Отговори на тема  [ 567 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 38  Следваща
Съвсем (е, почти) универсална станция за запояване. 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Re: Съвсем (е, почти) универсална станция за запояване.
Интересно ми беше, колко е цената на една бройка, но греда! Гугъл почти нищо не знае по въпроса. Иначе казано към този момент, sparkybg ще трябва да подсигури кит от платки + дисплей поне, ако има желаещи извън БГ... :roll:

Нед Ное 23, 2014 7:37 pm
Профил

Мислете за кутия в която ще се побере карантията...

Нед Ное 23, 2014 8:16 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

fugata написа:
Интересно ми беше, колко е цената на една бройка, но греда! Гугъл почти нищо не знае по въпроса. Иначе казано към този момент, sparkybg ще трябва да подсигури кит от платки + дисплей поне, ако има желаещи извън БГ... :roll:

Цената на една бройка какво?

Ако за дисплея, цената за бройка най-вероятно ще е:
((55*4.49+29)/55)*1.21=11.94лв за брой с ДДС.

Нед Ное 23, 2014 10:15 pm
Профил ICQ

Grubi написа:
Ясно-незнам дали някой друг го няма, колкото за тестването. Не вярвям да лепят 55 бройки. Само за нанас. Алибабата казва ли нещо по въпроса, ако трябва да потърсим.

Никъде го няма. Както по-горе споменах, някакви жабари също са им дистрибутори, но и там няма наличност. Не помня да имаше и цена.

Нед Ное 23, 2014 10:17 pm
Профил ICQ
Аватар

Добре, ще разровя малко утре-ако излезе нещо ще е само от полза.

Нед Ное 23, 2014 10:22 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Спарки, пиши ме и мен с три дисплея и 2 платки със насищане.

Офф:
В Алиекспрес нямаше човки доста време (линка, който беше в старата тема), но в момента има. Гледам май и цената на дръжката е паднала. За сметка на това са отсвирили PayPal като вариант за плащане. Кой начин на плащане ползвате?

Поздрави!

Нед Ное 23, 2014 10:53 pm
Профил

sparkybg написа:
Цената на една бройка какво?

Точно за дисплея ставаше на въпрос. Аз за две платки съм се запасил с един резервен за всеки случай... всичко става... Просто бях любопитен, ако евентуално в бъдеще се наложи да взимам още някой, от къде и за колко ще мога да го намеря. Да си призная, други опции към този момент, освен да търся от някой презапасил се от темата не виждам. Сигурно Колето точно това имаше предвид под "правене на пачки"... :idea:
Парите не са чак толкова голям проблем... сам го каза - никъде го няма. А платките и "баластрата" без дисплея, е като совалка без двигатели... До колкото видях в коментарите на едно от клипчетата ти, веднага се появи желаещ да я закупи... След като публикуваш всичко това в другият форум и завалят въпросите кое и от къде, хубаво би било да имаш готов отговор - предлагам кит от платки, дисплей, процесор... за ХХ евра. Разбира се, ако търсиш нещо повече от благодарности за цялата тази работа, което според мен няма нищо лошо, а и със сигурност го заслужаваш...

За кутия по спомен от старата тема някой беше споменал, че за 25-30 броя си струва упражнението по изготвяне на матрици... :roll:

Нед Ное 23, 2014 11:46 pm
Профил

Е, тя станцията и в момента си работи, с аналог на тоя дисплей от ebay. Просто с по-къс живот. То върху моята станция и тоя ще работи вечно. Пускам поялника по веднъж на няколко дни, средностатистически. Виж ако работи по 10 часа дневно всеки ден, е друго.

Ще го мисля по-нататък с китовете. Сега важното е да избутаме тия поръчки и насищане и всичко да тръгне. Предполагам с насищането ще е по-голяма разправия, отколкото си мисля. Още повече че почти всички конектори + един кварц на предната платка са откъм гърба. Вероятно ще трябва да се силиконизират и да се редят на ръка. Изобщо, не знам как стои въпроса с миксирано TH + SMD, както и с конектори откъм гърба. Още не знам и където ще ги правятм как ги правят - пекат ли ги, що ли... Ей такива ми ти работи. То аз и затова се хванах - да се науча.

Кутията - пак така. Като и дойде времето. Както е тръгнало - ще дойде скоро. Мисля си за ламаринена задна част и пластмасова предница, ако ще се прави матрица. Ама, скъпо удоволствие е това май, пък и не знам кого да питам. Другия вариант е 3d принтер. Абе ще го измислим някак. Аз кутии си имам, ама за да завършим проекта до край ще помисля по въпроса.

Нед Ное 23, 2014 11:55 pm
Профил ICQ

sparkybg написа:
Е, тя станцията и в момента си работи, с аналог на тоя дисплей от ebay. Просто с по-къс живот.

Това вече е друга бира! Щом стават 1:1, нещата не са толкова страшни. Просто останах с впечатление, че заради новият дисплей, ще пипаш нещо по платката...
Не знам каква е тази мания по насищането... Единственото оправдание за това, е липса на време. Едва ли има някой, който е тръгнал да ползва подобно оборудване, да му е проблем смд-то. Към този момент не можем да догоним 55, а около 100 дисплея отиват за насищане. Неоправдано! Просто мнение... :D

Пон Ное 24, 2014 12:15 am
Профил

fugata написа:
sparkybg написа:
Към този момент не можем да догоним 55, а около 100 дисплея отиват за насищане. Неоправдано! Просто мнение... :D

Нещо не мога да разбера изречението.

Насищането - ми да, лично за мен е липса на време. Това след работа ще го правя минимум 2 дни. Ако като алтернатива мога да дам 20-30 кинта на някой да го събере - давам ги веднага. Отделно като поръчаме частите групово, от там също ще се спестят не малко пари - точно както с дисплеите. Даже да ги имаше налични - всеки да си поръчва по 1-2 бройки е лудост, дори само заради шипинга.

Както е тръгнало, ще се насищат 30-ина комплекта, което ми беше горе-долу първоначалното усещане. Дисплеите ще трябва всеки да си ги пои - не виждам как биха могли да се наситят на машина. Търсих някакъв вариант за конектор - ми няма такъв. Даже в чаршафите не е посочен. Стъпката е някаква изчекната. Може би защото никой не би тръгнал да слага конектор за 2 кинта на дисплей за 3 кинта. От друга страна, ако беше със стандартна стъпка, клиента би имал избор. Бе дръпната им работа.... Даже страничните 2 пада на лентовия кабел са предвидени именно да поемат напреженията, и това си го пише в чаршафа. Няма нищо вързано към тях. Явно хич и не е мислено за конектор.

Пон Ное 24, 2014 12:26 am
Профил ICQ

http://www.fujipoly.com/usa/products/ze ... onnectors/
не става ли някак да го приспособиш тоя тип конектор?

Не проследих как се спряхте не екзотичен ОЛЕД, тук има разни интерсни мъничета:
http://www.buydisplay.com/

Извинявам се за спама.

Пон Ное 24, 2014 8:25 am
Профил

stefan63 написа:
http://www.fujipoly.com/usa/products/zebra-elastomeric-connectors/
не става ли някак да го приспособиш тоя тип конектор?

Не държи на ток, а дисплея харчи не малко. Това е само за прости LCD-та, там консумацията е мижава.

stefan63 написа:
Не проследих как се спряхте не екзотичен ОЛЕД, тук има разни интерсни мъничета:
http://www.buydisplay.com/
Извинявам се за спама.

Екзотичен е само конкретния модел. Навсякъде е пълно с аналози. Пак - искаме конкретния заради 10 пъти по-дългия му живот.

Пон Ное 24, 2014 10:06 am
Профил ICQ
Аватар

sparkybg написа:
Явно хич и не е мислено за конектор.

Не е. Те са си за поене, такава е технологията на монтаж. Има си и машина за това, ама е безмислено за такива количества.

За насищането - където и да ви го правят, ще е ръчно. Никой няма да обучава машината за 20 компонента на 20 платки. Пък и платката е прекалено чепата за машина, както за редене, така и за печене. Така че не го мисли, каките си знаят работата. Е може да пообъркат някой компонент, ама това си е в рамките на нещата. Иначе как го правят - редят smd-тата от едната страна, пекат, редят от другата, пекат и после с поялника нареждат THD-то.

За матрица за кутията е лудост да мислите, освен ако не планирате поне 1000 броя да реализирате... :)

Пон Ное 24, 2014 11:02 am
Профил ICQ

Цецо написа:
За насищането - където и да ви го правят, ще е ръчно.

Мии, човека от Комет, с който говорихме, каза че настройвали линия. Съответно искат файлове с центрите на компонентите и т.н. Това на прима виста по телефона.

Мен не ме бърка да наситят само SMD-то. Другото се пои за 2 минути. Сигурно даже сам 30-те комплекта платки ще ги опаткам за 2 часа. Те са конектори и някой и друг електролит.

Проблема в случая е прилично дългия списък части. Губя няколко пъти повече време да ги търся из кашона, от времето, в което запоявам.

Пон Ное 24, 2014 11:17 am
Профил ICQ

Спарки, поздравления за хубавия проект! Късно ли е да заявя един комплект с насищане и дисплей?

Пон Ное 24, 2014 11:29 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 567 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 38  Следваща