Отговори на тема  [ 57 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Система за плащане с Безконтактни карти. 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение Re: Система за плащане с Безконтактни карти.
Nikola Kirov написа:
Значи засега мифаре е един от вариантите. Нищо друго ли няма което да ми пасне на приложението?

Достъпна система с бърз двупосочен трансфер на данни с картата на този етап се прави с Mifare карти.
Понеже евтините карти които най-вероятно ти се иска да ползваш се копират - има едно нещо което върти комбинации за ключ A и ключ B, прави разни сметки и времето за пробив пада на около 5-10 мин на ключ. Нищо чудно и по-новите модификации на Mifare картите да станат пробиваеми в някакво бъдеще.
Ако държиш "пари" в картата независимо как си ги скрил, защитил и т.н. при дублиране на картата твоя автономен четец няма да може да прави разлика дали работи с дублираната или оригиналната карта. И някой тарикат ще има неограничени "пари" или неговите приятели.
Друга опция за офф-лайн работа е да се направи четеца по-умен и скъп и да си води отчет в някаква памет кои карти са правили операции и да ловиш като се появи дубликат. Вече ти ще си знаеш колко време ще пазиш данните преди да ги затриш с по-нови.
Он-лайн варианта е ясен.

п.с. Картите "MIFARE Classic 1K" се копират, "Ultralite" все още не.

Пет Ное 28, 2014 8:26 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Абе той говори за дребни суми, не знам дали някой ще му се занимава да копира, иначе да, от копиране няма спасение. Има и по защитени но са по скъпи и то доста по скъпи.

Пет Ное 28, 2014 8:34 pm
Профил

Нали принципно го запознаваме с челен опит :)
Той да си решава.
А картите на 125 kHz вече ги копират в ключарските ателиета.

Пет Ное 28, 2014 8:37 pm
Профил

bateAz написа:
Можеш да се пробваш сам да си правиш карта / таг. С малко жица, 4-5 компонента и малък контролер. Но е пипкаво.

Даже https://www.youtube.com/watch?v=JiHc_hI5NAw

Пет Ное 28, 2014 8:56 pm
Профил
Аватар

Видях че продават готови емулатори за Clasic и Ultralight. Че са под 100 долара даже. Значи всеки келеш може да ги пробие.
Desfire EV1 е малко по скъпа,в БГ e 4 лева. Това не ми е проблем. Тя вече си има истинска защита.
Някой работил ли е с такива? Интересува ме доколко сложно е да подкарам нещата? Какво ще ми трябва за начало? Тия простите неща обикновенно са най мъгляво описани и трябва доста да почета че да придобия представа. Ако ще иска голям ресурс за усвояване,няма да е моя вариант.

Съб Ное 29, 2014 3:50 pm
Профил

Не съм работил с desfire, но има една библиотека - libnfc, която е за линукс/виндоус. Имат сериозна база от потребители и доста информация. Набързо прегледах и има дискусии по темата на форума им. Имат и инструменти за ползването и - nfc-tools.
Има и някаква libfreefare, мисля че ползват libnfc.

https://code.google.com/p/libfreefare/
http://www.libnfc.org/community/viewforum.php?id=15

Съб Ное 29, 2014 5:51 pm
Профил
Аватар

Да видях ги. Но не мога да преценя доколко е сложно да се имплементира такова нещо в ембедед система.
Също така не мога да намеря инфо дали тия по евтинките готови модулчета ще ми свършат работа. Затова питам за отзиви някакви.

Съб Ное 29, 2014 9:25 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Колега, познавайки те задочно (от редовното четене на форума почти откакто съществува) няма да имаш никакви проблеми с подкарването на който и да е вариант. Ползвал съм както PN532 и PN512, така и OEM модули ... експериментирал съм малко и с libnfc. Няма да ти се налага да реализираш протоколите на ниско ниво -- всичките си имат просто API и само им подаваш команди през някакъв интерфейс (SPI, I2C, UART), нещо от сорта на: избери карта ако има активна в полето ти, прочети UID, authenticate сектор, прочети/запипши блок, и т.н. Откъм сигурност DESFIRE e ОК, но дори и при Mifare Classic 1K/4K би могъл да реализираш собствен допълнителен слой за сигурност ... при мен веднъж беше следното: Декриптирането на блок X от картата с частен ключ Y в четеца (твоето устройство), ти дава ключа за декриптиране на блок Z от картата, който пък ти дава ключа за блок Q от картата, където е записана съществената информация ... давам го като схематичен пример.

Поздрави и Успех!

Съб Ное 29, 2014 9:54 pm
Профил
Аватар

Аз ли на криво чета или наистина класик картите нямат уникален номер записан някъде в тях заводски. Всики идеи които ми идват са свързани с използването на такъв номер.
Другото което при беглото прочитане на документацията не ми става ясно е дали достъпа за четене на полетата е защитен с парола.
Въпроса е да не могат без паролата да се прочетат полетата и тази информация да се даде на емулатора.
Така ще може да се разбие но само ако имат логер на трансфера между картата и четеца. А това вече е допустима за случая слабост.

Съб Ное 29, 2014 10:32 pm
Профил

Имат си номер, на класик мисля че е 4байта, на ултралайт беше май 7 байта. Но не мисля че ще помогне след като е разбит алгоритъма и на крадеца му трябва само достъп до картата ти, не и снифване на целия трафик.
След като твоя четец я е работил тая карта, той я е оставил с някакво съдържание. Ако онзи успее да изчете данните, въпреки че не знае ключовете за достъп до зоните, той може да направи емулацията и ти няма как да разбереш дали е оригинала или не?
Както споменаха, можеш да си направиш твой слой в който да защитиш донякъде нещата. Лесно е ако дадена карта работи само на един автомат, ама едва ли можеш да живееш с това ограничение. Съвсем лесно може пък да го докараш да могат само да клонират картата, без да могат да си допълват "импулси" по свой избор.
Друга дивотия е да реагираш на "качеството" на емулирането. Предполагам че правят нещо софтуерно и ще има разлика във времена на реакции или дори поддържани функции. Т.е. можеш да вземеш един емулатор и да видиш дали можеш да го "разпознаеш" от истинска карта 8O
А относно евтините четци, за RC522 има доста отзиви че не ставал за desfire, така че според мен заложи на PN532 (има го в комет).

Не знам как стоят нещата с чиповете на другите фирми - сони, атмел. Ако отиваш на 4лв на карта се губи донякъде предимството на мифаре (класик) - много евтините карти.

Също не ми е ясно това дали може да ти помогне:
http://www.gorferay.com/digital-signature-originality-check/

Съб Ное 29, 2014 11:15 pm
Профил
Аватар

Сега съм се захванал да прехвърля кода на libnfc да го подкарам в NuttX. Лошото е, че ми изкочиха и други задачки, но се надявам до няколко седмици да имам време да го завърша. Ползвам PN532. До тук libnfc изглежда добре написана библиотека и не би трябвало да е голям проблем, но времето ще покаже.
Като има напредък ще спомена.

Вто Дек 02, 2014 12:51 am
Профил
Аватар

XMMMM....A има ли у сумпс чип;паспортите,лк
https://www.youtube.com/watch?v=VWQmNmQd9rg

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Пон Сеп 07, 2015 5:38 pm
Профил WWW
Аватар

Клиента се беше поотказал като му оферирах разработката. Но сега пак опря до нея.

Засега се спрях на Mifare Plus S 2K

Някой да е срещал по българските магазини такива. Да купя няколко броя за работа, а после като затрябват за използване ще видя от къде да ги доставя.

Сря Апр 19, 2017 1:45 pm
Профил

Продаваме по принцип Mifare, ще проверя дали е останала някоя в склада че се продават по рядо.

Сря Апр 19, 2017 5:43 pm
Профил
Аватар

eCash на Maxim няма ли да ти свърши работа ?
Четеца е супер-дупер лесен, е не е безконтактен, ама в твоя случай май това не е толкова важно.

Сря Апр 19, 2017 6:23 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 57 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща