Отговори на тема  [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Пак строителен въпрос - eurohouse.us? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Пак строителен въпрос - eurohouse.us?
Ами скоро ще мога да отворя магазин, не знам как да ги убедя да си хвърлят и стиковете, че то само с топки няма да изкара дълго магазина. До скоро не го бях забелязал, тая есен съвсем случайно докато оправях една щора, като загледах стената дупка, като почнах да с евглеждам не една ми много, не ми трябваше много да свържа дупките с топлите по покрива ....интересно как не са счупили прозорец още, сигурно комарниците пазят, въпреки че топката тежи, игурно е 100-200 гр, лети с 30-40 км ч предполагам за да прави такива дупки .... интересно дали мога да осъдя кумюнитито да ми ремонтират къщата, сигурно ще мога, като знам тамошните съдилища ... сега ако бях типичния българин щех да направя фирма за ремонти и да намеря един адвокат, адвоката ще заведе колективен иск, пък фирмата ще отстрани после щетите, разбира се ще взема процент и от адвоката, и от собствениците и накрая ще ми платят ремонтите ..... 7-800 къщи .... тва си е златна мина, как някое предприемчиво нашенче не се е усетило.

Съб Май 17, 2014 6:09 pm
Профил

За да не отварям нова тема ще питам тук.

Търся инфо (например книги в електронен вид) за зидарски разтвори и разтвори за мазилки, рецептури на забъркване и характеристиките им.

По-специално ми трябва разтвор за зидане съдържащ перлит. Рецепта, начин на приготвяне и техн. параметри.

Някой случайно да има такова инфо?

Чет Юни 05, 2014 10:47 am
Профил
Аватар

Имам един много близък приятел зидаро-мазач (той от 10-тина години е в Белгия ама няма значение). Та той винаги си носеше едно шишенце с някаква прозрачна течност и като сипеше от нея всичко ставаше перфектно... Ама на никого не казва какво има вътре...

Чет Юни 05, 2014 1:12 pm
Профил ICQ
Аватар

Водно стъкло?
За нищо друго смислено не се сещам, освен ако не е нещо свръхмодерно за 50 евра на 100 грама.

Чет Юни 05, 2014 4:51 pm
Профил
Аватар

Айде да не се мъчиш много - чиста чешмяна водичка - бъзикаше се с разни "любопитни" клинети дето постоянно му висят на главата и го гледат как работи - не обичаше много да му се виси на главата. Обаче иначе си е перфектен винаги. Всичко е до майсторлък. Суровините са само средството...

Чет Юни 05, 2014 4:53 pm
Профил ICQ

Еееее за бетони бях мяркал някъде, но за мазилки ... ти какви мазилки искаш да бъркаш, то с варов разтвор вече май никой не работи. За шпакловка ако ще ползваш гипс малко С200 или негов аналог подобрява нещата, но цветът съвсем леко мръдва, но така или иначе после боядисваш. Това едно време един майстор го практикуваше и наистина шпакловките му не се люпеха. В днешно време обаче има достатъчно мазилки, хенкел имат богата гама, не знам за тия им продукти но от другите съм доволен, предполагам и мазилките им са читави.

Пет Юни 06, 2014 12:06 am
Профил

Рецепти няма! Има само мнения на "закоравели" "майстори", а мен от такива най ме е страх :D
Аз как процедирам- отварям страниците на производители (Ceresit, Боро, Weber, Knauf и т.н.), гледам какво произвеждат. Сериозните фирми имат достатъчно информация за характеристики, цел на приложение и т.н. Също много добре е описано как се приготвя и с какво се смесва.
Дори хоросан можеш да си купиш готов.
Т.е. това което искам да кажа за да не съжаляваш след години, купувай си само продукти с гарантиран произход и избягвай нароелите сe малки магазинчета за строителни материали, където дори не е ясно пясъка какъв е!
Относно дограми интериор там важен е майсторлъка как се поставят врати, дограми и т.н. не толкова каква марка са (е като изключим най-дефектните турски ментета).

Пет Юни 06, 2014 7:36 am
Профил WWW
Аватар

Тони, това с С200 има друга причина. Аз пък съм виждал да смесва с гипса малко лепило за тапети. Така гипса вместо да стегне след 5 минути, стяга след поне половин час и му дава време. Така може да забърка 1 кофа и да го изконсумира преди да стегне. Иначе трябва да слага по една шепичка - кога ще стане то, ако 1 човек трябва да шпаклова 200-300 кв.м. Само дето сега това дето се продава по магазините си е готово смесено с каквото трябва за да се получи същия ефект.

Пет Юни 06, 2014 8:47 am
Профил ICQ

На първо време ме интересува разтвора за зидане на тухли.
Моите ще са Porotherm 38Hi, които НЕ изискват термо изолация и покриват изискванията за топлинните загуби през стените, но изискват да се използва
Porotherm TM разтвор.

Подочувам от тук-там, че можело успешно да се замени въпросния и скъп разтвор с такъв разбъркан на место (вар+пясък+цимент) с перлитена добавка, та за това питам. Само от разтвор ще могат евентуално да се спестят 2-3к лв без да се влошават параметрите на стената.

Искам да проверя тази възможност, та за това питам, ако някой случайно е чул нещо ...
Предполагам в учебниците за строителните техникуми няма начин да няма такова инфо, но не намирам из нет-а такива книги в електронен формат.

За бетоните рецептите мисля, че ги мернах в "наредба №3", но това за момента не ме интересува, тъй като бетона ще го взема от бетоновъзел.

В последствие ще ме интересуват и мазилките _ външни и вътрешни.
За вътрешна "машинна" мазилка ми дават цена по-голяма от ръчна такава+шпакловка, та много се чудя за какво се използват машинните ?!? След тях пак трябвало шпакловка ...

Пет Юни 06, 2014 9:00 am
Профил

За ръчният разтвор питай "майстор" :) или във форума направи си сам. Това си е хоросан + малко цемент + ако искаш перлит обаче какво съотношение ?

За вътре - машинни мазилки - предлагат се от фирми, които имат машина за цвъкане по стените. Това е "помпа", която мята мазилката по стената и после с мастар само се заглажда. По принцип няма нищо специфично в тях може и ръчно да се нанасят обаче се нанасят 10 пъти по-бързо с машината отколкото на ръка.
Гипс е най-некачественото изпълнение и най-древното :). С него работи само "майстор" с дебели навици защото стяга бързо и бързо трябва да се нахвърли на стената и заглади. Обаче строителният гипс с времето се пука, не хваща добре латекс и т.н.

Сега има много по-добри смеси например ROTBAND една от най-добрите според мен. Обаче както за сместа за зидане цената е в пъти спрямо гипса.
След всяка такава мазилка трябва да се шпаклова фино за да стане гладка на пипане стената например много хубаво е GELBBAND на KNAUF

Пет Юни 06, 2014 9:42 am
Профил WWW

Аз с мазилки не се занимавам, виж колегата много в час. А за бетоните, рецептие в наредбата ... то и с бетоните е едно дърво, какъв поръчваш, какъв ти карат .... поръчваш В30 а той като хоросанова мазилка, трябвало да узреее, след 3 години зреене същата работа, та и с бетоновия център внимавай. Не знам вече какъв е варианта в БГ. И бетони не ползвам много, иначе току виж съм си построил и бетонов център. Принципно всичко което го купуваш готово е доста компромисно. Ако е по голям обект бих те посъветал да вземаш проба от всеки бетоновоз, ама за къща не си струва, а и все една къща ще издържи :) Друг е въпроса като установиш после че бетона не е тов акоето си поръчал какво може да направиш. Виждал съм обекти където се кърти и се лее отново, ама това не става в БГ :)

Пет Юни 06, 2014 12:02 pm
Профил
Аватар

Мии някой сам си отговори на въпроса - хубави са "купешките", ама отношението цена/качество отива в небесата.
А гипса сефте ли го откривате?! Има запазени древни градове направени с него. Освен това: ако сложиш необходимото количество лепило може и цял ден да не се втвърди. И с Ц200 става, случайно го открих.

И не съм масон!!! :)

Пет Юни 06, 2014 10:37 pm
Профил

В направисам и форум.моти.нет щее ти отговорят. Във втория на въпрос за подова замазка с перлит -като бетон, чакълът се замества с перлит. Предполагам -по обем.

Пет Юни 06, 2014 11:16 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3