|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:51 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: гаранционен казус
Абе ... принципно навсякъде гледат как да те прецакат с гарнацията, не е само у нас, но в задокеания почти не се сещам да не са признавали гаранция за нещо, то го има другия момент че ако има някой достатъчно упорит в един момент им писва и ти я признават. С един фотоапарат така, не ч ебеше голям зор, и повредата принципно не беше гаранционна, обаче от сервиза се върна със становище че е изтърван и отварян, а той просто беше залят с мляко:) И след няколко писма се съгласиха че не е отварян и изтърван и го смениха. Другото което тук работи са удължените гаранции и застраховки, и в БГ ги има но и да си я купиш все тая, а тук каквото обещаят го дават. Примерно на жената единиялаптоп на два пъти му сменят клавиатура, единия път му смениха почти всичко, и най-важното този от сервиза идва на адреса, прави го и си тръгва. Сега взехме на новия таква, тъкмо му изтичаше гаранцията, вкл. две смени на батерия, една смяна на дисплей, и една тотална щета, кеото значи че мога дахвана чука, да го направя на сол и те ще го сменят... абе ... в някои случаи в Бг сме прецакани 
|
| Вто Яну 06, 2015 5:49 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
като каза кранчета си спомних какъв го ядох с моята съдомиялна... Понеже ремонта го правих преди да се преместим и по-късно купих съдомиялната се оказа, че не влиза. Бях оставил кранчета и те пречиха. Реших, че като един виден водомайстор мога и сам да си ги махна, да затапя и да взема вода от друго място. Оказа се голяма грешка. Първото кранче му се счупи дръжката като пробвах да го отворя. Това как да е, поне се разви. Второто обаче се счупи от нипела, който е вътре в стената. Накрая се наложи да викам майстор де...
|
| Вто Яну 06, 2015 5:56 pm |
|
 |
|
741
|
Да бе, вярно. Имах го същия проблем. Те не слагат уплътнение, ами го мажат с нещо като лепило и навиват на тръбата. Като натегнеш леко с ключа при монтажа на меките връзки, лепилото изпуска и нататък вече няма затягане, капе нонстоп. Сваляш, чистиш двете резби от лепилото, слагаш тефлонова лента както си му е реда, и тогава спира да тече. Както и да е, без значение е. Така или иначе гаранцията важи само ако си платил за монтаж на техен сервиз. За другите не знам, ама аз за две жици и две меки връзки сервиз не викам, та предварително знам, че могат и да не ми я признаят. Ама конкретно за вентила няма лошо да го пишат това с дебели букви, белким някой се замисли. Бас ловя, че от десет средностатистически поне един ще реши, че на бойлера това му не трябва и ще го метне в боклука.
|
| Вто Яну 06, 2015 6:15 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
И тук има подобна услуга. Деладжиите са ги нагласили така - ремонт на адрес. Може и други да има, но не съм чувал.
|
| Вто Яну 06, 2015 9:14 pm |
|
 |
|
timt
|
dan, има начин. Свържи се преди закупуването на съдомиялната с гаранционният сервиз и ги помоли за монтаж.(срещу заплащане естествено) идея си нямаш колко е гъвкава така системата.  Личен опит, бях към гаранционен сервиз на няколко марки. Какви ли неща не сме правили а естествено те си носят отговорността но не ги бърка особено. Cekins, и за теб има начин. Колегата го е споменал- смъкваш кабела и слагаш новият(удължен). Често срещан номер, при проблем закачаш старият. 
|
| Вто Яну 06, 2015 9:56 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
я кажи коя марка, през кой магазин, сервиз...
_________________ Хайде де!
|
| Сря Яну 07, 2015 12:22 am |
|
 |
|
timt
|
Основните са К&K във всяка книжка пише сервизната поддръжка за даденият град. За сервизирането трябва да се отговаря на някой друг критерий и те вписват в картата, заплащането е символично но ти подсигуряват резервни части и всякаква информация за продукта а това е и печалбата при извънгаранционните. Няма да се впускам в марки но само за инфо ще споделя че една много известна марка с добро качество си промени критериите на качество а продажбите ги увеличи и така стана голяма лудница а клиена си е в правото и сервизирането символично. И така и там не е лесно и се налага да отказват но е чисто по преценка на сервизната фирма.(тя отговаря за гаранцията)
|
| Сря Яну 07, 2015 12:43 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
гледам, че тези работят с техномаркет. Утре ще се обадя в някой от сервизите (преедполагам, че с някой от тези на бул. Европа) и ще ви кажа какъв им е отговора.
|
| Сря Яну 07, 2015 1:00 am |
|
 |
|
dan
|
Тези дни мина сервизният техник. Не се отваряше шкафчето за препарат на съдомиялната. Човекът ме пита "Що сте махнали ламарината"- викам"Заради тръбите отзад". И това беше. Оправи я, даже гаранционната карта не поиска 
|
| Чет Яну 19, 2017 5:43 am |
|
|