| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Семинар на Микрочип в БГ.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юни 05, 2014 2:53 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Re: Семинар на Микрочип в БГ.
Загуба на време. 
|
| Съб Юни 07, 2014 9:06 am |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
За софианци - само време.... Ама за останалите........$$
|
| Съб Юни 07, 2014 9:33 am |
|
 |
|
Цецо
|
Идеята е да се скатаеш от шефа, да подремеш, да хапнеш... Това на майтап де.
Идеята като цяло е да завържеш контакти на вътрешно фирмено ниво. Иначе е безмислено, учебната им част винаги е слаба.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Юни 07, 2014 10:34 am |
|
 |
|
Pif
|
То не е учебно мероприятие а рекламно. Аз колкото мразя рекламите ме карат да ходя да слушам реклама. Абсурд. Преди години не помня кой беше организирал 4 дневен семинар на слънчев бряг. Поемат ти разноските за 4 дена ако слушаш само 1 ден. Тогава се бяхме излъгали към 30-40 човека. Май това ми е единственния "семинар" на който съм ходил. Като са идвали от разни фирми да ни пробутват разни чипове съм ги изтрайвал по половин час. Комет могат да си наемат платена публика като по телевизионните предавания. Ако толкоз искат да имат слушатели.
|
| Съб Юни 07, 2014 11:02 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
В случая си е чиста реклама но в други сфери семинарите са полезни, макар и отново рекламни, може да видиш продукт за който не си и подозирал.
|
| Съб Юни 07, 2014 11:52 am |
|
 |
|
Цецо
|
Абе проблема в Бг е малко по-друг. Ние сме много смешен пазар като цяло. Големите фирми рядко се лъжат да правят семинари в БГ. А като направят и се явят 3 - ма спящи човека, въпросната фирма, вероятно повече няма да стъпи тука... Отделно и организатора... пари на вятъра... и накрая ставаме последна дупка на кавала... Затова трябва организирано от МЕИ - то да ги вдигат и да ги наместват там да седят и да слушат. Нищо чудно да научат и повече отколкото в час, че .... абе ясно що. Вместо да пият бира по кафетата да оправдаят кетъринга. И да създават впечатление, че нацията има хай-тек потенциал пред чужденците 
|
| Съб Юни 07, 2014 12:30 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Бяхме на семинар от Кадкей за Altium- ми хареса. Пълен ден с доста интересни неща казаха, включително отдавна работилите.
|
| Съб Юни 07, 2014 10:39 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами семинар в Бг с еправи с ядене пиене и подръци ... преди 2 години праихме, организирахме го ние, залата почти се напълни. Да ама луксозни покани, програма с обстойно меню и накрая томбола с няколко айпада, айфона, електронни книги .. не помня имаше ли друго. С две думи стана. Миналата година казахме че не можем ние да се бъркаме пари заради хъниуел, те си правиха някакво подобие на семинара, 10-на човека заедно с нас ... въпроса е какво искаш да покажеш. Ние събрахме Х хора с идеята да кажем има ни, тук сме и ви даваме процент от всичко наше което заложите. Колегите отвън обаче си мислят че няко идва за да види колко хубави продукти имат .. не интереса е чисто перонален, ядене, пиене, подаръче и ако може някоя комисионничка перфектно. В САЩ съм ходил на много хубави семинари, и там се говори и плява, и тма има и реклама, но има и полезна информация.
|
| Нед Юни 08, 2014 5:19 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
От любопитство - кои сте "вие"?
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Юни 08, 2014 5:38 am |
|
 |
|
bobihot
|
Каза, че е хъниуел. Имахме семинар на Ембаркардеро, дето купиха развойните неща от Борланд. Много добър лектор и ми беше много интересно и ползотворно. Не че продължих да програмирам на Делфи, ама щото минах на отворен код за сега. Ако има таблети за награда и аз ще дойда.
|
| Нед Юни 08, 2014 10:00 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Напротив, каза че заради тях не са го организирали те.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Юни 08, 2014 10:50 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами не сме партньор на Хъниуел за едно от направленията им, те са накупили толкова фирми че и те не знаят вече какво произвеждат. Та като партньор трябва да популяризираме бранда. Въпроса е че когато го правихме ние семинара ни излезе към 30 хил а когато го правиха миналата година хъниуел излезе под 5, но съответно и никой не се появи. То тия семинари винаги се правят с една цел, въпроса е дали целта е да си изпълниш маркетинговия план като организираш семинар, за това предполагам получават бонуси, или не само го организираш ами и напълниш залата, за това предполагам не получават бонуси но пък им е по-голям разход.
|
| Нед Юни 08, 2014 2:07 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Да раздават pic16f84 и едно пликче с резистори за JDM програматор, това ще има най-голяма възвращаемост в бъдеще.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Юни 08, 2014 3:43 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Принципно правилно организирани семинари са винаги добра инвестиция в бъдещето. Това не е нещо което ще има ROI 6-24 месеца, но ако се правят редовно, след няколко години започват да дават ефект. Въпроса е че често се търсят резултати след 6-12 месеца което в повечето случаи е нереалистично.
|
| Нед Юни 08, 2014 3:52 pm |
|
|