Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Windows 8.1 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Windows 8.1
Има ли начин Windows 8.1 да се конфигурира да изглежда като XP, Vista или 7 ? Страшно грозни цветове и екрани, дебели рамки на прозорците, грозни и нечитаеми системни шрифтове. При изключване на Eth и преминаване на WiFi губи споделените папки, не може да намери останалите машини в мрежата, Ghostscript работи от дъжд на вятър, след първоначално зареждане и показване на екрана е неупотребяем в следващите 3-4 минути - нещо мисли, умува, чеше си брадата, а бе пълна трагедия. Имам чувството, че GUI го върнаха на ниво Windows 3.11 ... Не ми се харчат пари за Win7 , и без това съм платил Win 8.1 на Dell. Може ли евентуално да се върне към Win7, downgradе май се казваше ? Или поне дебелите рамки на прозорците да се направят тънки ?

Не знам какво мислят в Microsoft, но ако продължават в този дух в близките 3-4г. ще последват Nokia.

Съб Юни 14, 2014 4:06 pm
Профил WWW

Мнение Re: Windows 8.1
Доколкото ми е известно може да се направи да изглежда като 7-ца. Основноата разлика е това старт меню което стои на екрана, то може да се махне, май и визуално може да се туикне. Иначе за даунгрейд, всеки боз има но не знам дали не е платено. Моя стария пристигна с 7 и диск за инсталация на XP но не дали още се продават така.

Съб Юни 14, 2014 7:53 pm
Профил
Аватар

на основната машина още се мъча на ХР.

на шлептопа имам 7, но ментора има грижи с някои от конфигурациите на "умните" шрифтове и още не смея да я взема на въоръжение.
иначе 3-те гигабайта на ХР са ми отчайващо малко, но търпя. пък и напоследък са проект след проект, не ми остава време да правя революции с работния кон и да си закопая 2 седмици в безмислени борби. ментора сам по себе си ми е достатъчен да ми държи адреналина и кръвното малко над горната граница. дори с хапчета :D пък и скоро трябва да излезе официален релийз на Xpedition, в който видимо всичко е разбичкано и само бог знае колко години ще минат докато го закърпят индианските бъгове.

8 май не става за сериозна работа. това е ОС за кифли - гледане на филмчета, туитване, скайп и показване на лице/задник (фейбук).
може би е по-добре от ХР-64, но не мога да коментирам в първо лице

тука 7-ца струва към 270лв без ДДС.
по принцип изключвам колкото мога шарении, но пак ми е неудобна все още. особено като мъкна тухлата някъде и почна да сменям жица с безжица, все се чеша по главата к'во беше.

Съб Юни 14, 2014 8:24 pm
Профил

аз на 7-та и свикнах, ща не ща ...Хищника ме убеждава че и 8-та била същата, даже с ебях пресррашил да пробвам, ама затрих имиджа на 8та без да искам :)

Съб Юни 14, 2014 8:46 pm
Профил
Аватар

Аз в момента имам 8.1 което изглежда точно като виста. Т.е. отговорът на въпроса ти е че може. Обаче как става недей да ме питаш :) отне доста време и търсене по гугъл къде какво да пипна в регистъра. Това е начина - набелязваш си какво искаш да промениш, почваш да ровичкаш из нета, променяш. После следваща цел, и т.н. Най-важното е да се отървеш в началото от оная гнусотия в телефонен стил и да си оставиш само десктопа. Има много налична информация по въпроса

Нед Юни 15, 2014 2:18 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

¶ написа:
Или поне дебелите рамки на прозорците да се направят тънки ?

Tiny Windows Borders for Windows 8
http://winaero.com/comment.php?comment.news.96

При мен и двата плъзгача са на минимум. Иначе прави това което се прави на ръка в регистъра.

Нед Юни 15, 2014 5:12 am
Профил

Виж с някое толлче кои номер ти е SLP таблицата - някои дето са 3 имат и лиценз за вин7( SLP2.1) ако твоито пц има - пускаш един вин 7 и си готов.

http://en.wikipedia.org/wiki/System_Loc ... stallation

System_Locked_Preinstallation

Сря Юни 18, 2014 8:35 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]