| Автор |
Съобщение |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Ами по всяка вероятност въпросният симулатор не е предназначен да симулира работата на газ със бензинови инжектори  .
Ами с проби схте стане трудно и не толкова прецизно. По-добре измери или пресметни дебита на впръсквачите и си сметни на ръчичка таблоцата. Със сигурност там ти е проблема!
...а между другото, защо искаш да намалиш налягането?
... а дане би случайно този твой приятел да е от МЕИ-то ? 
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Вто Яну 17, 2006 9:05 pm |
|
 |
|
goaman
Ранг: Минаващ
|
да пича е завъшил някво МЕИ.
а относно налягането трябва да го смъкна защото инжекторите при налягане по-голямо от 4-5 бара не се отварят, а прцизността ще я гоним по нататък сега смо да видим как ще се държи ДВГ-то и да си оправим таблиците
а относно сметките на ръчичка дай линк или някво инфо ако можеш 
|
| Сря Яну 18, 2006 1:04 am |
|
 |
|
goaman
|
до колкото знам на симулатора му се вкарват някви параметри на горивото а за инжекторите си напълно прав просто целта е да тръгнем от някаде 
|
| Сря Яну 18, 2006 1:07 am |
|
 |
|
nickich
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
... сега се сетих и още нещо... как измерваш количеството въздух и изобщо измерваш ли го?
Определено трябва да знаеш колко въздух влиза в цилиндъра, за да определиш колко гориво да пуснеш, а само с показанията на МАП-а няма да минеш. Имаш ли нещо като дебитомер или сензор за положението на дроселната клапа?
Ако смъкнеш налягането - дебита ще падне. Трябва да видиш дали този дебит при максимално натоварване ще е достатъ4ен... или поне за какъв режим ще е достатъчен, за да знаеш какво да очакваш.
За съжеление в момента не мога да намеря никаква информация по въпроса и не мога да те насоча към някакво инфо...поне за момента. Преди доста време се занимавах с подобни истории и инфото не ми е под ръка. Постнал съм някоко линка във форума, ако ти свършат някаква работа...
|
| Сря Яну 18, 2006 10:20 am |
|
 |
|
goaman
|
дебитомер нямам оба4е имам датчик за положението на дроселовата клапа ама за сега немислиа да го използвам
мислиа тая корекция да я направя софтуерно ама ще пробвам ще видя
|
| Сря Яну 18, 2006 12:23 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Напротив, напълно достатъчен е.
|
| Сря Яну 18, 2006 1:54 pm |
|
 |
|
nickich
|
Да, за нормална работа са достатъчни показанията на МАП-а и оборотите. Оттам може да се сметне всичко. Но за по-прецизно дозиране няма да мине без някакъв сензор за количеството въздух. Иначе, като за начало, си прав.
|
| Сря Яну 18, 2006 2:18 pm |
|
 |
|
goaman
|
добре сега за инжекторите да питам, има някви драйвери за управление LM 1921 никои да има идея от каде могат да се вземат колко струват
защото ги търсх в комет ама се че там не са чували за такова нещо 
|
| Сря Яну 18, 2006 2:37 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
За какво ти е количеството бе човек? Горивото не се смята, взима се от готови таблици.
|
| Сря Яну 18, 2006 3:21 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
IRF530 - перфектен е. Може и другите IRF-и, но да е поне 10А и R<0.5. Напр. IRF640, IRF9530N.
|
| Сря Яну 18, 2006 3:27 pm |
|
 |
|
nickich
|
.. нали преди това някой ги е сметнал тия таблици...
Има таблици, които са двумерни (обороти и подналягане във всмукателния колектор), тримерни (обороти, подналягане във всмукателния колектор и количество въздух) ... и т.н.
Защо мислиш в съвременните автомобили им слагат дебитомер, сензор за температурата на въздуха, МАП, потенциометър на дроселната клапа? Е, вярно, в по-старите и по-евтини разработки има само МАП и датчик за празен ход (затворено положение на др. клапа). Какво решение ще предпочетеш зависи от много фактори (главно икономически).
|
| Сря Яну 18, 2006 5:10 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Ами смятат ги разни умници в МЕИ. Останалите караме на тестове.  То и колкото и да си сметнал, никога няма да получиш максимума без донагласяне на стенда. Тичай да патентоваш.
Дебитомер и МАП едновременно има в много малко коли, като обикновено МАП-а се ползва единствено за индикация на приборното табло. Поради простата причина, че двете мерят едно и също нещо. А има и такива, които нямат нито едно от двете.
|
| Сря Яну 18, 2006 5:50 pm |
|
 |
|
nickich
|
Относно таблиците... Реконструктор, разглеждал ли си някога ROM на някое ECU? Ако си, щеше да знаеш повечко за таблиците.
Дебитомер и МАП не мерят едно и също нещо! (прочети повечко за горивовпръскващите и запалителни системи....)
МАП-а не се ползва единствено за индикация на приборното табло в нито един автомобил. Просто няма смисъл.
(ако греша кажи къде се ползва по този начин. Аз не съм срещал до сега такъв вариант.)
Да, има такива дето нямат дебитомер и МАП, но те имат потенциометър на дросела.
|
| Сря Яну 18, 2006 6:29 pm |
|
 |
|
goaman
|
10x
само да ми кажете тия MOSFET-ве могатли да се управляват с логически нива или трябва някакав драйвер преди него.
защото тия ЛМ-ми се управляват директно от микроконтролера
|
| Чет Яну 19, 2006 12:08 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
ами аз слагам драйвер, но мисля, че може и без него.
|
| Чет Яну 19, 2006 12:20 pm |
|
|