Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
PIC32MX CAN bus 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: PIC32MX CAN bus
head_up
Моита рекомендация е същата като на Митака - ако може ,бягай далече от микрочеп..... еле пак КАН...бая време съм а автобизнеса като там КАН е представен винаги и не мога да си спомня някоие изделие да има пикаждиски процесор за КАН.....

Чет Юли 24, 2014 8:05 pm
Профил
Аватар

кво толкова ся ос.рахте на пика кана....
CAN-а си е.....супер орязана мрежа - една педя сорс(Init, Read, Write).... ако и с копи-пейст не можеш да се оправиш, седни го прочети за един час да го разбереш поне...

Чет Юли 24, 2014 9:45 pm
Профил ICQ

HSB написа:
head_up
Моита рекомендация е същата като на Митака - ако може ,бягай далече от микрочеп..... еле пак КАН...бая време съм а автобизнеса като там КАН е представен винаги и не мога да си спомня някоие изделие да има пикаждиски процесор за КАН.....

Точно на PIC32 точно CAN-а е най-безгрижното нещо, което съм подкарвал въобще. Едно от малкото, което тръгна от раз, и което не можах да счупя по никакъв начин. При това с нулев опит с CAN-а до тогава.

Чет Юли 24, 2014 11:39 pm
Профил ICQ
Аватар

Пуцай куме :-) , CAN го изкарахте ебахти сериозната периферия, 5 регистъра на кръст и толкова глупости изговорихте, това не използвай, онова не използвай, той headup сигурно го мързи да го премести от единия крачол в другия, ама нейсе.

Колкото до CAN на Microchip, това че някой не е виждал точно техен чип, не значи че CAN-а им е проблемен. Поне аз не съм видял проблем, а го използвам от PIC18F, през dsPIC до PIC32.

Пет Юли 25, 2014 1:20 am
Профил WWW

Не знам дали ме мързи, по-точно не знам колко, но го надрасках тоя CAN, извадих си библиотеката от plib-а, направих си я самостоятелна и след като разгледах на sparkybg и RX TX примера от C32 (които са почти същите, sparkybg го е ползвал за основа) ми светна кое, какво и как, сега остава да го пробвам на практика. Живи и здрави, мисля че се поувлякохте, по типично български :)
А индийците (или които са) са си жив та**к и с това harmony мисля, че микрочеп ще си го зачукат. plib-а е повече от добър, ако има примери как се ползва (които на първо време са изчезнали от xc32). Обаче като са решили да махат и самия plib и да го оставят като legacy support за незнайно колко време, какво да ги правиш?
@HSB, вие какъв микроконтролер ползвате? Любопитство, ако е позволено да кажеш.

Пет Юли 25, 2014 9:59 am
Профил WWW

¶ написа:
Поне аз не съм видял проблем, а го използвам от PIC18F, през dsPIC до PIC32.

И аз - dsPIC30 и PIC32. и на двата не съм видял никакви простотии, а модулите са различни - тоя на PIC32 има малко повече "екстри".

Пет Юли 25, 2014 3:17 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2