Отговори на тема  [ 148 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Следваща
Skype 4.3 за Ubuntu 10.04 / 12.04 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Skype 4.3 за Ubuntu 10.04 / 12.04
да, и после SP3 не бил коректоно инсталиран. уж има някакъв лек с пипане по регистратурата, но не стана така или иначе.
и няма значение дали системата ти е законна или не, даже май незаконните имат по-малко проблеми защото някой си е поблъскал главата в стената преди да остави версия в тракера и е спрял/орязал ненужните дивотии.

както и да е, това може да породи поредния безплоден спор. в края на краищата има и отворени VoIP мрежи и т.н.

Чет Авг 14, 2014 7:58 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Grubi написа:
ами проблема при мен е практически, просто имам стара машина с ХР и на нея новите версии нещат. и сега да преинсталирам със 7ца или линукс само заради новата версия на скайп. ясно е че искат нови екстри, че вече има много повече потребители, ама как така допреди месец всички стари версии си работеха. всичко е за пари, е да го направят платено, ама да си като го кажат да поддържат и старите версии. както и да е, на харизан кон зъбите не се гледат... няма да се оплаквам

от яд взех че отворих един Маc Power Book 190, нещо буксата му се е откачила от платката. за пръв път отваряm Мак лаптоп - 3 винта за долния капак, 2 за дисплея, и три гъвкави кабелчета и горната част е напълно махната. можело значи и просто :D продължавам с копането

Ако ползваш само основните функции на Skype-a - там IM, VOIP и може би file transfer. Регистрираш се на сайта им за dev и сваляш dev пакета. От там има достъп до библиотеки и документация на api-то. Правиш си свои клиент :D :-) Не е майтап ;-) Даже има и за embedded да го ползваш, само има някакви условности там за лиценза и т.н, но мисля нямаше ограничения.

При мен с най-новата версия 4.3 нещо си на Debian stable и testing заема винаги под 60МB RAM. Под Win7 Ultimate x64 (no SP) 6.16 нещо си е с една идея повече от към RAM, но около 70MB. Предната версия за Win, не помня точно коя, 6 нещо си или 5 нещо си беше ми взимаше минимум по 150-160 и стигаше до 270-280MB. Да се чудиш какво толкова има да прави :D

Чет Авг 14, 2014 8:23 pm
Профил

Тяхната кожа мръсна долна! В работата днес цял ден 3.8.нещоси работеше без проблем. Същата версия в нас отказа.... Разликата е, че в работата с VPN трафика отива до Германия и от там по света.... В нас - мегалан... Ако и утре в работата работи ще е баси якото... :axe: :axe: :axe: :axe:

Чет Авг 14, 2014 10:12 pm
Профил ICQ

Мнда... подозренията ми се оказват верни.... скапаняци... режат териториално... скайпа 3.8.нещоси в работата работи... :evil: :evil: :evil:

Пет Авг 15, 2014 8:43 am
Профил ICQ

От майкрософт освен к***ски номера кво друго да очакваш ...

Пет Авг 15, 2014 9:57 am
Профил

Цитат:
Skype apps for Symbian are permanently retiring
We've noticed that you are, or previously were, signed into Skype on a Symbian phone, and we're sorry to inform you that we are now permanently retiring all Skype apps for Symbian phones. As a result, within the next few weeks, you'll no longer be able to sign in and use Skype on any Symbian phone.

Явно не са пропуснали някой билд директива :( .
По тъпото е че
Цитат:
You can still stay in touch with friends and family using Skype on an Android device, Nokia Lumia phone or desktop computer.

Много бих се радвал някой да сподели за алернатива на скайпа която да е peer-to-peer поне при прехвръляне на файлове (за PC).

Пет Авг 15, 2014 1:00 pm
Профил

michev написа:
Много бих се радвал някой да сподели за алернатива на скайпа която да е peer-to-peer поне при прехвръляне на файлове (за PC).

http://labs.bittorrent.com/experiments/bleep/index.html
Даже тази сутрин получих покана да си сваля пре-алфа клиента им ... ама ядец ... само за виндовс - а такова л**но нямам там където ползвам чат клиент - т.е. от неколко години въобще нямам виндовс :)
Едит: http://viber.com - това е като че ли най читаво за момента - има го на всички мобилни платформи + десктоп клиент за вин,мак и линукс ... недостатък е, че доброволно си даваш телефонните номера на всички в адрес бука ти ...

Пет Авг 15, 2014 1:42 pm
Профил
Аватар

michev написа:

GMail, FTP не ти ли вършат работа ??

Пет Авг 15, 2014 1:54 pm
Профил WWW

palavrov, миналата седмица го намерих тоя нов чат клиент и успях да го дръпна, обаче то голяма простотия - хем само за виндоус, хем се стартира от през нет-а, хем грозно.
И аз като теб реших че вайбър ще е добър заместник на скайпа, но естествено - дърво. За линукс има само 64 битова версия а нямам никакво намерение да си преинсталирам служебния компютър само и само заради един чат клиент.
¶, аз работата мога по 1001 начина да си я свърша, но не може да не се съгласиш че със скайп е лесно. Особено след като толкоз години си го ползвал.. Това което търся е негов заместник.

Пет Авг 15, 2014 2:07 pm
Профил

michev написа:
palavrov, миналата седмица го намерих тоя нов чат клиент и успях да го дръпна, обаче то голяма простотия - хем само за виндоус, хем се стартира от през нет-а, хем грозно.
И аз като теб реших че вайбър ще е добър заместник на скайпа, но естествено - дърво. За линукс има само 64 битова версия а нямам никакво намерение да си преинсталирам служебния компютър само и само заради един чат клиент.
¶, аз работата мога по 1001 начина да си я свърша, но не може да не се съгласиш че със скайп е лесно. Особено след като толкоз години си го ползвал.. Това което търся е негов заместник.

Мдам ... вайбър и на мен ми се опъна на линукса на работата ... но в къщи на мак-а нямам проблем.
Айде тогава последния коз - българско, един приятел го прави - http://www.brosix.com

Пет Авг 15, 2014 8:35 pm
Профил
Аватар

michev написа:

Лесно, лесно, колко да му е лесно ? През GMail можеш да прехвърляш файлове по 700 МБ ( не съм сигурен за размера ), получателя си ги тегли в удобно за него време. Пускането пък на FTP сървър е работа за 10 минути, даваш адреса на сървъра на получателя, правиш му акаунт и да си тегли през web браузъра. Веднъж пуснат FTP е въпрос само на направа на временен акаунт за съответния получател. Преди Skype ставаше да пратиш 2-3 снимки, обаче от много време насам ми дава половината потребители, че са онлайн, а те реално не са, пращаш ама нънки, потребителя е офф лайн. Понякога ми изплюва съобщения, че даден файл не е получен, а файлът съм го изпратил 2-3 седмици назад, даже не помня на кого и защо.

Пет Авг 15, 2014 9:00 pm
Профил WWW

При мен се получи същото но аз го изтрих от компа и ъпгрейднах през друг комп Скайпа Логина, после се върнах на старият комп заредих Скайпа и всичко е наред.
Забелязах че следи логването да е ъпгрейдвано. Ако щете вярвайте!
При трети комп нямам такъв проблем но на друг скайп.
Смятам че когато надуши версията и прави проблем на логването докато не ъпгрейднеш.
Общо взето за сега е поносимо със скайпа но май ще стане по мазано а и тия версии. (луда работа)

Съб Авг 16, 2014 1:15 am
Профил

Новите версии 6+ на виндос гълтат 1.3ГБ РАМ. Нищо че ти пишат че е около 100МБ и е без пари РАМ-та, особено като си с 32бит и ти гърми и разправя: Грешка в скрипта. И явно всичко препращат в М$.

Съб Авг 16, 2014 11:05 am
Профил WWW
Аватар

4.1.0.179 за Win: имам го на 2 мишини, и на двете от тази вечер не се логва. То пароли сменях и ресетвах, чудесии правих -все тая. На сайта на Skype пишат "You need to updete Your version of Skype". 5.80 лв.

Сря Сеп 03, 2014 10:06 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Аз бях с 3.6 до сега и нямаше проблем. Но и той спря да се логва.
Изтеглих си 3.8 от тук и тръгна от раз.
http://store2.data.bg/a159909e6298cba36 ... atched.exe

Сря Сеп 03, 2014 11:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 148 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Следваща