеш да ме биеш мене. Аз съм един тъп некадърен служител който е там защото:
1. Няма кво друго да прави
2. Никой нормален не би се хванал да седи в тая скапана фирма за толкоз малко пари
3. Шефа не ме е изгонил. А не ме е изгонил щото по-добре с мене отколкото без никой.

Така, че ако искаш по-добри здравни услуги ги искай от тоя на който си даваш парите (осигуровките). Мене и да ме биеш - няма да получиш платка.

Нед Юни 01, 2014 10:30 pm
Профил

Pif,
аз знам как се управляват много фирми, но в моемнта не урпавлявам толкова много. Има неща които можеш да възложиш и друго които е хуабво да си свършиш сам. Аз изобщо не върша всичко сам, аз изпълнявма роля технически директор, рядко се занимавам с финанси и маркетинг, за това си има хора, работя и за фирма която дори не е моя, има договор с моя фирма за управление и консултиране, на практика съм с трудов договор макар и само формално. Да често работя с клиенти, на етап убеждаване, не знам но някак ми се получава, аз съм откровен с клиентите, винаги им казвам какво ще спечелят и кой може да им го направи по-евтино, те сами да си преценяват, може би успявам да усетя кое е важно за тях и къде да акцентирам. Аз лично предпочитам да работя като изпълнител, обичам да работя, не толквоа да командвам, но за съжаление ми се случва точно обратното, не че имам проблем, просто не ми доставя това удоволствие.

Нед Юни 01, 2014 11:05 pm
Профил
Аватар

е, да, ама докторите не правят платки, а правят човеци.
и ако платката не тръгне, Лео ще прати да му я направят в китай и пак ще стане, ако ще да е с месец закъснение.
а ако доктора не поправи човека, няма план-Б

Pif написа:
Аз трябва да работя много, да си давам зор, да спра да ровя в фейсбука, да пускам оркада, да търся футпринтове... а шефа ми дава много ниска заплата.

и каква ще е разликата, ако получаваш 5000лв?
щото, за да вземеш 5000лв, трябва да изкараш 15,000 (1/3 за теб, 1/3 за дъжават и 1/3 за шефа - за офис, компютър, лицензи за оркада, че и за нов джип ако щеш).
можеш ли за месец да направиш 75 платки по 200лв? това прави почти 3.5 платки на ден или една платка за 2 часа и 20 мин?
според мен за толкова време не можеш дори да пуснеш в скайпа съобщение до всички безделници, че имаш работа или да споделиш във фейса "момчета, имам работа, оставете ме да работя!" камо ли да пуснеш оркада и да направиш някой футпринт.

и накрая, на "оня, дето му плащаш" за доктор няма как да му откажеш плащане.
длъжен си по закон да му снесеш кинтите и той може да прави с тях, каквото си поиска.
като почна далаверата наречена "здравна каса" всички плащахме една година осигоровки, и съвсем законно не получавахме нищо насреща.
за да се сформирал резерв на здравната каса. накрая дойде един юнак с тънък гласец и цуна целия резерв. за асфалт ли, за спортни зали ли, за опери - не се разбра.

Нед Юни 01, 2014 11:07 pm
Профил

ДедоБоре,
за толкоз работя явно не взимам 5000 лв. Ако заплатата на тази позиция беше 5000 лв има 2 вариянта:
1. А да работя като разпран за да правя не по 3.5 ами по 5 платки на ден
или
2. Да ме уволнят и аз да си работя за 500 лева на друго място а на мое място да сложат някой работлив дето прави по 5 платки на ден за 5000 лв. Тогава Дезърт Лио ще си получи платката за 200 лева качественно и в срок. Но не е работа не Дезърт Лио да бие мене. Да бие шефа ми. Аз кво съм виновен, че шефа ми е кретен, не ми дава пари и ме държи недоволен.

Дали правиш платки или човеци няма никакво значение. На тая планета има колко си там милиарда хора. Пренаселена е. Както за мене транзисторите горят и се сменят така е и за доктора. Едни се раждат, други умират. Твоя живот е ценност само за теб. И евентуално за близките ти. Ако ти искаш да живееш - няма доктор който може да те спре. Ако си решил да умираш - при всички старания на докторите - най-много да ти намалят страданията и да ти дадът още малко време.
Една вечер съм на маса с доктори от бърза помощ. 2 спешни доктори, 1 хирург и още някви там. Раправяха за един дядо дето е много зле със здравето. И болестта му е такава, че няма излекуване ама манипулациите в болницата струват 1500 лева. Обаче за него болницата взима 300 лева. Тръгва да умира дядото и линейката го докарва ни-жив ни умрял. Спасяват го те и го пращат у дома. Пие си той лекарствата ама след месец - пак така. На 4-ия път им писва и му сменят лекарствата. Ама човека пак оживява. И единия доктор се оплаква: Тоя вече 3 пъти му изписваме грешни лекарства ха дано пукне да спре да ни пръска парите ама не ще.
Та човек ако е решил да живее и докторите не могат да го утрепят. Тоя разговор беше на 6-ия път. Тогава ми обясниха, че за тях пациента влиза и излиза. Тях ги интересува докато е там. Каквото могат ще направят. Дали ще умре или ще живее няма никакво значение. Поне за тях.
То и за тебе няма никакво значение колко деца умират от глад в Африка или колко цигани си правят децата инвалиди за да взимат помощи.

Нед Юни 01, 2014 11:29 pm
Профил

Pif, по добре да не знам кои са ти познатите че като нищо ще ги напъхам в багажника някой ден ей така за спорта. Първо той не харчи техни пари. Това кого могат да спасят с тея пари не е тяхна работа, каот е там спасяват него, като дойде друг, друг. Тия твойте познати нещо са се взели за господ. Мен не ми пука много и не ценя живота, но много ме дразнят хора които си претупват работата, или се правят на господ. Сигуерн съм че точно 1 секунди след като му разпоря черния дроб ще е готов да изхарчи всички пари на света за да си спаси живота макар да знае много добре че е почти безсмислено да опитва, но когато се отнася за някой друг е готов да прави жертви. Това е лицемерие, и то е типично за всички хора, но у нас и то е в повече.
Аз съм странен човек и пнякога и аз не се разбирам, нямам много скруполи и не ми дреме за никого, и в същот време робувам на някакви безсмислени принципи като дадена дума и сложен подпис, някак обаче не разбирам такива хора.

Нед Юни 01, 2014 11:59 pm
Профил
Аватар

Pif написа:
То и за тебе няма никакво значение колко деца умират от глад в Африка или колко цигани си правят децата инвалиди за да взимат помощи.

Стига си ръсил идиощини, щото вече не си смешен, а жалък. Да не би от Дедото да зависи колко деца и как умират в Африка та го сравняваш с доктора, от който зависи живота на пациента, който той лекува и в зависимост как си върши работата изхода може да е тотално различен. То бива спор ама това твоето е повече да си оправдаеш тотално сбърканата философия, която имаш за нещата.

Пон Юни 02, 2014 12:04 am
Профил
Аватар

Все пак здравеопазването не е супермаркет!
Защо лекарите в "Занзибар" разкараха по 2-3 мениджъра от болница и още протестират, а тук на два пъти като отидох по "пътека" почти ме изхвърлиха като мръсно коте?!
После пак отидох на платено, ама при друг лекар - с това имах време да се противопставя.
П.С.: И друго за "Занзибар": отива майстор да смени плочките например и го прави максимално качествено и за по-малко пари, защото е за болницата. Ний тука читалищата на вертепи направихме... Национална политика и промиване на мозъци, а промяната с едното ходене до урната започва :idea:

Пон Юни 02, 2014 12:11 am
Профил

Всички искаме някой да ни е длъжен но уви - нещата не стават така. Аз като се колебая дали нещо е правилно или не правя съпоставка какво би било ако сега сме 100 години назад. Или 500.
Сетих се за един случай който ми припомниха скоро.
Отива германски посланник в някоя от бедните държави. Там хората умират от глад. Буквално. Отивай той да види какво става и с какво може да им помогне а те го убиват и изяждат. Тогава Германия пита президента им защо и недоумява как може да убият посланника. Президента на бедната държава им казва: Ами съжаляваме, но глада е много голям. И човека вече е мъртав и не може да бъде върнат. Ако искате и вие изяжте нашия посланник.

Пон Юни 02, 2014 12:24 am
Профил
Аватар

Pif написа:
И единия доктор се оплаква: Тоя вече 3 пъти му изписваме грешни лекарства ха дано пукне да спре да ни пръска парите ама не ще.

Това е опит за убийство, че даже и с умисъл. Ако никой от масата не е подал сигнал, всички сте съучастници в опит за убийство. Ако сте го обсъждали има и "склоняване към...". Ако са осигурени лекарства или медикаменти специално за случая вече има и предумисъл. Честно да ти кажа на тая маса сте били горе-долу най-долната измет на обществото. Тоя човек, болния, да е изнасилил жена ти да те разбера. Да е отвлякъл детето ти да те разбера. Дори да ти е ожулил колата или да ти е паркирал на мястото пред блока пак трудно, ама може да се разбере. А тия отрепки искат да убият човека щото нямат далавера от него и само ги разкарва, което всъщност им е и работата. На Тони ако му отеснее багажника мога да съдействам с няколко багажника и аз.

пифе, дали да не се надрусаш с нещо по-силно?? Може и с приятелите ти заедно да се друснете, даже е много желателно и те да се включат. Пък да вземете да предозирате ли...

Пон Юни 02, 2014 3:19 pm
Профил

Цар Бета,
много филми гледаш. Първо погледни ситуацията от друг ъгъл.
1. Човека е възрастен с много и тежки хронични заболявания.
2. Човека през месец бива докарван в бърза помощ където бива стабилизиран и изписван за домашно лечение.
3. Всеки път този човек е лекуван адекватно и е спасяван живота му.
4. Опитите за убийство се изразяват в изписване на медикаменти за домашното му лечение които са различни. Като цяло третират някои от болестите му но не и други. Резултата при всички случаи е еднакъв защото пациента и без друго не си пие лекарствата.
5. В 99% от подобните случаи пациенти в такова състояние биват оставени да умрът от близките си а не ги карат в бърза помощ където да ги закрепят за още 1 месец и да вземат още 1 пенсия от държавата.
6. Лекарствата и средствата изразходени за лечение (закрепване) на този пациент могат да бъдат използвани за спасяването и лечението на млад човек който има шанс да живее повече от 1 месец след като бъде изписан.
7. Докторите работят със смърт и когато нямат възможност да спасят всички хора поради ограничен бюджет или липса на лекарства следва да направят тежкия избор кой да лекуват с приоритет.
Не искам да защитавам или оправдавам никого. Какво са си говорили докторите си е тяхна работа. Приемам, че са по остри и вулгарни и за тях това е нормалният начин на говорене. Чухме преди време СРС-тата на докторите от Горна Оряховица. Като цяло нищо ненормално.
Що се отнася до конкретните доктори - единия си отвори частна клиника със спешен кабинет. Другия изкара втора специалност, бяха го направили шеф на отделение и сега работи в частна болница. С другите не знам какво стана но специално последния съм го гледал как прави невъзможното да удължи живота на възрастен пациент с няколко часа само и само за да дочака роднините си да се сбогуват.
Та хубаво е да съдиш другите хора по своите критерии но в някой момент ще се молиш да попаднеш точно при тях а не при друга "измет" дето ще говори по-благи думи и ще ти врътне кранчето щото не си е получил заплатата от 500 лева.

П.П. От 3 часа се друсам с колофон и ако продължа в същия дух скоро може и ангелчета да ми се запривиждат. Добре, че си имам дефибрилатор та като предозирам си удрям някой шок профилактично.

Пон Юни 02, 2014 5:05 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 112 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща