Отговори на тема  [ 143 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Евроизбори 2014 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение Re: Евроизбори 2014
Много просто - спряха евро кинтите и вече няма какво да се краде, няма кирия да са на власт и затова я сдават без бой.
След 4 години пак ще се върнат, кофти матряла като ги позабрави.

Сря Юни 11, 2014 3:29 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Ако визираш ДПС, аз мисля, че ще се върнат доста по-скоро. Нали се сещаш, че ако не влезнат "реформаторите", ГЕРБ ще прави коалиция с ДПС, избор няма.

Иначе в БГ има една качествена партия и това е ДПС. Другите са просто жалки аматьори в сравнение с тях. Даже и като политическо говорене, Местан е класи над всичките си опоненти. Като кадрови потенциал са много напред. Те инвестират в млади кадри много пари, които после им се връщат естествено. Като политически маневри - просто нямат равни. Като организиране на избори - също.

Тъжен факт е това, ама е факт. Другите партии са си просто сбирщина от Ганьовци. Ако другите партии бяха на 50% от тях като ниво, България щеше да е развита държава. А така се получава зверски дисбаланс...

Сря Юни 11, 2014 5:19 pm
Профил ICQ
Аватар

Обаче Станишеф се опитва да им изкопае гроба - какво ще означава задължително гласуване - 90 - 95% ще е избирателната активност - то е ясно че 100% няма да направят, ама ДПС ще имат 4-5% максимум. Е естесвтено има шанс и каква ли не друга уфърда да влезе в парламента ама явно нито Станишев нито Боко искат да делят с някого вече.

Сря Юни 11, 2014 6:56 pm
Профил ICQ
Аватар

Това няма да влезне, а и да влезне никой няма да го спазва. Това е тотална глупост, има го в няколко държави и никъде не работи реално.

Сря Юни 11, 2014 6:59 pm
Профил ICQ
Аватар

Дали?

Аз пък съм ЗА задължително гласуване - ми писна ми аз да ходя и да си изпълнявам гражданското задължение пък после някви други да се правят на интересни без те да са направили същото което аз. Ми аз на последните не ходих щото ми бактиса - как може едно управление да се нарича легитимно, когато на последните избори имат под 7% от имащите право на глас... Дори и Боко има скромните 8-9%.

Ми трябва да се намери начин поне половината хора да накарат да гласуват. Ама няма как половината да задължиш другите не и кои ще задължиш?...

Сря Юни 11, 2014 7:18 pm
Профил ICQ
Аватар

Ахъ. Точно заради това задължителното гласуване е глупост.

Сря Юни 11, 2014 7:21 pm
Профил ICQ

Ами май е ясно защо го искат от БСП, едно да намалят гласовете за ДПС и разни дребосъци, чистопроцентово, и може би се надяват като цяло да вземат повече от боко, или близо до него. От там на сетне пак е въпрос кой с кого ще с епсазари, ако ДПС нямат голям процент от гласовете вече не са фактор, както и бареков. За бареков се видя колко е потенциала с цялата кампания, трудно според мен ще събере много повече, но може пак да ме лъже видението.
За еврофондовете, това е прах в очите, постоянно има спиране и пускане на програми. Минат не минат няколко месец аи спорат по някоя, проверяват и пак я пускат. По боково време имаше еидн куп спряни, ама никой не го отрази, съответно след няколко месеца си ги пуснаха. Както виждате на бенифициентите им дреме на оная работа, те зная че програмата ще си тръгне. Ония в Брюксел и те имат норматив да изпълняват, трябва да се намират на работа, а и в случая може да е подливане на вода на социалистите, не само тия в БГ а като цяло, нищо че евроизборите минаха. За толвкоа години нямаме реално спрян фонд, изгубени пари поради неусвояване може и да имаме, но такива отпуснати и спрени не, всичко се усвоява, дори и по разни програми където вдигаха врява до небето и уж имаше съдебни процеси, в крайна сметка нищо не се доказа по почти нито едно от обвиненията, и парите са изплатени.

Сря Юни 11, 2014 9:16 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Аз не мисля, че ДПС изобщо е партия в класическия смисъл на думата. Прилича на партия, ама всъщност е нещо средно между мафиотска групировка и феодално владение.

При нормалните партии има някаква корелация между електорална подкрепа от една страна, и говорене/правене/представяне от друга. При ДПС няма нищо подобно. Даже обратното - непрекъснато демонстрират, че могат да говорят и правят каквото си искат, и това изобщо не им вреди. Това им е "ценното".

При комунистите също няма такава корелация. И техния електорат е 100% лумпени, но за разлика от турците, силно намаляват (за наше щастие). Болен обираше най-долния лумпенски слой, ама явно даже и те не могат да понесат крепенето на ДПС, та се разпиляват.

На Местан говоренето не е чак толкова политически високо, просто изглежда така на общия осран фон. Всъщност е нещо доста литературно-даскалско и театрално, и поради своята сравнителна неразбираемост е по-смилаемо от бруталните изцепки на Доган.

ДПС е един чист паразит, който обаче знае кога да се откачи (преди гостоприемника да е умрял). Комунистите и за това не се усещат - потъват и завличат всичко от раз...

Сря Юни 11, 2014 9:22 pm
Профил

Изобщо не съм съгласен с теб, точно ДПС имат най-разумното поведение като партия. Точно и те са партията обвързана с най-малко мутри и мафиоти, ако ще ми говориш за делян пеевски, той не е нито мутра нито мафиот, никога не е бил и никога няма да бъде, неговият случай е друг. Да около тях има много бизнес интереси,но това е около всяка партия навсякъде по света, абсолютно навсякъде. Съгласен съм с Цецо, те инвестират и в кадри, и в политика. Винаги са близо до власта защото така си постилат, не са глупави. Партията е по-малко лидерска от ГЕРБ и Атака. Освен това те са еиднствените които си обгрижват що годе добре гласоподавателите не само по време на избори а след избори, абе действат си като партия.

Сря Юни 11, 2014 9:52 pm
Профил
Аватар

Не знам какво точно е Прасчо. Сигурно е само пример, че и от катарзис се дебелее. Непрекъснатото му пробутване (без самия той реално да се появява) не знам дали има друга цел, освен демонстрация на бруталност.

Вярно е и това, че подхвърлят малко повече трохи на електората си. Съвсем малко повече от другите, да не стане прекалено. Ако напълно се абстрахираме от електоралните особености, ДПС може и наистина да е като партиите в Европа откъм бизнес зависимости, трениране на кадри и т.н. Даже етническия характер не е нещо страшно - тук например имат шведска етническа партия. Просто в България всичко стои по друг начин, и даже ДПС да станат супер нормални във всяко отношение, никой няма да гласува за тях заради това. Кадрите им все ще се подбират сред по-учените турци или по-напористите кариеристи.

Това всъщност е един доста глупав парадокс - в България дотолкова няма ориентири, няма "ляво" и "дясно", нито "нормално", че може да се правиш на партия и всички да са против теб, но да ти казват "евала". И това има едно още по-лошо последствие - невъзможността някой наистина да направи нормална партия (каквато и да е) и да има някакво влияние.

Сря Юни 11, 2014 11:09 pm
Профил
Аватар

mountaineer написа:
...

10++

Чет Юни 12, 2014 5:43 am
Профил
Аватар

mountaineer написа:
Не знам какво точно е Прасчо. Сигурно е само пример, че и от катарзис се дебелее. Непрекъснатото му пробутване (без самия той реално да се появява) не знам дали има друга цел, освен демонстрация на бруталност.

Вярно е и това, че подхвърлят малко повече трохи на електората си. Съвсем малко повече от другите, да не стане прекалено. Ако напълно се абстрахираме от електоралните особености, ДПС може и наистина да е като партиите в Европа откъм бизнес зависимости, трениране на кадри и т.н. Даже етническия характер не е нещо страшно - тук например имат шведска етническа партия. Просто в България всичко стои по друг начин, и даже ДПС да станат супер нормални във всяко отношение, никой няма да гласува за тях заради това. Кадрите им все ще се подбират сред по-учените турци или по-напористите кариеристи.

Това всъщност е един доста глупав парадокс - в България дотолкова няма ориентири, няма "ляво" и "дясно", нито "нормално", че може да се правиш на партия и всички да са против теб, но да ти казват "евала". И това има едно още по-лошо последствие - невъзможността някой наистина да направи нормална партия (каквато и да е) и да има някакво влияние.

Хехе, че ти пишеш от Северна Европа. Там даденостите са съвсем други и разликата е една основна - матриала.

Не можеш да очакваш от Ганьовци да избират и градят политическа и обществена система като на северняците. Просто няма как да стане. Ако трябва да си го мерим с някой това са Гърция, Турция, Сърбия и т.н и прочие пълнеж живееща на нашата географска зона :) Нека бъдем реалисти, там при вас студа си оказва влияние на психиката, къде добре, къде зле, но факт, че сплотява обществата и ги дисциплинира. Тука е обратното и аз никога не съм страдал от сбъркани илюзии, че можем даже и да наподобим това при вас.

Чет Юни 12, 2014 8:38 am
Профил ICQ
Аватар

Е затова: задължително гласуване и толкова! Ако "матриала" наистина иска управлението с което не си съгласен - имаш реално основание да станеш политемигрант :)
А че го искали от БСП: те след толкова избори така и не разбраха, че с отрицателна предизборна кампания винаги губят... С масовото гласуване ще загубят още повече, щото и бабите с бастунчетата ще станат без значение.

Пет Юни 13, 2014 12:57 am
Профил

Ами знае ли човек, не е ясно кой ще спечели и кой ще изгуби. Циганския глас ще се обезцени, но само ако приемем че не само всички ще гласуват, а и ще гласуват реално, а не с невалидни бюлетини. Освен това не се знае тези които ще пуснат валидна бюлетина какво ще им хрумне. Ако се появят 5-6 партийки, те могат да разпръснат гласовете. Ако има 6.2 млн с право на глас, от тях БСП успее да вземе своя максимум, който е около 900 хил, ДПС успее да вземе своя максиму който е около 400 хил и ГЕРБ да речем около 1 млн то остатъка от 3.9 млн ако се раздели между 6 партии то всяка ще вземе по около 650 хил., т.е. трета, това ако тия които не искат да гласуват гласуват на случаен принцип срещу големите партии. Само че не трябва да забравяме бареков и волен, който така или иначе ще дръпне някакви гласове, ДС и разни други които си имат постоянен електорат, и то общо взето може първите 4 или 5 партии да са същите, просто с по малки проценти, а другите да са след тях. Относо коалиция ще се прави м-у първите, може би по широка.
Това е чисто хипотетично, като сметнеш и колко невалидни ще има, нещатат могат да станат още по-странни. Освен това със сигурност няма да гласуват 100%, ако гласуват и 80% пак ще е успех.
Та не знам дали е за добро или за зло, ще видим какво ще сътворят.

Пет Юни 13, 2014 1:32 am
Профил

Тая овца Цачева горката много тъпа, ако тия знаят какво искат пък на, онзи осъдения и той голем дебил, осъден но иначе в пресконференции участва.... отново само местан каза нещо смислено, да му ебеш и държавата а.

Пет Юни 13, 2014 2:09 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 143 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Следваща