|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:16 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Евроизбори 2014
Това че сергей се е запънал като магаре на мост е ясно, защо не мога и да гадая. Факт е че изтърваха отдавна момента, сега вече няма какво да правят. А за гласовете, всеки вижда различно, от няколко области в които имам пряко впечатление, вкл и от продаващи, най големия купувач и на президентските и на парламентарните са герб, за тия не знам, като се видим с хора ще разберем. Това не значи че другите не купуват, и те не отстъпват. Боко постъпи хитро но самонадеяно, очакваше сериозна победа а не просто да спечели. Трябваше отдавна да се оттърве от много хора, но някои бяха незаминими. Серго просто е упорит идиот, личните му интереси доста взеха да се разминават с партийните. П.с. В дпс никога не са били тъпи, и доган и медстан си знаят интереса, а и видяха че бареков не е страшен.
|
| Сря Май 28, 2014 12:20 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Май 28, 2014 12:58 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
бъцката не е изкарал нито един мандат: - беше главен секретар на МВР, би си дузпата и стана кмет - като кмет на третата година му се вдигнаха акциите и стана кмет на държавата - като премиер 4 месеца преди изборите хвърли кърпата театрално. в днешния парламент се е изказвал 2 (два) пъти от трибуната и 4000 пъти извън нея.
цецо е прав - ако беше останал до края премиер, надали резултата щеше да е такъв. аз лично очаквах боцко да стане президент, да изкара година-две и после да рипа за комисар. щеше да пасва напълно на психиатричния му профил, не знам какво го разкандардиса.
гейчо, ако някой е познавал майка му, ще му е напълно ясен резултата от съзряването му. съвършенно шлифовън апаратчик. "всяка загуба автоматично се превръща в наша победа". за мен има 60% вероятност да се изплюе в лицето на всички и да си вдигне чуковете за брюксел. моника от миналата година му скрибуца да става комисар, той май си вярва че може. е, в краен случай ще стане депутат и толкова.
болен номинално говори правилни неща. ако си бършеше пяната от устата по-изискано, щеше да има много по-широка електорална подкрепа. бъцко плямпа глупости на просташки народен език, но някак си е по-близо до изказа на масите от болен. виж, цецо е напълно неразбираем понякога. направи ми впечатление, че журналята вече го цитират в кавички, без опит за морфологичен и семантичен анализ на казаното. едно от валетата на бочко - томислав - заминава да евродепутатства и това оголва и без друго празната скамейка.
капута, както знаем, е за еднократна употреба. поне почтенните джентълмени го намират за такъв. разбира се в политиката няма нито джентълмени, нито почтенност, та измекярите неминуемо ще намерят начин да го използват няколко пъти, преди да го захвърлят на боклука. ще видим.
виж, резултата за кукънева го намирам определено за радващ. хората гласуваха за синята идея, но определено без нея. е, тя не се считала за пренебрегната, но това дебелоочие явно е необходима черта от характера, за да станеш политик.
строго погледнато, при едни предсрочни избори боко ще загуби поне десетина депутата. в парламента ще влязат повече групи и определно ще стане по-шарено. и тъй като не вярвам че в която и да е политическа глава минава и сянка от мисъл в посока "да се обединим за доброто на България", всички ще трябва да се пазарят за всяка трохичка от порциите на сокола. ще е още по-грозна гледка и от сегашния парламент, ако изобщо това е възможно. тия отдавна са извън всякакви скАли...
болен в никакъв случай няма да допусне предсрочни избори, защото в следващия парламент няма да го има. ако някой направи номер, това ще е ДПС. ако си повярват, че са станали втора сила, като нищо ще ливнат тасчето на гейчо. а той е вперил взор в брюксел и май не му пука за нищо, освен за собственото си трудоустрояване следващите 5 години.
пък и от къде ще се намерят хора за ново правителство? нали не си представяте на сериозно премиер ебем ептен, с министри курнелия, лайя, р.офч, лилето и росен петров? човек почва да се чуди дали не ни трябва някой нов кимон георгиев, да забрани и разтури партиите и системата...
|
| Сря Май 28, 2014 1:44 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Писах го за в "Новини от страната", но май тук е по-добре  Бате Бойко обеща да разпусне парламента в сряда, но в момента той работи и даже има депутати вътре! Щото става дума за енергетиката и се даде за пример тока продаван на Гърция, реших да сверя потребителските цени. Изкопах примерна сметка от гръцкия държавен доставчик. Там на два месеца се плаща нещо леко "наизуст" и на четири месеца идва реалната сметка. Цената на киловатчас расте с потреблението, няма нощна/дневна. В примера за 1000-1600kWh е 9.46 евроцента или 18.5ст. 1100*0.0946=105.58 евро Надят се такса пренос, еко и т.н. около 4.27 цента на Квтч и става 154.65 евро. С още дребни такси и 13% ДДС става окончателно 178.22 евро. Значи 1 кВтч излиза 16.2 цента или 31.686ст. Гледам си сметката за януари (топло на дърва и готвене на газ): Нощна 137*0.03952=5.41лв и дневна 232*0.11048=25.63лв. Много нощна, бре, браво на жената! Значи за 369кВтч излизат около 32лв или около 8.69ст за кВтч. С таксите сумата скача двойно на 47.56лв и с 20% ДДС става 57.10 лв. Значи 1 кВтч излиза около 15.47ст ако ти е домакиня жената  Гъркът плаща два пъти повече на киловатчас, точка! Ама Гърция няма нито АЕЦ, нито въглища, нито използваеми реки, всичко си купува. Освен това гъркът ако взема 1000лв на месец - жив го оплакват. Трябва да носи в къщи над 1000 евра, жена му малко по-малко, сложи го 2000 евра или 3900лв общо. Според българската стъкмистика средната заплата е 800лв, обаче извън София и на 400лв казват "Добре!", а тя се носи предимно от жената. Значи, на обикновения грък му пука за сметката за ток поне 1.22 пъти по-малко отколкото на българина - средна класа.
|
| Сря Май 28, 2014 3:27 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Я дай сега актуалан информация за цените ... аз имам прясна, съвсем, да речем всяка от последните няколко седмици. Почти всичко х2, в хранителните магазини говорим. Ако ще искаш доказателства ще трябва да ровичкам по кемпера .. ама той си седи в гръчко, ще помоля да ми донесът бележка, но това е информация от колегите които са там почти всеки уикенд. Не са на едно обикалят, навсякъде казаха че цените на повечето неща са х2, някои били сходни и дори малко по евтини, но като цяло за храна плащат двойно на това тук. То ... това малко като цените в САЩ, страшно евтино е всичко, Димитър сигурно може да потвърди че може да се изкара седмица с около 100$, при все това при нас отиват има няма 400 на седмица, не броя дреболиите, това когато мен и жената ни няма. като сме там едно пазаруване в костко ми под 250 -300 не пада, пазаруваме средно 1.5 в седмица, отделно неща които са от други магазини, а смао при г-н руснак оставяме по около 100 на седмица.... та от 100 сме сигурно на 5-600 по скоро ... та и в гръчко така.
Стига сме гледали в чужди панички, дай да си гледаме в нашата. За провинцията ... какво да ти кажа, брат ми е в Шумен, сигурно има само няколко града които са по зле, говор за тоя размер градове, заплата около 700, сега не знам нето бруто ... не ме и вълнуа, значи може. Имам няколко познати които си стоят там, и няколко други които се върнаха, работят най-вече за чужди фирми дистанционно, получават със сигурност над 3000 лв на месец, работят от вкъщи и познай каква част от това е декларирано и влиза в статистика. Да има хора които работят за 400 лв, така е, и в София дори ги има.
Това е в страни от изборите, по въпроса на Бонго, това няма общо с ни един политик, по скоро бих казал въпреки всичките ни политици това е положението.
по темата, абсолютно съгласен с Дедо. В крайна сметка всички са еднакви, Григор Стоичков /които го помнят/ беше казал в едно интервю, " ..Бойко е наше момче, като дойде време да се деполитизира МВР той заяви че поскоро ще напусне МВР от колкото партията ...... " цитата не е дословен а по смисъл. По едно стечение на обстоятелствата го познавам, не мисля че е човек който ей така си приказва въпреки че жълтите вестници мнго обичат от време на време да си разнообразяват иначе скучния репертоар. Като добавим с това един друг цитат " ...той е наше момче, има голямо бъдеще ..." оригинала не знам от кого е , но е от парти на СИК, имаше и хубава статия със нсимка във вестник от това време. Тогава бойко не беше политик, никой за нищо не го е топил, а всички тия господа бяха в светлината на прожекторите, т.е. дори услуга са му правили. Та какво да говорим за бойко, каквото може прави човека, нека, ама да има за всички ....
|
| Сря Май 28, 2014 6:50 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тони, никога не съм изкарвал седмицата тук със $100, даже и още в началото като пазарувахме храна основно в Алди  . Сега средно давам по около $900-1000 за храна на месец. Това за тричленно семейство, ама той сина много много не се задържа да яде в нас та можеш да го смяташ все едно за 2.5 човека. Ако искаш да ядеш качествена храна тук е доста скъпо. Със $100 на седмица ще ядеш основно боклуци. Иначе е много вярно, че в БГ гледат само какви са заплатите и никой си няма идея какви са разходите и си мислят, че някъде като вземат двойно от това в БГ значи са и двойно по-добре, което може да е точно обратното - да са двойно по-зле  .
|
| Сря Май 28, 2014 7:14 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е аз нямам в предвид че си живял с толкова, но предположих че си чувал познати, аз имам и такъв де, само дето трябва да уточня че освен тия 100$ за вкъщи, оставя сигурно х3 по разни fast foods, та то сметката същата, но теоретично, а и практично е възможно, какво ще ядеш обаче сигурно не знае и тоя който го е произвел. Абсолютните сравнения са ми любими, сещам се за един познат, още преди 8-9 години вземаше 4 хил тук в БГ, и много се оглеждаше в немци които вземали по 5-6 евро, в един момент рязко му секна желанието да взема толкова там, не знам точно какво се случи, не е ходил там но явно осъзна някак истината. Аз това го казах във връзка с Гърция, заплати, цени и други.
|
| Сря Май 28, 2014 8:07 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
И аз потвърждавам, че в гръчко манджата средно е два пъти по-скъпа, ама там е манджа, не тукашните боклуци. Естествено, във всяко правило си има изключенията. Например замразеното пиле/кокошка от десетилетия там е по-евтино и по-качествено от в БГ, едва наскоро се изравниха по цена, но не и по качество - бях писал за фрапиращ случай с птеродактил. Виж, за прясната риба нямам думи - като че я внасят от хиляди километри. Но като цяло, май над половината по щандовете им би минало спокойно през нашата "Стара планина". Не е като да ядеш телешки салам от соя и пилешко месо.
А, има и друго: има ли етикет "Произведено в Гърция" цената е до два пъти по-голяма, но хората пак го предпочитат.
Едит: а бе в гръчко от самото начало си поставих за цел да не икономисвам от храната (беше ми писнало в БГ) и така не го направих. Деликатеси си позволявахме рядко, но ядохме истинска и здравословна храна. Това тук нито мога да си позволя, нито ще ми излезе по-евтино.
Последна промяна bongo_x2 на Сря Май 28, 2014 10:44 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Май 28, 2014 10:27 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами и за качеството не чувам добри отзиви, там вече може да е до марка. За пилето също, не само там май, и в Турция нещо се е случило, няма вече евтини пилета, едно време помня и в гръчко и в турско имаше пилета за без пари, вТурция помня бяха май по 5 лири, в гръчко не помня но беше по евтино от тук. Добре де Бонго, ако храната е двойно по-скъпа, токът двойно по-скъп, данъците за тия дето плащат по-високи, имотите двойно по-скъпи, за колите не знам, е каква далавера да вземаш двойно повече .... иначе за части, конкретно за баба алфа там са по евтини, защо как не знам оригинални, доколкото могат да са, от магазин на алфа, та някои неща са си ОК и сега. Ама какво да гледаме Гръчко, по добре да гледаме нас си. Качеството при нас идва от нагласата на хората да се примиряват с боклуци защото са платили по-малко, или поне така изглежда. Не е само тукано де, мисля и друг път съм казвал, за месец и половина в испания почти не намерих продукти годни за ядене, а тия които бяха вкусни кой знае какво е имало вътре 
|
| Сря Май 28, 2014 10:36 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Тони, толкова време там не съм се притеснявал за пари при положение, че не напускам чергата си. Уж всичко двойно и тройно ама никога не съм бил в стрес "К'во ши ям утре?!", а за изгъзици съм изхарчил толкова пари, които в БГ няма и да ми се привидят дори да съм яко напушен. Въпреки , че в началото хич не ни плащаха като на гърци. Почнахме да си броим парите едва последните години (Голямата Гръцка Криза), щото моят шеф разреди плащанията, а на жената реши, че може да икономиса от персонала, ама вече е на друго мнение. Те вече са на излизане от кризата, шефът скоро ме пита няма ли да ходя натам, а месеци след като жената си тръгна я търсеха за супер престижна и добре платена работа... Ний сме идиоти, обаче много се притеснявам, че направих от малкия Бонго българче.
Истината под сурдинка: гъркът вари го, печи го, си е византиец. Преди десетилетие-две като се изливаше мангиза от европата - носът му опираше облаците. Още в началото на кризата обаче той бързо си спомни какво е било преди това и от страх се мобилизира да не се повтори. Като страничен ефект: спря да си вири носа и дори заприлича на човек, май доста повече от българина.
А, ся се сетих: не вярвай много на познати! Скоро жената много се смя на нейни познати, които са се съдрали да плюят гръцките маслини във Фейсбук. А те си ги късали от дървото и искали да ги хрупат като сливи...
|
| Сря Май 28, 2014 11:11 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тони, мисля, че е време да си скъсаш дипломата за врачка.  Дано президента се прояви малко мъж и изтегли изборите за есента, че само тая простотия не сме правили - избори Август.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юни 11, 2014 9:18 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Още по-весело ще стане, ако изборите са през август, но са и задължителни 
|
| Сря Юни 11, 2014 11:16 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ееее Цецо аз ако имах диплома за врачка друг щеше да ми е бизнеса ама уви .... Да не го очаквах, ама всъщнсот май не е причината че боко спечели повече а че ДПС спечели много, замисли ли с нещо явно, някоя нова коалицийка по изгодна сигурно им се върти в главата. Ако приемат задължителното гласуване ще го издухат, но без техните гласове може и да не може да се приеме.
|
| Сря Юни 11, 2014 2:20 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Оф, а тая пък тъпотия с задължително гласуване, който я измисли, трябва да ......
Аз по принцип гласувам, ама ако го направят задължително, ще да си избърша задника с бюлетината.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юни 11, 2014 3:05 pm |
|
 |
|
stefan63
|
ДПС са по-европейска партия от БСП, интересуват се повече от еврофондовете, отколкото от рублите.
|
| Сря Юни 11, 2014 3:20 pm |
|
|