|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 4:56 pm
Съвсем (е, почти) универсална станция за запояване.
| Автор |
Съобщение |
|
quorthon
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Вто Май 06, 2014 4:48 pm Мнения: 9 Местоположение: София
|
 Re: Съвсем (е, почти) универсална станция за запояване.
бройте ме и мен с един комплект платки и едно дисплейче
|
| Вто Ное 18, 2014 11:59 pm |
|
 |
|
sparkybg
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Мда, отиваме на 22 бройки, където дори от Тексим цената е 4.82 евра, или 7.7- евра крайна цена с ДДС.  Да видим какво ще обади производителя, ако се обади въобще. Но би трябвало да е под това, евентуално с не-малко.
|
| Сря Ное 19, 2014 1:29 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
Да закръглим на 25 (т.е. за мен 3 комлекта и 3 дисплея). Ако мислиш, че нещо ще дойде по бързо до Шведско или трябва да се поръчва през фирма, някой да ръчка производител или дистрибутор - ще помагам.
|
| Сря Ное 19, 2014 1:43 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Само в Texim ги намирам. И на някакви жабари май попаднах, ама ми се видяха несериозни, или по-скоро работят само на едро. Нямаха цени. Да видим какво ще кажат дръпнатите, дето ги правят, и после ще го мислим. Аз бих ги поръчал и през мойта фирма, ама пишман счетито (демек жената) малко ще се види в чудо с фактури и преводи, защото никога не го е правила с фактури от чужбинско. Пък и дейността ми не е такава. Трябва да ги заприходявам на склад, после да издавам фактури и става съвсем мазало. Аз съм проЗ програмист, дето издава по 2 фактури месечно и толкоз. Нямам друга дейност. ПП: Ей ги жабарите: http://www.first-components.com/c/104/g ... genumber=2
|
| Сря Ное 19, 2014 2:00 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
Няма грижи, и аз съм така - имам няколко фактури в годината, ако изобщо и то предимно разходи (освен нормалната ми работа). Но малките неща - под 100Е не ги пиша с фактури, защото използвам фирма и колкото по-малко фактури, толкова по-малка е и тяхната фактура. Иначе PayPal, с кредитна карта, превод или наложен платеж - поне засега проблеми не съм имал. Даже и от Алибаба съм доволен. Китайците почти веднага си личат дали са точни - по-комуникацията, желаниято да отговарят и да дават информация, знаеш как е...
|
| Сря Ное 19, 2014 11:11 am |
|
 |
|
michev
|
Метни 1 око и на тия - EastRising. Цените им хич не са лоши, на всичкото отгоре са и производител.
|
| Сря Ное 19, 2014 11:43 am |
|
 |
|
Grubi
|
Мога да питам за тези - Wisechip през тукашния дистрибутор, който познавам (M-comp) Product Name : Full Color Displays 0.95” Item No. : UG-9664HDDAG01 http://www.wisechip.com.tw/style/frame/ ... &id=379887’ тук и другите им дисплеи http://www.wisechip.com.tw/style/frame/ ... y_ID=70277
|
| Сря Ное 19, 2014 12:08 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Това са същите, дето в момента ползвам от eBay - 10 000 часа живот. Ние напираме за другите (жълтите на Winstar), заради 100 000-те часа живот.
|
| Сря Ное 19, 2014 12:37 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
И тия са същите като в eBay - 10000 часа. Трябва ни точно въпросния жълт на WinStar.
|
| Сря Ное 19, 2014 12:39 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Аз нещо друго се замислям - събираме се прилично количество желаещи, дали да не проверим колко би струвало направо да ги наситят някъде?
Може би цената за 30-ина броя вече няма да е непосилна, но лично нямам опит с насищане никакъв. Не знам и каква е процедурата.
|
| Сря Ное 19, 2014 1:55 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Virus в Пловдив се справят много добре с насищането. Мога да ти помогна в оформянето на поръчката при тях ако имаш въпроси. Принципно ако платките се правят при тях им пращаш само частите и си получаваш готовите платки. Платките са им на ниво,когато се насища при тях са позлатени. Не са им много евтини услугите но в повечето случаи си струва.
|
| Сря Ное 19, 2014 2:11 pm |
|
 |
|
Grubi
|
+1 да питаме за оферта /мога вероятно да помогна за Комет, но не съм 100% сигурен колко им е минимума като серия/
|
| Сря Ное 19, 2014 2:19 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Еми, струва ми се че насищане с цена до към 30-ина лева на комплект би си струвало. Мислиш ли че за 30 комплекта бихме се вместили в такава цена? Да си кажат и другите мнението де. Пак - моя опит е нулев. Платките за прототипа ги поръчвах в itead и са перфкетни. А ги поръчвах там заради електрическия тест. На порядък по-добри са от Селектра във всяко отношение. Ама се чакат месец. Не че държа да ги правим някъде на определено място де. За 30 комплекта цената пак би трябвало да е прилична, дори мястото да не е от най-евтините. Струва ми се че ако постигнем платки + насищане от порядъка на 40-50лв. на комплект ще е перфектно. Аз за един комплект губя по един ден. Ей го - втория комплект ме чака да го наситя, пък ту нямам време, ту откровено ме мързи.  ПП: Ако насищат в Комет, като се има предвид че и болшинството части са от тях или от Фарнел през тях, таман няма да има мрънкане че частите калпави.  Пък и частите ще вземем на едро. Цена за 30 броя дори във Фарнел се различава съществено от цена за единични бройки. А примерно операционниците са по 3 двойни на комплект. Отиваме на почти 100 бройки, а там вече е сериозно надолу, обикновено. Накрая нищо чудно да излезе че отстъпките от частите са ни покрили насищането като цена.
|
| Сря Ное 19, 2014 2:22 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Ами ще питам и ще дам директно човек за контакт, въпреки че ilkor сигурно чете понякога. п.с. питах - да видим кога ще отговорят
|
| Сря Ное 19, 2014 2:34 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Във вирус си имат електрически тест. Цената на насищане на комет не е по ниска съществено от тази на Вирус. При всички насищания които съм организирал при вирус не е имало проблеми с недоволство от части. Процента на грешки обикновенно е много малък. Трябва да не пропускаш да им дадеш всичко което трябва да се насити,в противен случай просто не го слагат и не те чакат да им го изпратиш. Ще се вместиш в цените които предвиждаш вероятно. Трябва да поискаш оферта на pcb@vrint-pcb.com предварително.
|
| Сря Ное 19, 2014 6:03 pm |
|
|