|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:05 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
За хелий не знам, да пълниш с азот не е скъпо, цената му е никаква. Иначе за дисковете то хубаво е пълен с хелий но интересно какво става като ти се включи гасенето .... то това и сега е проблем но в момента проблема произтича не от свръх налягане а от шум и високочестотни вибрации, но с тия хелий дискове не знам как ще е.
|
| Чет Сеп 25, 2014 6:59 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Гумите не ги пълнят с тия газове, за да не шумят а заради температурните разширения/контракции и заради влажността във въздуха.
|
| Чет Сеп 25, 2014 11:44 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Да, ама ги няма на пазара тези тераси (на гръчки - зверове). Не само хелийният 10Т, ами и за далеч по-ранни версии пише "Изчерпано количество" и точка.
Не друго, но на времето яко се опарих с два Seagate 320GB: тъкмо приключих с пълненето им и те почти едновременно се споминаха. Оттогава не съм клиент на тази фирма... То не бях само аз и тези дискове, де.
|
| Чет Сеп 25, 2014 11:56 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, ето ти налични 6TB - само кажи, че искаш да купуваш  : http://www.newegg.com/Product/ProductLi ... isNodeId=1
|
| Пет Сеп 26, 2014 1:32 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Чудя се каква е тази мода да се помпят гумите с азот (или други газове). Влагата няма пряка връзка със състава на газа, може да е напомпана с азот със съдържание на влага. А и не виждам как ще пречи отвътре, тъй като проблемите на гумите основно са отвън - често са мокри , подложени са на слънце, триене, нагряване от движението, удари и т.н.. И доколкото си спомням от училище, температурното разширение на различните газове малко се различава. Да припомня и други училищни факти - във въздуха има 78% азот. Ако има някакъв смисъл изобщо, той би бил в това да няма кислород в гумата. Ако някой има повече информация, да я сподели.
|
| Пет Сеп 26, 2014 8:48 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Аз не твърдя, че има смисъл - казвам какво изтъкват като доводи. Моите гуми си ги помпя с най-обикновен безплатен въздух от бензиностанциите  .
|
| Пет Сеп 26, 2014 2:06 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
...Why does helium make a difference? Helium has only one-seventh the density of air. Replacing air with helium inside a hard drive dramatically reduces the turbulence caused by the spinning disk, ....
|
| Пет Сеп 26, 2014 3:11 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Може да ги пълнят в вакум, обаче както xyz каза, ако няма никакъв газ, главата ще стърже по повърхността.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Сеп 26, 2014 3:15 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Интересно как успяват да задържат хелия вътре. Хелия има гадния навик да минава през микроскопичните пори на метала - трябва кутията да е пирфектна - от към метал и от към качество. Само кутията на тоя диск ще е половината от цената на диска (най-малко).
|
| Пет Сеп 26, 2014 6:59 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Трудно да е толкова перфектна, хилия все така се измъква, най-вероятно вътре налягането е под атмосферното, така че хелия не се опитва да ходи никъде, стои си там, а там от където той може да се измъкне въздухът не може да се вмъкне. Не виждам друг начин, макар че и така отново ще има загуба, но доста по-малка.
|
| Пет Сеп 26, 2014 7:11 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Не бе, водородът е мнооого гаден, хелият се ядва. А вие за 10 години напред ли смятате да си накупите?!
Аз пък друго се зачудих: гугъла ми предоставя безплатно доста гиги, пък като гледам колко струва най-евтиният диск започвам да се питам: те майка Тереза ли са, напълно случайно ли всичко гугълско минава през акамай.нет и кой спонсорира всичко това? А най-важният въпрос е: Какво целят?...
П.С.: Акамай е организация следяща целия нет и там много държат да разберат колко зъба е имала прабаба ти преди да умре
|
| Пет Сеп 26, 2014 9:09 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Бонго, тоя дето спонсорира това му се вика "Реклама". Много филми гледаш - давай го по-спокойно  .
|
| Пет Сеп 26, 2014 9:51 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Ти пък потърси к'во животно е акамай... Аз преди доста години го правих, първо не повярвах, а после ми настръхнаха космите.
|
| Пет Сеп 26, 2014 10:01 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Google са рекламна агенция и предоставят различни безплатни за клиентите услуги, като сметката я плащат заинтересованите да се рекламират субекти:  |  |  |  | Цитат: > What Industries Contributed the Most to Google's Earnings?We decided to conduct our own Google earnings report and discover what are the top 10 industries contributing to Google's earnings. Finance & Insurance – $4.0 Billion Retailers & General Merchandise – $2.8 Billion Travel & Tourism – $2.4 Billion Jobs & Education – $2.2 Billion Home & Garden— $2.1 Billion Computer & Consumer Electronics – $2.0 Billion Vehicles – $2.0 Billion Internet & Telecommunications – $1.7 Billion Business & Industrial – $1.6 Billion Occasions & Gifts – $1.2 Billion |  |  |  |  |
Та ако някой отвъд океана има интерес колко са зъбите на прабаба ти, или през кой маршрут минаваш на път от къщи за работа, или каквото там инфо може да се събере, то основните подбуди не са алтруизъм или шпиониране, а дали не може да станеш клиент за някой рекламиран продукт.  |  |  |  | Цитат: > Google "Trying not to be evil"Въпрос: - Защо Google иска да знае толкова много за теб? Ерик Шмид, бивш шеф на Google: - Ние сме в рекламния бизнес. 97% от нашите приходи идват от реклами. |  |  |  |  |
Кажи сега за животното "акамай" да видим колко ще е различна версията. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Съб Сеп 27, 2014 10:17 am |
|
 |
|
scout_3pm
Ранг: Популярен
|
за триене
Последна промяна scout_3pm на Съб Сеп 27, 2014 1:39 pm, променена общо 1 път