Отговори на тема  [ 362 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Следваща
Работа в Apple?! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Работа в Apple?!
Днес ми се Яви един от ябълката на линкедина, мислил бил да наема индЖинери? Пише, че щяло да има турне на следващата година да наемат даже из Европата. И разбира се - мести ли ви се в Купертино... Пратих му една кратка автобиография, без много да се възторгвам, но все пак ми стана интересно.

Назнам дали е поредния фишинг, но профила му изглежда нормален. Ако някой е получил нещо подобно, може да свирне.

Тук знам, че отвориха в Лунд където преди беше Сони/Ериксон, но какво правят засега не е изтекло.

Сря Дек 10, 2014 3:32 pm
Профил

Мнение Re: Работа в Apple?!
Епъл не са - виж от Амазон ме ръчкаха преди време ама не ми се ходи в щатите. И точно преди малко затрих мейл от рекруитъри които май търсят хора са АРМ в Оксфорд - сори ама и там не ми се мести :D
Общо взето постоянно си има търсене ...

Сря Дек 10, 2014 3:47 pm
Профил
Аватар

явно, на мен ми хареса че специално тоя си пише от @apple.com в линкедина и ако идват дотука да си говорим няма проблем. тъкмо съм им насъбрал малко на тукашните комунисти...

Сря Дек 10, 2014 4:00 pm
Профил
Аватар

Препрати ми го тоя. Аз за Ябълката мило и драго давам :)

Сря Дек 10, 2014 4:47 pm
Профил
Аватар

готово :D

Сря Дек 10, 2014 5:08 pm
Профил
Аватар

Ние толкоз години ги ручахме тия ябълки - давай да завъдим връзки :)

Сря Дек 10, 2014 5:54 pm
Профил
Аватар

ами да видим, предполагам че няма да се обадят доста време - все пак е около Нова година, а те сега започват да планират. но при положение, че стоиш върху толкова пари - знае ли човек какво са намислили.

Сря Дек 10, 2014 6:33 pm
Профил
Аватар

Пичове, ако наистина става въпрос за Купертино имайте предвид, че за тоя район $200к на година е малка заплата, защото там е супер скъпо. Отделно щом някой търси хора извън щатите, значи става въпрос и за изкарване на работна виза за САЩ. Там също има една камара тънкости и могат да те държат 8 години (3+3+1+1) без да ти съдействат за издаване на зелена карта и това си е точно държане за топките и обикновено е свързано с доста по-малко заплащане, сравнено с това ако си местен или пък вече имаш зелена карта. Та просто имайте едно наум и не си мислете, че щом е Епъл, значи сте хванали господ за шлифера. Както и друг път сме споменавали - има 1000 Америки и понякога на едно място със $100к е много по-добре от друго място с $200к :) .

Чет Дек 11, 2014 5:33 am
Профил
Аватар

ами предполагам затова аз все още съм тук, н'бабането още по-далеч - но ако съдействат за работна виза за Купетино или ми предложат в тукашния офис не бих отказал - все пак се живее един път. иначе друго място, което евентуално би ми харесало е Спаркфъм в Колорадо, но това са по-скоро мокри сънища

не съм любител на мега-фирмите. Срещу нас е офиса на Ериксон, имам няколко колеги които да работили там и казват следното:
"много са мили, плащат добре, но благодаря - не искам да работя там"

аз не мога да дам мнение защото не съм работил на подобно място...

Чет Дек 11, 2014 10:44 am
Профил
Аватар

Аз да поясня, в щатите не отивам даже и заради ябълката. Досега съм имал много други шансове за това, но не искам. Обаче има и други начини за сътрудничество...
На мен лично най би ми харесало в паралакс или майкрочип. Но най-важното е не къде, а как. Аз например съм привърженик на 28-часовата работна седмица и абсолютно по никакъв начин овъртайм.

Чет Дек 11, 2014 10:59 am
Профил
Аватар

Не си ли опитвал в локалните офиси - иначе ако искаш HQ на Майкрочип в Аризона, наистина е интересно място, но като работа. ONsemi и разни други са също наблизо, или поне производството/бели стаи и т.н. Навън е само пустиня, вярно че Лас Вегас и Гранд Каньон са наблизо, но може би ще ти омръзнат за няколко години.

тъй де - писал си че не ти се ходи в Щатите... може би аз бих опитал, но не са ми някакъв идеал или цел. както и това тук. понякога си мисля да се върна, който е бил навън знае за тия "колебания". Ха дочетох и за 28ч работна седмица - яко, но понякога е фън да работиш няколко седмици по нощите (аз лично понякога го приемам като почивка и време за каляване на каквото има да се калява).

Чет Дек 11, 2014 11:13 am
Профил
Аватар

28 часова седмица, защо се преработвате така бе хора!
p.s. трябва да ви поизгладнее малко гъзът

Чет Дек 11, 2014 11:51 am
Профил
Аватар

ами понякога е 28ч, понякога може и да е 60-80ч / както знаем зависи. ако си на поточната линия, няма избор - от толкова до толкова и това е. засега има избор, ако стане така че няма - ще го мислим.

Чет Дек 11, 2014 12:02 pm
Профил
Аватар

от другата страна тишина - някой не е ли получил нещо подобно по линкедин или мейл?
все повече си мисля, че човека просто си обновява контактите

Чет Дек 11, 2014 10:26 pm
Профил

Grubi

мисля че е локум работа.
Мои колега ходи на интервю в СА баш при ябълките - като видях през какви разпити локуми го разпънаха ...

Лично мнение - тука индустрията се пораздвижи и се позасили търсенето но пък някакси фирмите не щат да дават кинти както е било преди ...та може да са наръчкали разни рекруитери да търсят извън америка.

Пет Дек 12, 2014 3:20 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 362 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Следваща