Едно мнение и от мен:
2006-та, ако не се лъжа беше; имаше семинар на Microchip в НДК, една от залите на последните етажи.
Отново, ако не се бъркам беше пролетта. Ясно помня, че "избягах" от техникума, за да присъствам.
Бях си подготвил бележка, на която помолих и ми сложиха печата, който слагаха на "командированите",
та после с тази бележка пред класната си извиних отсъствията - сигурно не е по правилата, но стана.
Та по темата:
Тогава отидох с идеята да видя новото и да науча нещо отгоре. Тогава правих firmware за вендинг
машини основно с PIC16F88x и PIC18FxxJxx . Та имаше резон, отделно голям ентусиазъм

Интрото и първите 2 часа бе за новите продукти на компанията, нови неща в MPLAB-а и т.н.
Като цяло информативно, но повече реклама и обещания. След това дойде почивка, в която
за мое голямо учудване ни поканиха в съседна зала, където имаше шведска маса. Първоначално
ми се видя странно и ненужно. Че бях огладнял - бях, но считах за нормално човек сам да си
осигури обяда. Но добре дошло. Естествено нещата се развиха по балкански или по български
от страна на повечето присъстващи. Всичко бе опустошено. Втората част бе по-интересната.
Представиха в детайли PIC24 и dsPIC33. И май с това приключи.
Помня също така, че от Комет един от представителите като разбра, че съм ученик ми даде визитката
си за контакт, ако имам въпроси и нещо спомена бегло за връзка с техникума ли, но тогава не разбрах
какво имаше предвид, а може и сега грешно да си спомням, но спомена нещо.
Сега обаче не виждам смисъл от семинар на Microchip. Поне за мен.
Нито ги ползвам вече, нито виждам бъдеще в тях. А дори и тези две неща да не бяха така единственото
полезно, което може да получиш ще е информация за идващ feature или продукт, за който да се
готвиш евентуално.
Ползвам webinar-и и в това виждам смисъл и идея. Последно на NXP за LPC43xx. Има и чат прозорец,
в който може да задаваш въпроси, трети човек ги обработва и задава към водещият webinar-а, така
че си получаваш отговора съвсем в реално време като на семинар. А и на webinar-и почти винаги е
някои от инженерния екип покрай продукта, а не sales representative, manager или координатор за
източна европа (примерно).
Та за обобщение:
Ако някой ползва microchip и иска да види какво ще изкарат в обозримото бъдеще ...,
иначе определено е време на вятъра.
Друга тема: Комет търсят "Microchip Engineer" от бая години, който да им съпортва клиентите
в дизайните и не могат да го намерят - което ще рече или 'кофти' условия, или липса на
кандидати. Помня обявата как седеше в магазина им в центъра още от времето, когато аз
прохождах с пиковете, демек 2004-та. Странно как не могат да намерят някой с желание
да бори различни mcu-та от microchip, все пак са им официален представител и като такъв
сигурно ще имат достъп до mcu-тата им една идея по-рано и може би по-бърза комуникация
със съпорта. Все едно хардуерен ентусиаст да не иска да работи в голяма компютърна фирма,
където ще има допир до новият PC хардуер. Споменавам го ей така, миналата седмица ли беше
ходих за едни части и видях, че сред ремонта на магазина в центъра обявата си е залепена.