|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 3:32 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Ицо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Интересна логика. Май ще трябва да забравим за всякакви разлики, и да наричаме всекиго и всичко с едно единствено име.
|
| Съб Ное 29, 2014 2:16 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
да, навремето в ЮАР бяха взели решение да не се дялт на бели и черни, а всички да са зелени. после се оказа, че улиците се метат от по-тъмно зелените, а светло-зелените са по банки и министерства.
най-лесно е никой да не се обижда. във всички раси има и утайка, има и тарикати, и мързеливи, и блестящи умове. е, има и такива, които считат, че са със синя кръв и са богоизбрани, но те като правило са отделна каста.
с професионалисти се общува лесно. квадрата винаги е квадрат (е, в китай ми направиха ромб по квадратен чертеж, ама това е частен случай), вируса на грипа е един и същ, водната молекула е еднаква. дори да не говориш езика, като напишеш формулата или начертаеш скица, всичко е ясно.
политиците са същата работа. общувал съм с черни министри - никаква разлика в схемата на мислене спрямо белите такива. колкото до нищоправещите... просто се чудят какъв проблем да си измислят, нали и без друго нищо съществено не могат да правят. дали е циганин или ром, негър или афро-американец, хуй или фалос - за мен е все тая. естетствено, винаги можеш да произнесеш нарочно дадена дума в обиден контекст, дори и да е "публична".
във филма "болница на края на града" от преди 30 години, имаше епизод, в който доктора нахока сестрата: - мила моя, ако глупостта имаше свойството да лети, вие щяхте да пърхате като гълабица! сестрата се обиди, че я нерекъл глупачка. и го разглеждаха доктора на партийно събрание, защо обижда сестринския персонал. там той обсяни, че в същност е направил комплимент на сестрата, като я сравнил с такова ефирно пърхащо същество като гълабицата. сестрата, понеже наистина си беше глуповатичка, се успокои.
|
| Съб Ное 29, 2014 2:48 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Сори Дедо, ама на тия размазани кадри как видя, че момчето тръгва към колата? Тя полицейската кола паркира направо до него върху тревната площ. Полицаите явно са били превключили на "боен режим" още по пътя към мястото. Извикали били да си вдига ръцете... Да бе... Те едва не го сгазиха с колата... Полицаите, в страната, в която Колт е направил хората равни, яко пълнят гащите, щото знаят, че всеки пистолет в ръцете на свободен гражданин на улицата, може да е истински.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Съб Ное 29, 2014 6:44 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Защо ли ми се струва, че едно време полицаите в щатите повече обмисляха действията си: https://www.youtube.com/watch?v=BVnwkDbeARwКрият се зад колите, викат специалните части за подкрепление и т.н. А при случая с негърчето, като не успяха да го сгазят като куче, го разстреляха като куче.  Повече информация: http://vimeo.com/98566038
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Ное 29, 2014 9:09 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Какво значи пълнят гащите? Самия факт, че са се цанили да са полицаи в държава в която "Колт е направил хората равни" е достатъчен атестат за смелост, мен ако питаш.
Ти би ли станал полицай във Факултета, ако в супермаркетите там продаваха огнестрелно оръжие?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Ное 29, 2014 9:28 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Няма съмнение голяма храброст е това. Ще пусна клипчето на сина си, да види какво е храброст.
|
| Съб Ное 29, 2014 10:19 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
В другите държави, полицаите не стрелят по деца! Това какво иде да ти каже? Че там е нормално деца също да стрелят! А и не ми отговори на въпроса 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Ное 30, 2014 9:37 am |
|
 |
|
Zdrav
|
И аз това казвам. Създали са си норма, която води до такива случки. Причината дали е келеша с играчката или полицаите със служебното си оръжие или е принципна - криворазбраното равенство пред Колт-а. А на въпроса ти, не знах че е личен и че не е риторичен. Лично аз въобще нямам намерение да ставам полицай. А не мога да погледна на въпроса ти принципно, защото това със супермаркетите е много кофти хипербола.
|
| Нед Ное 30, 2014 12:17 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе на фона на населението, процентно тия случки не са никак много, да случва се но там има много сеирозна детска престъпност, може би една от най-високите в света, по зле са най-вероянто само мексико и колумбия /за последните не е ясно вече/. За полицая няма особенно значение кой стреля срещу него, ил кой заплашва живота му. Въпросът обаче е съвсем друг, не дали трябва и дали могат да стрлят в случай на заплаха а дали изобщо е имало заплаха. След 9.11 нещата май доста взеха да се извращават. Не знам защо след като това не би следвало да има никаква връзка, но истината е че като че ли се прекрачи някаква граница от всички институции, и правата започнаха да стават имагинерно понятие. Когато един куп агенции нарушават правата на осбтвените си поданници, имат нелеглани затвори, изтезават военно пленници или просто случайно задържани, ами може и полицаите да им е спаднала границата на моралността. Преди 50 години никой полицай нямаше да го гръмне тоя, хем тогава това е бил мръсен черен Негър а не Афро американец. Или поне щяха да го застрвлят я в крак я някъде другаде .... веднъж ... Самият факт че те спира полицай и още преди да ти е видял очите се хваща за кубура говори достатъчно, и те спира не защото си карал с 130 мили, или си карла в насрещното, или рисково, или не си дал мигач .. спира те защото не си с включени фарове в 8 вечерта на бул. в Лас Вегас ... то е светло като 12 на обяд. А преди години какви ни спораха из центрланите щати, та аз реших и да излизам от колата да се разтъпча /не карха аз/, в един момент си представих сценарий от онези филмчета в които стигаш до стария селски съдия който те осъжда на изяждане 
|
| Нед Ное 30, 2014 2:02 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Признавам, че част от престъпниците са си за разстрел на място, обаче полицията трябва да пази невините хора. Реално обаче ченгетата гледа на невините, като на престъпници: https://www.youtube.com/watch?v=IlY9C6pzxKc
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
Последна промяна ike на Нед Ное 30, 2014 5:38 pm, променена общо 1 път
|
| Нед Ное 30, 2014 2:37 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
темата е "Новини от цивилизования свят" все пак 
|
| Нед Ное 30, 2014 4:19 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е и там е имало цивилизация някога  Абе не знам за добро или лошо ама тук има едно предимство, когато полицая се улее твърде много може да го смачкаш от бой пък после знаем как става, там ще те утепат като куче, е освен ако не го натикаш в багажника без никой да те усети, ама то това вече отива в друга графа. Малко или много в Европа правата на гражданите са много по защитени от колкото в САЩ, там има не само полицейски произвол и превишаване на права, ами и всякакъв друг бюрократски. Истина е че повечето хора рядко се сблъскват с това, но пк наложи ли ти се ще те разкатаят и няма да с еусетиш от къде ти е дошло.
|
| Нед Ное 30, 2014 6:31 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тони, въобще не съм съгласен с теб най-малкото защото ако в БГ или Европа по принцип полицай ти направи нещо неправомерно малко трудно ще получиш възмездие, докато тук поне имаш шанса после да му разкажеш играта на тоя полицай. В случая след като гранд журито оправда полицая, значи всичко е било наред и човека си е свършил работата както трябва. Тия неща са достатъчно сериозни и гражданите тук все още имад достатъчно много истински права, за които има и средства как да бъдат потърсени. Така че въобще не съм съгласен, че е полицейска държава, защото ако беше така аз нямаше за 10 г. вече да имам досег с полицаите, само като ме хванат за каране с превишена скорост. Ако не беше това нямаше даже да знам, че има полицаи в тая държава, т.е. искам да кажа, че "полицейска държава" значи нещо съвсем друго и би трябвало да си имам вземане-даване с тях доста по-често и не само за спийдинг  .
|
| Нед Ное 30, 2014 7:28 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами това да е полицейска държавата не значи че ще се срещаш с тях за щяло и нещяло. Това дали там може да разкажеш играта на полицая, сигурно можеш, да но там по ред причини, на първо място че полицията е под кмета, кмета обикновенно не цели да е само кмет а има и много политика, та шанса нещо да се замаже е много голям, това че е оправдан от журито нищо не значи, не е гаранция че журито не е било под нечие влияние. Там не е по различно от БГ с тази разлика че тези които поръчват музиката са много по малко, с много повече музиканти и обикновенно са по-умни от тия тук. Наистина там да манипулираш съд или жури е много по сложно от колкото в БГ, и като цяло едва ли е по силите и възможностите на средностатистическия макар и добре платен американец, но за тия нагоре никой и нищо не ги спира. Е има и друга ралзика, в определен момент се пада от високо и то лошо, но едва ли това че някой е получил заслуженото ще те направи по щастлив ако той вече ти е стъжнил живота, поне лично на мен не би. При вас как е със спийдването, освен честитки друго получавал лиси, призовки имам в предвид  Ние имаме лош опит та и обществено полезен труд, но не в Инди, пък ония изроди в Калифорния парите ги нямат за нищо.
|
| Нед Ное 30, 2014 11:48 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Последния път (преди два месеца) нещо се бях накефил и натисках здраво и си бях надул музиката та въобще не съм чул ни радар детектори ни дяволи и един тъпанар ме спря в кънстракшън зона с 20 мили над ограничението (то беше 40 а аз карах с 60) и то да кажеш не съм правил кой знае какво, просто я настъпвах от светофар до сфетрофар. И като ме спря ченгето, защото беше в работна зона направо ме прати на съд. Иначе обикновенно ти дават право на 3 избора: да си платиш, да си платиш и да изкараш един онлайн курс от 4 часа или да отидеш на съд. Последните два варианта не ти слагат акта в досието, т.е. и застраховката няма да пострада. За спийдинг до 20 мили над ограничението глобата при нас е $100, ама понеже беше в работна зона минимума почва от $375. Та заради това ми трябваше адвокат, защото иначе глобата щеше да отиде на около $700, плюс $200 съдебна такса, плюс съда нямаше да ми даде супервижън (това, дето не ти го слагат в досието) заради работната зона и застраховката щеше да ми се вдигне с по около $1000 на година за 3 години. Т.е. тотала щеше да е някъде около $3900  . Та наех адвокат ($300), който се договори с прокурора по някакви начини, неизвестни за мен  да ми направят нарушението такова, дето не е в работна зона и се разминах само със $100 глоба и $200 съдебна такса и ми дадоха супервижън за 4 месеца, т.е. тотала падна на $600. Изкарах голям късмет направо, ама адвоката каза да гледам да не му се обаждам в следващите 12 месеца за спийдинг, че през май имах един друг спийдинг акт (оня беше обикновен) и повече нищо нямало да може да направи за мен  . Иначе честитките от камери са безобидни, защото е само глобата. Понеже не знаят кой е карал няма досиета и други сериозни неща. Юни с жената отивахме до Уисконсин и решихме да пробваме колко ще дигне и как се държи при максимална скорост та я напънах на магистралата и стигнахме до 150 мили в час, даже нямах и радар детектор тогава, че беше останал в другата кола и добре, че не ме набара някой полицай, защото за 95 мили над ограничението, което на тая магистрала е 55 направо щеше да ме вкара в затвора и ми заминаваше и книжката  . Та сега гледам да го раздавам примерен и карам през цялото време на круиз контрол, даже и в града и го слагам макс на +5 мили над ограничението, че за толкова не се заяждат  .
|
| Пон Дек 01, 2014 3:07 am |
|
|