|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:37 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ilkor
Ранг: Форумен бог
|
 Re: ARM модул ....
На живо съм го виждал в началото на година. Предполагам че някои от версиите все още не са налични но може да се провери. Иначе не отричам че са скъпи за нашия пазар ... Но тръгвайки от нулата с незнайно каква платформа и без съпорт можеш никога да не достигнеш до финала. При разработката на такива сложни продукти, от ключово значение е да имаш адекватен съпорт, за съжаление всичко се плаща. Иначе ще го въртиш тоя модул по бюрата и ще псуваш що не се получава.
Преди няколко години аз участвах в разработката на един сет-топ-бокс, който за малко да стане операторски приемник на един от българските DTH провайдери. Започнахме от нулата и само благодарение на съпорта на ST (той е базиран на SOC от тях) успяхме да го завършим. Преди това правихме неуспешни опити с два други производителя Equator(bsp-15) и Micronas (DeCypher) - заради калпавия съпорт проектите така и не се завършиха.
Ето една снимка от брошурата на продукта:
Последна промяна ilkor на Сря Авг 20, 2014 4:02 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Авг 20, 2014 3:57 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Погледнете и тия http://www.bluetechnix.com/en/products/tinyboards/ имат BlackFin и i.MX модули. BF модулите им са много симпатични и дребни, за цени не мога да кажа, но изглеждат кадърни.
|
| Сря Авг 20, 2014 3:59 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Вариант също са и SOM-овете на Jorjin. По спомени не бяха скъпи. http://www.jorjin.com.tw/#!application- ... ules/c235jДори мисля че имат и по-производителен модел базиран на OMAP5430, който беше разработен в България 
|
| Сря Авг 20, 2014 4:16 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Аз си мисля опитите да си направя на таблет и после да мисля за някаква платформа. Въпреки че в моят случай може и да мина само с таблет и УСБ хъб, или безжично да управлявам периферията. Може да се окаже че и при вас да стане. AllWinner имат нови 4 ядрени A33 - A80 (64 бит), което също може да си е предимство. Лошото им е, че са много неразговорливи и не знам как ще процедирате. Освен ако не си намерите някой техен партньор, на който да му се занимава с вас. Аз си бях намерил за Qualcomm, но все още ми се виждат далечни, въпреки че са от най-бързите. Руснаците се хвалят на ниски цени, но там бройките им са 100 000++ 
|
| Сря Авг 20, 2014 9:46 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
|
| Чет Авг 21, 2014 9:45 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Бе ... индийци ... трябва да се има едно на ум. Пък и цената му $150 не е от най конкурентните ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Авг 21, 2014 11:51 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Не са много платформите в Линаро-то, така че цената е адекватна (според мен). Отделно има native PCI-E и SATA.
|
| Чет Авг 21, 2014 2:39 pm |
|
 |
|
kriss
Ранг: Минаващ
|
Извинявам се за може би глупавия въпрос, но как може да се поръчва от newegg? Май приемат само американски карти и САЩ адрес за доставка.
|
| Сря Авг 27, 2014 4:06 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Ако имаш приятел в щатите е лесно, иначе за българия и европа май е невъзможно. Ако можеше лесно да се поръчва от там, всички компютърни фирмички в българия биха фалирали за 24 часа.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Авг 27, 2014 7:12 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Даже и от тук не е съвсем безпроблемно - имат някакви супер строги правила за проверка на кредитните карти и примерно аз всеки път като поръчвам от тях нещо и банката ми блокира кредитната карта и после трябва да се разправям  . Предполагам, че го правят защото мошениците с откраднати кредитни карти много често купуват точно компютърни части, защото е супер лесно да ги развържат после на много добри цени. Та предполагам заради това не искат да приемат поръчки и да шипват извън щатите.
|
| Сря Авг 27, 2014 10:02 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
DIY линукс компютър във фурната: http://hforsten.com/making-embedded-linux-computer.html   Оказва се, че все пак не е невъзможно да си го направиш цялото, а не само бакплейна.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Авг 27, 2014 10:29 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е той и TGIтака ги пече неговите, не е невъзможно.
|
| Чет Авг 28, 2014 12:31 am |
|
 |
|
bobihot
|
Защо поръчвахме тогава инфрачервена..?
|
| Пет Авг 29, 2014 10:34 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
слагам две снимки от модул, който току-що завършихме. не са много добри, като стигна до по-професионална камера, ще ги сменя. започнах работа по проекта след гергьовден, на 20 юли бутнахме линукс. рисуване на символи, схеми, компоненти, симулации, рутиране, насищане - почти нон-стоп бачкане. не бих го повторил отново при такива срокове, въпреки че парите бяха добри. за сега всичко работи, продължаваме с тестовете и уточнаване на бъговете (дали са софтуерни или хардуерни). линукс и андроид вървят нормално.
|
| Пет Авг 29, 2014 12:33 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Досега не съм имал проблеми с newegg при пазаруване. Даже обратното, на няколко пъти ми се случва поръчвам по една бройка от нещо дребно, те ми изпращат по 2 бройки. Това основно за SD и USB Flash памети, LED лампи 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Авг 30, 2014 2:54 pm |
|
|