Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
по-лесно ще е, ако на въпросните индиици им се сложи по една тръба отзад, но само ако са яли боб.
метана все пак е доста по-висока степен въглеводород, отколкото въглеродния двуокис. пардон, карбоновия диоскид.

Чет Ное 20, 2014 10:04 pm
Профил
Ранг: Популярен

http://money.cnn.com/2014/11/13/news/ec ... good-news/

http://money.cnn.com/2014/11/13/news/ec ... 2015-hope/

USA people, Dimitar е това е - напиване с бившите колеги след последният им работен ден и увеличаване на заплатата от 2015 :lol: :D

едно питане имам: wage знам, че е 'надница', но се използва като значение за 'заплата', но как е в действителност в USA ? Няма общо с двете статии ;-)

Съб Ное 22, 2014 11:20 am
Профил
Аватар

Какво за действителността? Бъди по-конкретен, щото не съм сигурен, че ти разбирам въпроса.

Съб Ное 22, 2014 4:52 pm
Профил

Абе тая страна има все по сериозни проблеми, вече забравих цифрите, но докато бях там последно слушах по радиото някакви статистики и останах меко казано изумен. Не съм сигурен, но се оказва че в момента примерно има милиони военни инвалиди които струват на бюджета не малко пари. Въпрос, от къде се взимат всички тия милиони военни инвалиди, числото беше наистина голямо, трябва да разровя да видя дали няма да го намеря. Отделно статистиката сочи че все повече от младите не започват работа веднага след училище а скатават под различни форми, вкл. учене. Все повече намаляват желаещите за професии свързани с физически труд.
Социализма пуска здрави корени, имам чуство че ако си сложа в паспорта снимка на Маркс и Ленин другия път като минавам имиграционните вместо да ме пускат на вторична проверка ще ми осигурят почетен кортеж. Май най-сериозния проблем е че социализма все повече напуска университетската среда се разпространява сред простолюдието.
Иначе безработица, заплати, нагласи ... това е огромна страна, отделно че много от това което се пише и казва е .... най-малкото пристрастно.

Съб Ное 22, 2014 5:19 pm
Профил
Аватар

Тони, инвалид е не само този с физическа инвалидност. Повечето са с разни депресии и други подобни лиготии, колкото да смъкват едни пари от бюджета :).

Съб Ное 22, 2014 5:27 pm
Профил

Е да де аз това си го изясних и точно това ме изумява ... а отделно че бройката беше наистина голяма дори и за таквиа с психическо. Колко хора са минали през въоръжени конфликти ? 60% да кажеш че се инвалидизират пак тия милиони са много, то по многочислените са били Корея, Виетнам, Камбоджа и сега Иран и Афганистан, ама да инвалидизираш милиони .... аз разбирам как става но не разбирам защо се допуска.

Нед Ное 23, 2014 12:04 am
Профил
Аватар

Има и една друга подробност, дето може да не си я чувал - помощите за безработица се плащат от щата, докато помощите за инвалидност се плащат от федералните. Съответно отделните щати имат инициатива да прехвърлят трайно безработни към инвалиди, за да се отърват от тях. Наскоро имаше скандал, че отделните щати плащали по $1200 на човек на една адвокадска фирма в Орегон, която направила милиади прехвърляйки милиони безработни на инвалидност. Ако видиш двете графики една в друга ясно се вижда как като намаляват безработните се увеличават инвалидите :).

Нед Ное 23, 2014 12:59 am
Профил
Аватар

И к'ва е разликата с циганите в БГ? Кои са хамериканските цигани знаем...

А на самотна учителка с две деца не се полага нищо - богата била, ама това е друга тема.

Нед Ное 23, 2014 1:27 am
Профил
Аватар

Бонго, живота не е честен :D .

Нед Ное 23, 2014 1:52 am
Профил

Да това за прехвърлянето не го знаех, Иначе живота изобщо не е справедлив, а и не трябва според мен.

Нед Ное 23, 2014 8:13 pm
Профил

Полицай в САЩ застреля дете с пистолет играчка

Новините от САЩ този месец са потресаващи повече от друг път.

Пон Ное 24, 2014 2:09 pm
Профил
Аватар

Тъжно, ама как да осъдиш полицая?
Преди години учениците в ГР се бяха юрнали срещу полицията за седмици заради подобен случай. Експертизата доказа, че лекетата били пияни, вдигали много врява пред входа, полицейската кола просто свирнала да ги предупреди а те започнали да я замерят с камъни. Полицаят стрелял нагоре, но за лош късмет куршумът рикоширал в уличния стълб и убил пичлеме. Последното звучи изсмукано, но и наполовина да е вярно - какво трябва да направи полицаят? Да хукне като пребито псе ли?!
Затова уча малкия Бонго на респект към полицаите, нищо, че рядко го заслужават.

Edit: Колкото за справедливостта на "живота": значи пак сгреших като се насочих към село, а не към най-близката циганска махала :-k Шшшъ съ упрайми!

Пон Ное 24, 2014 2:31 pm
Профил
Аватар

Това си е пряка последица от свободния режим за носене на оръжие. Заради него е съвсем реална възможността, келеша да има истински пистолет. Реципрочно полицаите действат като за такава ситуация. Това пък би следвало да възпитава следващите, че извадиш ли пистолет, макар и фалшив, трябва да си готов да стрелят по теб.... Така им работи системата, това е допустимо отклонение за да се самонастрои. Жестоко е, ама застрелвайки го, дават знак на другите келеши. Мен лично не ми допада (меко казано), ама след като мнозинството там си я харесва...да си живеят тъй.

Пон Ное 24, 2014 4:01 pm
Профил ICQ
Аватар

Нищо потресаващо не виждам.

Пон Ное 24, 2014 4:47 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Ако искаш да стреляш и да убиеш някой, то не е никак трудно да сложиш пистолета в чанта и да стреляш директно от нея (без да го вадиш). Няма кой да те спре. Така че на този принцип полицаят трябва да стреля и по всеки, който носи чанта.

Пон Ное 24, 2014 4:55 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239 ... 1194  Следваща