|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 3:36 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Мдаа е чак толква не съм грешен, с повее т 20 рядко превишавам /ако приеме че ограничението е 70 / ама само по невадско, в Инди гледам да не съмс повече от 10-15 че там са голяма напаст и с тия немаркирани коли ...
|
| Пон Дек 01, 2014 9:08 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12096 Местоположение: Гьотеборг
|
Голем фън - тукашната Атака подкрепи бюджета на опозицията и сега ще стане интересно...
|
| Вто Дек 02, 2014 7:14 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Норвегия одобри закон за благополучието на домашните животни http://www.infobulgaria.info/news.php?itm=22646Сега ще трябва да увеличат обедната почивка на всеки, който има куче. Силно съм разтревожен, тукашните улични кучета никой не ги разхожда, нито веднъж на ден  . Седят, излежават се, никаква двигателна активност - възмутително е! Но пък с нетърпение чакам следващия закон за благополучието на катеричките в гората , на морските звезди в океана , на мухите върху задника на коня, а защо не и на хлебарките в кухнята! Така де, защо само за кучета и котки да може. 
|
| Сря Дек 03, 2014 9:06 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Това е Норвегия брат. Кувейт на Европата... куче да си там.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Дек 03, 2014 9:32 am |
|
 |
|
ToHu
|
Не им завиждайте на кучетата че те Норвежците са малко странни, може на обед да го разхождат пък вечер да го ... оправат, знае ли човек 
|
| Сря Дек 03, 2014 12:34 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12096 Местоположение: Гьотеборг
|
Бюджета не мина, социалдемократите обявиха първите екстра избори от 1958 година насам!!! Пеят си мантрата за силен бюджет за училища, пенсионери, климат и емиграция, но никой не иска па високи данъци - голям майтап.
|
| Сря Дек 03, 2014 7:08 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Най-накрая някой да се изкаже по въпроса с конструирането на платка и ползването на touch screen и т.н. http://www.pads.com/blog/post/touch-scr ... 4de1578694
|
| Чет Дек 11, 2014 10:56 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
руснаците имат подходяща думичка за случая - "фичня" аболютно безсмилен фючър. аз поне не бих го ползвал никога. напротив - на мен ми трябва финно наточен молив, а не да мажа с пръст. при това молива има много модификатори - шифт, контрол, алт, десен клавиш.
учуден съм, при толкова мно неща за оправяне в интерфейса на менторските продукти, да не са отделили време за тях, а да са похарчили ресурс за безподобна глупуст. признавам, не съм пипал още новите версии с многото "хиксове" (XDxD, Xpedition) и за сега не мога да коментирам какво са подобрилии, какво са скапали и какво са проспали. от местния представител изразиха готовност да ми предоставят тестови копия, но аз още нямам време да почовъркам реално.
и като стана дума, ментор като че ли са подобрили малко стратегията към България. вече има българска фирма, която да ги съпортва, казаха ми, че цените на PADS в някакъв комплект, в който има и HypeLynx, излизал дори по-атрактивно от алтиума като цена. но не се заслушах много, защото аз вече съм се ръснал.
|
| Чет Дек 11, 2014 12:49 pm |
|
 |
|
Grubi
|
чакай сега малко - "фичня"-та си е така. Но... поне тука нашего брата PCB конструктора има на главата си клиент, поне един шеф, софтуерист, дизайнер, механичен инжинер, някой от R&D отдела, рекламист, ... няма да продължавам, че съм достатъчно запален последните дни. Освен всичките тия, понякога в една стая или в едно обособено пространство си с няколко колеги, които са доброжелателно настроени (наистина) да ти прегледат платката и дадат някое рамо/съвет.
Сега - по-добре ли е всеки път да разпечатваш сума ти листи, маркираш това или онова, или просто да пратиш на прожектора или на един/два големи телевизора всичко, пък и да имаш тъч така че и другите да пипат, маркират и т.н. Да не говорим за 3D красотите и т.н. за напасване. Мисля, че в някои случаи може да се спести много време - ососбено ако не си сам в проекта.
А и освен самата платка се изкарват един куп чаршафи, таблици, други чертежи, снимки, видео и т.н.
Освен че е много "фриик", "фичня", "фукня" и прочие, понякога може и да е наистина полезно.
Хубаво е, че хвърлят пари - незнам само след всички свободни и евтини версии откъде ще идва заплатата на толкова народ.
|
| Чет Дек 11, 2014 1:03 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
|
| Вто Дек 23, 2014 9:46 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Как докъде?! https://www.youtube.com/watch?v=PSyCoHDXvuMБъзикам се, имат право хората. Всичкото турчеещо се циган ходи там на работа и се връща без да знае "гутенморген".
|
| Вто Дек 23, 2014 10:09 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе Бонго ти като ходиш в Гърция, там като мангал ли те третират? Баси, да ти имам самочуствието! Да ви кажа в Германия с по-голямо недоверие гледат на българи, отколкото на турци!
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Дек 23, 2014 11:40 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Нещо не разбрах спора, ама: Гърчулята докато бяха добре бяха с много навирен нос. Това не ми попречи на втората година да се возя в колата на областния. Сега приличат на хора. На жената племенникът е от години в дойча и със жена си работят там където не би трябвало да има чужденци. По-горната ми писанка за цингетата беше в смисъл "смятай колко са виждали германец".
|
| Вто Дек 23, 2014 1:36 pm |
|
 |
|
ToHu
|
В Германия е страшно, поне на повечето места, то по принцип е зор да наемеш да речем къща или апартамент, но като разберът че си Българин става направо невъзможно. Интересно защо тъй като точно там не вирят много наши мангали.
|
| Вто Дек 23, 2014 4:37 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Аз пък казах обратното, ама нейсе 
|
| Сря Дек 24, 2014 12:21 am |
|
|