|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:08 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Blu Ray надеждност
Ами не е само по ниската плътност, технологично е по надеждна. МО и аз имах но там май не е мн. траен записа. За дисковете не знам дали пластмасите не им и къс живота освен всичко друго.
|
| Нед Юли 22, 2012 1:57 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
тия дни ме потърси един юнак, който ползва мой продукт, правен ... 1987-ма специализирано джилежо, базирано на 8Д малко добавен хардуер, копчета и жици. питането беше как да върже принтер към него. аз бая се учудих (и ми стана гот, няма да си кривя душата), че това нещо още работи, че и работа върши. хората доволни. помня, че с принтера наистина беше боза, по онова време нямаше кой знае какво разнообразие на печатарки. та... почесох се по главата, намерих си сигнатурата (какъв цвят беше носителя) и от кой таван да започна търсенето. след 15мин индексиране, носителя беше намерен. чете се чудесно след 25 години, нищо че е седял на тавана при >+55С и <-15С, прах, влага и всички екстри. "носителя" е разпечатка на хартия 
|
| Пон Юли 23, 2012 6:40 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хартиеният носител е задължителен, при нас всичко се пази, идейни проекти, работни проекти, драсканиците на инсталаторите, драсканиците на инжинерите, екзекутивите, всичко се пази разпечатано. Направихме архив, истински, със хубави подвижни стелажи ... нещо 3-ти месец не мой се наканим да му пуснем гасенето, ама и това ще стане ... дано не гори преди това  Да обаче електронните носители са неизбежни, има други неща които няма как да ги пазя на хартия, или по-скоро е безсмислено.
|
| Пон Юли 23, 2012 6:55 pm |
|
 |
|
Наско
Ранг: Популярен
|
С по-тъмно зелено се вижда времето, през които можете да ги използвате пълноценно, а със светло зелено - период, в който трябва да се отнасяте с тях по-внимателно като мислите за пренасяне на информацията на друг носител. http://www.crashplan.com/medialifespan/
|
| Пет Авг 17, 2012 8:54 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
|
| Пет Авг 17, 2012 11:40 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Твърде вероятно, за мен са по миродавни застрахователите, ако одобряват лента значи е лента и ако и трябва шкаф значи трябва шкаф трябва по малко да се мисли и повече чете и спазва.
|
| Съб Авг 18, 2012 2:58 am |
|
 |
|
x15
Ранг: Минаващ
|
Изглежда има нови LG и Lite-On ДВД и Блурей записвачки поддържащи новият ДВД стандарт M-DISC. Ако искате инфото ви да изкара 10 века, слагате всичко на ДВД и БлуРей Millenniata M-DISC дискове (ДВД 5лв. бройката, блурей 7-10лв/бр.) записващи инфото на не-органичен "каменен" слой, поддържани за сега само от LG и Lite-On, специалните записвачки са на цена 30-40лв. Записаните дисковете са съвместими със повечето стандартни ДВД устройства и можело да изкарат до 1000 години! Conventional DVD-R and BD-R use recording layers of organic dye and separate reflective layers.[2] M-DISC uses a single inorganic recording layer, with a higher powered laser. Recorded discs are readable in conventional drives.  http://www.youtube.com/watch?v=v4tjgJHc0NQhttp://www.youtube.com/watch?v=Y1zKZISYjZUhttp://www.youtube.com/watch?v=BIqZEr18Ra4http://www.mdisc.com/catalog/ - официална уеб страница. Няколко фирми в БГ продаващи М-Диск дискове производство на RiData : mallbg.com , discbg.com ,a в www.oplus.bg има traxdata М-Дискове M-Disk записвачки има в Jar-a за десктопи и лаптопи, цък 2.Още инфо за M-Disk на Български: Цък
|
| Пет Юни 06, 2014 5:10 am |
|
 |
|
CreePPropheT
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Ное 24, 2013 9:19 pm Мнения: 38 Местоположение: София
|
Ами аз имам Blue ray и не ми е създавал проблеми за сега пък незнам за напред.... 
|
| Пет Юни 06, 2014 10:33 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А записвачките ще има ли къде да ги включиш само след 20 години, ако още работят, де  Карайте си на дискове на принципа на мечо Пух...
|
| Пет Юни 06, 2014 10:25 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ми както сам виждаш CD-то упорито отказва да напусне сцената. Дювдето и то не се знае още колко ше се ползва. Блюрей-а киноиндустрията го прие като стандарт, та бъдещето му е подсигурено поне за следващите 10-15 години. А те тия и за блюрей праят плочи - тъй че не се притеснявай - пък като почнат да изчезват устройствата ще си прехвърлиш информацията.
Аз даже веднага мога да ти осигуря прехвърляне на VHS към DVD.
|
| Пет Юни 06, 2014 11:07 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ти на краставичаря...  А някоя 10 годишна дискета ще можеш ли?
|
| Пет Юни 06, 2014 11:33 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, ако няма да има къде да включиш записвачката много ми е интересно къде ще включиш хард диска?
|
| Съб Юни 07, 2014 5:37 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Абе то аз имам един лаптоп дето нито може лесно да се намира хард да се включи там нито пък харда безпроблемно мое се сложи другаде - та въпроса "ще има ли къде" не е чак толкова безпочвен...
|
| Съб Юни 07, 2014 7:09 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
как къде? в облака...
|
| Съб Юни 07, 2014 7:55 pm |