Отговори на тема  [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 89  Следваща
Платкаджийници и фирми за насищане 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Платкаджийници и фирми за насищане
flip chip
Изображение
А платката ти ще изглежда така: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/de/KL_AMD_Athlon_XP_Barton.jpg

Сря Юли 09, 2014 1:45 am
Профил
Аватар

Колеги, последно, има ли някаква платкаджийница, която да изпълнява поръчки в рамките на 1 седмица на некви поносими цени?

Чет Сеп 11, 2014 10:42 am
Профил
Аватар

Селектра правят за седмица - обаче те са само двуслойки , до 0.2 писти и 0.5 дупки. Цената можеш да си я сметнеш на сайта им.

Чет Сеп 11, 2014 11:27 am
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
ike написа:
flip chip
Изображение
А платката ти ще изглежда така: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/de/KL_AMD_Athlon_XP_Barton.jpg

странна работа, при нас ги правят такива за ВЧ неща. с висока степен на интеграция.
Най-вече защото падовете на чипа са толкова нагъсто и има такива драконовски изисквания за рутирането, че не се дават на клиента по друг начин освен по гореспоменатия начин.направо от TSMC отиват при едни юнаци които само това правят.

Чет Сеп 11, 2014 11:50 am
Профил

Може ли да споделите какви са впечатленията ви от изпълнението на солдер маски от Селектра. Не се пиша голям експерт, но солдер маската ми се струва изключително "чуплива". Като я бутнеш със скалпел или нещо подходящо се премахва много лесно и тук там даже пада на парчета. Струва ми се изключително тънка. Може да е просто инцидентно или аз да не съм добре запознат.
Поздрави!

Чет Окт 30, 2014 5:54 pm
Профил

Тънка не е. Ама е с променливо качество - понякога се държи добре, понякога около виите на граунд плейна се вижда как се е отлепила на места. Според мен не всеки път си мият платките качествено преди да я нанасят, или не спазват нещо в процеса на печене. Или просто ползват стара такава или незабъркана както трябва.

Чет Окт 30, 2014 6:04 pm
Профил ICQ

Можеш ли да препоръчаш платкаджийница, където се справят добре? Просто пускам по 500-600В и е много важно маската да е добра.
Благодаря!

Чет Окт 30, 2014 6:18 pm
Профил
Аватар

Аз от Селектра не съм особенно доволен. Качеството е много променливо при тях.

Къде си като ситуация? Ако си в София, аз лично често ползвам Наталия на Гара Искър. Нямат върховни технологии - добре се оправят до два слоя, 8-10 мила и дупка 0.3-0.5. Но работят съвестно, т.е. не са мърлячи, както .... айде да не цитирам.

Чет Окт 30, 2014 6:29 pm
Профил ICQ
Аватар

Абе цитирай си, да се знае. Да не разбира всеки по трудния начин :D

Сега... от Селектра имам едни платки, на които също леко им се люпи на места маската, НО... предполагам проблема е в недоглеждане от моя страна при проектиране на платката. Почти цялата долната страна ми е граунд плейн. При фрезоването, там където контура минава през плейна, на места се люпи маската. Но там където плейна свършва и има още ~3 мм текстолит до края, маската е бетон и дори дращене със скалпел не предизвиква люпене. Т.е. там където края на плейна е под маската всичко е 6, но където фрезата е минала през медта има наченки на люпене по самия ръб. Не знам дали го обясних добре, май снимка трябва да направя

Чет Окт 30, 2014 6:55 pm
Профил
Аватар

Абе и така не трябва да се люпи. Явно не лепне добре върху медта. Но пък и това твойто ми е малко странно, копаеш с фреза мед, покрита с маска... що? Сещам се за случаи когато се копае в мед, ама тогава отгоре няма маска...

Иначе кофтито платкаджии не смея да ги напиша, че БГ е малка държава, хората в нашата област се знаем и не се знае чии път къде ще мине :)

Аз затова не казвам кой е зле, казвам от кой съм доволен. :)

Чет Окт 30, 2014 7:25 pm
Профил ICQ
Аватар

Аз затова написах, че си е недоглеждане от моя страна. Всъщност не се копае медта а се фрезова по контур. Платката ми не е баш правоъгълник а има извивки според кутията. Преди да се фрезова си е правоъгълна и плейна отдолу също, но като почнат да я оформят по контур на места фрезата реже платката барабар с плейна отдолу. И те там баш по ръбчето ако го зачоплиш си пада маската.

Чет Окт 30, 2014 8:00 pm
Профил

stoyanoff написа:
Можеш ли да препоръчаш платкаджийница, където се справят добре? Просто пускам по 500-600В и е много важно маската да е добра.
Благодаря!

Имаш принципно недоглеждане - не може да плащаш евтино и да разчиташ на маската за пробивни напрежения. По-горе ти обясниха за паспорти , репорти и ИСО-та. За високи напржения си има големи разстояния, лакиране и тем подобни. Не бих разчитал на маската и от скъпа фирма- не съм чувал за контрол на маската - две микро дупчици няма ли да я компрометират? Веднъж ни проектираха платка в една платкаджийница, за един маскиран проходен отвор под ТО220 се разправяхме половин час , накрая трябваше да им казвам .че ние плащаме и ще махнат отвора и шината изпод метала на транзистора. По-късно имах поводи да се уверя ,че високото пробивно на маската не гарантира отсъствието на къси през микродупчици.
И последно - едно време нямаше маска и нещата пак ставаха.

Чет Окт 30, 2014 8:37 pm
Профил
Аватар

Ами моите впечатления за маската от Селектра са - зелена върху злато - бетон. Зелена върху калай - добре - даже днеска чагъртах яко една платка и упях само на места да съборя маската. Синята обаче досега не съм случвал да е здрава. Същия проблем като на @CarBeta - покрай фрезованото се лющи - а платката няма мед по контура за фрезоване - махнал съм я - демек фрезоват само гетинакса. За синьото нямам впечатления върху злато - не съм поръчвал. Но определено зеланат върху калай е по-здрава от синята. За червено, черно и бяло също нямам впечатления.

Чет Окт 30, 2014 9:19 pm
Профил ICQ

Cekins написа:
...зелена върху злато - бетон...

Аз само такова поръчвам. За съжаление не винаги е бетон. Но пък и не съм имал кой-знае какви проблеми. Късите съединения са им кусура, ама въпреки това за цената си са супер, ако иде реч за прототипи. И се поръчва удобно - попълваш, пращаш им файловете и си чакаш платките, при това в човешки срокове, ако ти трябват бързо. Абе няма пълно щастие.

Чет Окт 30, 2014 10:30 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Cekins написа:
Ами моите впечатления за маската от Селектра са - зелена върху злато - бетон....

Преди 5-6г. поръчвахме развойни и маловажни платки там. Изключително много ме дразнеше маската им ... то пък само тя да беше проблема :D . Веднъж им писах, два пъти и накрая си признаха- маската им е несигурна при основа хим. олово. Ако се сложи на чиста мед и после се направи никел-злато, с маската няма проблем. Поне аз се убедих тогава, че е точно така. Какво правят в момента и как не мога да кажа.
SM Plus, ако държите да е Пловдив, са несравнимо по-добри.

Пет Окт 31, 2014 1:04 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 89  Следваща