|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:05 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Германия и Франция е сол/луга/пясък. Като при нас. Свинщина.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Яну 18, 2006 2:32 pm |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Е, и аз за малко да спра... е, спрях ама в една Омега  Ама много хлъзгави тия улици бре. Поне да ги бяха поръсили с нещо. Ако беше по-нормално сцеплението и малко по осветен участъка, щях да си спра нормално, ама нали сме в БГ.
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Сря Яну 18, 2006 3:03 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Ебаси, нали имаше слухове, че ръсят някви спец. химикали?
|
| Сря Яну 18, 2006 3:17 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
При нас в щата Ню Йорк ръсят само сол. Ама като за световно. Вярно че улиците са сухи няколко часа след като е паднал снега, но да не ви казвам на какво почват да приличат колите... Оплескват се със сол до тавана. А и кола на 2 години обивкновено има ръждичка отдолу. Спирачките работят, да, но колите се съсипват по-бързо. Ама в края на краищата нищо не пречи да си сменяш превозното средство по-честичко.
|
| Сря Яну 18, 2006 4:16 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
в австрия по планините ръсят със ситни камъчета тип мозайка. после си ги събират и подозирам, че ги мият и ги ползват пак. ефекта е много по-голям от пясъка, а и няма никаква глина -> кал. замъчетата са достатъчно малки, за да не причиняват вреди при отхвръкване. а и ги ръсят само по малките улички и по тротоарите. но пък в тия вилаети всяка къща си има роторно снегоринче...
по по-натоварените пътища и магистрали се ръси със сол. като спреш и колата ти е сива, независимо от цвета.
ПС: аз лятото карах 2 месеца skyline. и определено нямаше нищо общо с нито едно рено...
декемви си взех под наем един еспас. не можах да си включа радиото  търсих в книжката на радиото и го намерих на 28-страница. поне от летището до хотела стигнас с музикален съпровод. на другия ден хвръкнаха нови 20 мин да търся чейнджера. даже се "обадих на приятел" - дилър на рено. може и да остарявам вече, ама мисля, че тези неща не трябва да ти товарят толкоз много процесора 
|
| Нед Яну 22, 2006 6:30 pm |
|
 |
|
nickich
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Абе, аз си купих кола от там и беше цялата предница о1укана от такива камъчета. На пръв поглед не си личи, но ... даже и по предното стъкло има поражения.
|
| Нед Яну 22, 2006 6:35 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
това много зависи и от задкормилното устройство
|
| Нед Яну 22, 2006 6:59 pm |
|
 |
|
nickich
|
|
| Нед Яну 22, 2006 7:04 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
В БГ сол без мярка ръсим само ... на сланината  . Като ни приемат в EU, ще ни отучат от нея и тогава ще има и за пътищата  .
А повечето коли - и без сол са ръждясали.
Това с камъчетата има ефект. Аз в двора си използвам пясък и след замръзване пак има нелошо сцепление. Поне по-добро от гладка и замръзнала настилка.
|
| Нед Яну 22, 2006 7:05 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
|
| Нед Яну 22, 2006 9:42 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
да си призная, не знам
имаше адски много работа и на практика само ходех и се връщах до офиса. 2-3 пъти ходих до крайбрежието, ама така или иначе трябваше да се спазват ограниченията. не го юрках хич, по две причини - страната е с ляво движение, а и след 14 часа пулене пред компютъра ми се виеше свят и без това. беше поне 300 коня, но се чуваха само при доста рязко натискане. абе добре вървеше и просто съжалявам, че не прекарах повече време в него  ако те интересува, мога изровя накоя снимка
мисълта ми беше, че няма много база за сравнение
|
| Нед Яну 22, 2006 10:15 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Луд ли си бе батка, ква база, тва е Skyline  , кви сравнения с квото и да било.  GT-R ли беше? Снимки не бих отказал в никъв случай. 
|
| Нед Яну 22, 2006 10:44 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
добре, ще поровя по дисковете, че от този период имам няколко гиги снимки, ама повечето са пиянски
няма спор - колата беше много хубава, удобна, лесно се кара. само да спомена, че озвучаването беше bose. аз с нея предимно по задръствания съжителсвах, но със сигурност на дълъг път е много гъзоприятна.
интересното е, че местните не я считаха за нещо кой знае какво. и наистина по пътищата наоколо имаше доста такива. а и доста по яки зверове се разхождаха в джунглата. до мен паркираше една мацка, сигурно беше 40 кила, караше някаква мазда кабрио, не ми стигаше и пъпа (колата де, а мацката беше малко по-висока), и ми обясниха, че чара в тая кола бил, че е 650 кубика, но 90 коня...
абе, коли! не са като микроконтролерите 
|
| Нед Яну 22, 2006 10:57 pm |
|
 |
|
HCL
|
В Германия обаче яко рьсят сьс сол. Вдигам си обувките (бях излязал преди това и бяха с мокри подметки) и отдолу гледам петна бял прах, от далече намирисва на натриево-хлорно сьединение някакво  обаче колко... една чаена льжичка сол се сьбра  , откачена работа, но улиците са като през лято.
|
| Пон Яну 23, 2006 9:14 pm |
|
|