Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Е баровте да не те плашат толкова, не е нужно някакво безумно количество. Бултиката с аргона примерно е на 250 бара, нищо особенно и невиждано, и 1200 и това сме го виждали, примерно водоструйни машини че и няколко пъти отгоре. Отделно може да се съхранява охладен. Варианти много.Батерията идва около 200 Wh/l обем, в същото време водорода е 2333 Wh/l това е енергията на изгаряне. Ако клетката е с КПД 50% това все така е 6 пъти над възможностите на съвременните батерии.
Верно че за да се съхранява този водород самия резервоар ще има определен обем и тегло, но пак ми се струва ще е по-ниско. Предполагам и на батериите ще им вдигнат КПД-то, и резервоарите ще ги оптимизират .. не е като да е невъзможно според мен.

Вто Ное 18, 2014 9:39 pm
Профил

Глупости можем да си говори от тука до други ден. Следващия път като цитираш "достоверни" данни не цитирай глупостите на студентчета от ТУ Варна дето още нямат инж. пред името си ами цитирай някой който знае какво приказва. Освен това си извадил изречението от контекст който засяга други неща и то свързани с ДВГ-тата. Въпросния "доклад" който по-скоро е свободно съчинение като източници е цитирал книга от преди 50 години и интернет сайт ауто-мотор-унд-спорт.бг.
Има си причина отношението да е 700:1 и това е, че при тази компресия водорода се втечнява при стайна температура и колкото и да вдигаш налягането - няма да успееш да напъхаш повече молекули водород на единица обем. Има един начин за още по-голяма концентрация на водород и това е в химични съединения.

миро-атц: правилната фраза трябваше да бъде - нямам познания за да се занимавам а не нямам време да се занимавам. Иначе започваш да приличаш на Илкор.

Вто Ное 18, 2014 9:55 pm
Профил
Аватар

Pif написа:
Масово и в ракетите ползват други по-ефективни горива.

аха - ползват (почти) нафта :D

Вто Ное 18, 2014 11:08 pm
Профил
Аватар

Я да пиете вино, а не оцет! :drinkers:

Вто Ное 18, 2014 11:12 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Аз дадох линк, защото си е новина и интересно. Изкоментирах там лично, субективно. Тони каза за екстрите, с което темата за мен свърши. Защото нито разбирам, нещо повече от основите на, двг с вътрешно горене, нито за водорода знам подробности. А Вие хубаво, дори супер че подехте темата за хибридите, водорода и еко-..., обаче накрая стигнахте пак до "Отиди пий, таковай жената и т.н". Няма лошо, ако с това спорене разтоварвате, но едва ли. Вместо да си чупите ръцете от писане ...

Дайте най-накрая да я направим тая среща за 10г на форума и на живо ще се разберете. Ако не успете преди 5-тата бира, след нея 100% :D

Отделно съм убеден, че повечето няма да пият бира, но това е друга тема :D Бонго ли беше с връзките в гръцко ? Ще донесе едно хубаво гръзко узо и готово :D

Сря Ное 19, 2014 2:34 am
Профил

Pif написа:
миро-атц: правилната фраза трябваше да бъде - нямам познания за да се занимавам а не нямам време да се занимавам. Иначе започваш да приличаш на Илкор.

По-правилно е да се каже, че само глупакът знае и разбира от всичко. В случая мога да се подпиша и с двете ръце, че не си глупак. Далеч не я знаеш термодинамиката, бъркаш фундаментални неща като цикъла на Карно. Та затова не ми се занимава... ако искаш да учиш, няма проблем ще помагам, ама така да си бъбрим само няма смисъл.

Сря Ное 19, 2014 10:41 am
Профил
Аватар

???

http://www.darikfinance.bg/novini/11137 ... 2%EE%E4%E0

Чет Ное 20, 2014 9:08 am
Профил ICQ

А цената? Да получиш водород и после да хабиш още енергия и ресурси да го вкарваш в ниско калорични въглеводороди си е безумие.

Чет Ное 20, 2014 9:22 am
Профил
Аватар

Секретна пернишка разработка.
А на запознатите отдавна е ясно, че всички новости са открити благодарения на гоуф...

Чет Ное 20, 2014 9:24 am
Профил

Това е новия ЕКО скам. От въздуха да се прави пласмаса, гориво и злато: https://www.youtube.com/watch?v=dzq9yPE5Cbo
Ама като знаем колко ppm въглероден двуокис има във въздуха ... тия дето го пробутват това на масите и тези дето им вярват са за разстрел.

Чет Ное 20, 2014 9:48 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

ike написа:
Това е новия ЕКО скам.

+1

Чет Ное 20, 2014 3:48 pm
Профил
Аватар

Добре де - аз не мога да ви разбера, защо всички сте такива противници и на водородните истории и на всичко останало. Енергия има предостатъчно на земята и използването и за електролиза примерно или за това дето ауди са го измислили си е съвсем в реда на нещата - вместо да се чудят как да изпозлват перките когато няма нужда от тях. Просто технологията още не е узряла за масово използване. Ама като гледам и това ще стане.

Моя шеф с вятърните чудесии беше на крачка да сключи договор точно за такова приложение - хората си имат начин да правят водород, имат къде да го харчат - само искат ток. Мястото дето беше определено за турбините беше такова, че чак ме е страх да си помисля каква съдба ги чакаше - щом не дават да се слагат нормални перки там...

Чет Ное 20, 2014 4:27 pm
Профил ICQ

Ами против сем ткаи зелена енергия, повишената цена на дизела заради еко дизели и др подобни. Да правиш дизел от въздух е смешно, сигурно ефективността на целия процес е под 15%, има в предвид енергия да произведеш този въглеводород, енергия да го превърнеш в дизел, енергия която този дизел отдава на колелата на колата. Ако искат да регулират СО2 емисиите да садят гори, по-евтино и много по-ефективно.
Аз съм за водородни автомобили, според мен много по голямо бъдеще имат от електромобилите. За съм и за производството на водород с ток от вятър и слънце, и без това тия източници за друго не стават. Но както и да го гледаш истината е една, атомната енергетика за момента, в бъдеще термоядрената.

Чет Ное 20, 2014 7:33 pm
Профил
Аватар

Въобще не отричам ядрената, още по-малко термоядрената - да - когато термоядрената проработи - всичко ще си дойде на мястото. А дотогава защо перките и плочките да не произвеждат водород? А защо не и въглеводороди? На практика природата произвежда въглеводороди чрез енергия от небето. Ама има ограничения. И защо да е смешно - чисто технологично си е пробив - това си е пренасяне на механизмите на природата в лаборатория.

Чет Ное 20, 2014 8:47 pm
Профил ICQ

Cekins написа:
И защо да е смешно - чисто технологично си е пробив - това си е пренасяне на механизмите на природата в лаборатория.

Изгледай видеото дето го пуснах по-горе. 1 кило бензин, 1 кило пластмаси - все едно. Там пича прави сметка с тези ppm въглероден двуокис(диоксид) във въздуха, колко мегаватчаса само ще изхаби перката да загребе толкова въздух, че да се събере толкова въглероден двуокис за 1кг пластмаса. Това все едно да вземеш 1 000 000 000 индиеца, да ги тъпчиш с боп, и после да въртиш перка с пръднята им - ако това не го намираш за смешно, значи не си инженер.

Чет Ное 20, 2014 9:22 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238 ... 1194  Следваща