| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Измерване на напрежение
Ако пика прави и шима ..... А за делителя, какво му е дърводелското, това да не кажа е единственото аналогово решение, от там насетне отиваш в други филми, ти ако искаш можеш и с схема с превключване на кондензатори да го прехвърлиш и намалиш напрежението, може и да с трансформатори .. ама все си мисля че това е едно от основните приложениея на делителите  А относно цялостната концепция изобщо даже не ми се и мисли какво и как правиш, това няма общо с въпроса 
|
| Съб Авг 16, 2014 11:15 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ами на конкретния въпрос беше отговорено конкретно - как да се мери напрежението. Пък после каква е системата - и на мене не ми стана много ясно - то щом има акумулатори значи MPPT-то трябва само с тях да борави. Инверторите ако ще са island mode, ще произвеждат колкото се иска от тях или колкото могат. Ако са grid, тогава вече може да има смисъл от следене на акумулаторите и регулиране на изходната мощност. Само че не го виждам как ще стане номера да стане grid connected с домашно скалъпена система.
|
| Съб Авг 16, 2014 11:18 pm |
|
 |
|
redHot
Ранг: Минаващ
|
.
Последна промяна redHot на Нед Авг 17, 2014 8:54 am, променена общо 1 път
|
| Съб Авг 16, 2014 11:34 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Всичко е ясно .... действай. Просто информативно, такива инвертори не знам от кога не се правят, поне при малки мощности, но то вече и при доста големи май вече не се правят, вече се използва ШИМ за да си синтезираш синусоидата.
|
| Съб Авг 16, 2014 11:38 pm |
|
 |
|
ToHu
|
п.с. да не говорим в тая схема управлението на тия мостове какво дърво е ... изолацията на това което мериш ще ти е най-малката грижа.
|
| Съб Авг 16, 2014 11:39 pm |
|
 |
|
redHot
|
.
Последна промяна redHot на Нед Авг 17, 2014 8:53 am, променена общо 2 пъти
|
| Съб Авг 16, 2014 11:45 pm |
|
 |
|
Pif
|
Сменяй си професията докато е време. Тая не е за тебе. Тука трябва много четене. Тони ти обясни принципите, Цекинс ти каза частите и начините. Само следващата тема да не е - как да управлявам Н бридж, как да напиша програма за пик, как да нарисувам схема на .... Тони - трай си че се очертава да пишеш курсов проект 
|
| Съб Авг 16, 2014 11:46 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз нямам време да си напиша името ... днес съм се отдал уж на почивка но чак за курсов проект нямам настроение .. постригвах котката, оглеждам се какво да изям .. това няма общо с котката де ...
|
| Съб Авг 16, 2014 11:47 pm |
|
 |
|
redHot
|
,
Последна промяна redHot на Нед Авг 17, 2014 8:53 am, променена общо 1 път
|
| Съб Авг 16, 2014 11:50 pm |
|
 |
|
ToHu
|
На въпроса от кога не се използват, нямам представа, ако вземем в предвид развитието на полупроводниците предполагам от поне 15-на години никой не е дизайнвал такъв. От друга страна при големите тоци дълго времем са се изпозлвали електромеханични а след това тиристорни, и не знам дали все още не се произвеждат тиристорни. Ако се поразровиш из нета сигурно ще намериш нужната ти информация.
|
| Нед Авг 17, 2014 12:02 am |
|
 |
|
Pif
|
Тони, аз днеска попреядох. Даже на обяд ни правеше компания една симпатична млада сива котка дето ияде сума ти пържоли и дробчета. Даже се чудехме къде ги побра. Но и идеята за изяждане на котка не е лоша. Особенно подстригана  Редхот, то инджинери има колко щеш. Ама само на диплома. Човек ако се интересува от дадена тема чете. Ходи на лекции, слуша ги, пита професорите и асистентите. Ама не като му дойде проекта а още докато го преподават. Ще се учудиш колко от шофьорите на таксита са с висше образование. Някои по 2 и по 3. Познавам един с 2 висши по електроника, второто му е от Япония, учил е в Москва и има дисертации и научни трудове. Работи таксиджия да си храни децата. Та преориентирй се докато е време. Какъв е смисъла да учиш нещо дето не ти е интересно. В момента има глад за готвачи, стругари, автомонтьори, заварчици. Те китайците правят инвертори и всякква електроника без пари. Защо да се бъхтиш за едното инж точка пред името. Мисли си за готвач, че тука с Тони сме гладни 
|
| Нед Авг 17, 2014 12:05 am |
|
 |
|
redHot
|
.
|
| Нед Авг 17, 2014 12:27 am |