Отговори на тема  [ 368 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Следваща
Украйна 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Украйна
Прикачени файлове:
KSm1cj5n3cQ.jpg
KSm1cj5n3cQ.jpg [ 51.52 KiB | Прегледано 1903 пъти ]

Нед Май 25, 2014 11:06 am
Профил

:) не е лошо.

Нед Май 25, 2014 11:13 am
Профил

Изображение

Нед Май 25, 2014 10:11 pm
Профил WWW
Аватар

Учудващо е, че Аляска става американски щат едва през 1959г, при положение, че е "закупена" още 1867г. За чий чеп не са станали американски щат още през 1867г. ?? На този въпрос няма еднозначен отговор.

През 1856г. Русия е разгромена в Кримската война от съюзените Англия, Франция и Турция, загубва над 750 хил. войника, а целия й черноморски флот е потопен. Флотът на Англия е пълен господар в океана, на този фон руските опасения са, че Англия може да им отнеме Аляска. С американска помощ се ражда идеята, че Аляска може да се спаси, като фиктивно се продаде на САЩ, но всъщност реално да се отдаде под наем на САЩ за 100г. Защо обаче да се прави фиктивна продажба ? Току що е завършила гражданската война в САЩ ( 1861-1865г., севера срещу юга ) и САЩ се страхуват, че евентуално наемане на Аляса за 100г. не би спряло Англия, тъй като дори и под наем Аляска пак си остава руска територия. Подобни опасения довеждат до идеята Аляска да се отдаде под наем за 100г. но официално да се хвърли прах в очите на Англия, като се обяви, че Аляска е продадена на САЩ. Ако по документи Аляска се води територия на САЩ, то Англия не би имала куража да им я отнеме, защото е нямала нужните ресурси, нито пък съюзници. Някак "случайно" 2г. след закупуването на Аляска, там са открити огромни природни залежи.

През 1959г. САЩ и СССР са в прегръдките на студената война, която ескалира през есента на 1962г. с кубинско-турската криза: СССР изпраща флотилия от 60 кораба с установки за балистични ракети в Куба, в отговор на току що разположените американски балистични ракети в Измир, Турция. Кризата приключва миролюбиво: американците се съгласявят да си вземат обратно турските ракети в САЩ, а СССР да си прибере кубинските ракети. Поради обтегнатите отношения Хрушчов не посмява да си поиска обратно Аляска, но пък преди това през 1956г. щедро е отнел Крим от Русия и го е подарил на Украйна.

Как точно е изглеждал договора от 1867г. за покупко-продажбата на Аляска днес май никой не знае. След гражданската война в Русия от 1918г. руското копие изчезва, а за днешното американско копие пазено в Белия дом се твърди, че не е оригинала. Всичко описано по-горе звучи конспиративно, но и трите държави (Русия, САЩ и Англия) и до ден днешен неохотно мълчат за Аляска.

Вто Май 27, 2014 9:07 am
Профил WWW

Руснаците твърдяха, че са си намерили своята част от договора за Аляска на гърба на една икона малко след като е изтекъл срокът ?
За Крим твърдят, че не Хрушчов, а Молотов го е прехвърлил към Украйна в размяна за Таганрог ?
Ходи че разбери каква е истината?

Това ако е вярно и новите власти в Киев са си продажници като старите. То ние че уж защото сме малки се продаваме, ама те?...
Украинский генерал встал на колено и дарит саблю послу США. По обычаю, когда дарили саблю на колено должен был встать тот кому дарят, а не тот кто дарит.
Оружием награждали, его вручали атаманы и генералы тем, естественно, кто по рангу ниже их. Соответственно, именно они должны были становиться на колено, принимая подарок и награду.

Изображение

Вто Май 27, 2014 3:43 pm
Профил WWW
Аватар

Войната навлиза в грозната си фаза:
http://www.blitz.bg/news/article/277610

Вто Юли 08, 2014 10:58 am
Профил

Ами Афганистан и Чечня не бяха много подходящи но ето добра възможност да се пробват Т80 по равнигте поля на Украйна ... струва ми се че в един момент Путин ще осъществи връзка с кораба майка и ще получи сигнали свише и на другия ден украинците ще трябва да са доволни ако Киев все още е част от Украйна. Чудя се само на какво разчита запада и американците. Тази извадка може би е фалшификат, но така или иначе това което става в Украйна е достатъчен повод за Русия да вкара войски.

Вто Юли 08, 2014 12:37 pm
Профил

Стига с тая долнопробна руска пропаганда!

Вто Юли 08, 2014 1:07 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Ами Афганистан и Чечня не бяха много подходящи но ето добра възможност да се пробват Т80 по равнигте поля на Украйна ... струва ми се че в един момент Путин ще осъществи връзка с кораба майка и ще получи сигнали свише и на другия ден украинците ще трябва да са доволни ако Киев все още е част от Украйна. Чудя се само на какво разчита запада и американците. Тази извадка може би е фалшификат, но така или иначе това което става в Украйна е достатъчен повод за Русия да вкара войски.

Путин им го наби страшно дебел и четвъртит с ненамесата си в Украйна. :) Той целите си така или иначе със сигурност ще ги постигне в няква много голяма степен, ама западняка ще си гони опашката като некво тъпо псе.

Вто Юли 08, 2014 2:54 pm
Профил
Аватар

Няма печеливши в Украйна, освен шепа олигарси.

Вто Юли 08, 2014 8:55 pm
Профил ICQ
Аватар

Сигурно съм го споменавал вече - имам един приятел дето живее там - та той ги превъзнасяше тия въпросните олигарси - той ми е разправял как въпросните хора са решавали всякакви проблеми (пък били те и битови) срещу съответната сума и никой не ебава закона - те са закона. Сами са си ги създали - сега нямат право да се оплакват. Тая ситуация не съм ходил аз да им я създавам. Между другото той е фанатичен русофил женен за украинка - невроятна история направо...

Вто Юли 08, 2014 9:26 pm
Профил ICQ

Cekins написа:
Сигурно съм го споменавал вече - имам един приятел дето живее там - та той ги превъзнасяше тия въпросните олигарси - той ми е разправял как въпросните хора са решавали всякакви проблеми (пък били те и битови) срещу съответната сума и никой не ебава закона - те са закона. Сами са си ги създали - сега нямат право да се оплакват. Тая ситуация не съм ходил аз да им я създавам. Между другото той е фанатичен русофил женен за украинка - невроятна история направо...

Това за да облагородява расата :-D.

Вто Юли 08, 2014 9:32 pm
Профил
Аватар

Нямат деца за да облагородят расата. Ожениха се на дърти години. Навремето моя приятел е учил в Харков - някъде края на 80-те и са се запознали там. Жена му е рабтоила нещо в университета. После се е върнал тука и до 2002-3-та някъде работеше в БТК. Като ги разпърдяха там почти веднага замина за украйна и се събраха със старата любов :) И въпреки всичко, докато е бил студент е облагородил друга украинка :)

Сря Юли 09, 2014 10:01 am
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
Няма печеливши в Украйна, освен шепа олигарси.

Аз мисля, че дори и те ще са на загуба в дългосрочен план. В една война е малко вероятно някоя от воюващите страни да спечели. Явно въпросните олигарси не осъзнават какво точно правят. Ако победят американците, тях може би ще ги оставят , но със сигурност няма да печелят толкова. Ако пък спечелят руснаците, направо ще ги заврат в миша дупка. Просто защото войната е и за парите и ресурсите, които те контролират.

Сря Юли 09, 2014 10:31 am
Профил
Аватар

Украйна е изкуствено създадена държава като Югославия. Запада се опитва да я постави на изкуствено дишане, подобно на Ирак. Може временно да постигнат успех, но в дългосрочен план държавата ще се разпадне. С влизането в ЕС ги чака още по-голяма мизерия в първите 10-15г. , а след това беднотия като в България.

Сря Юли 09, 2014 12:05 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 368 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Следваща