Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Моторче на винтоверт. :) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Моторче на винтоверт. :)
Днеска ми докараха нова батерия за винтоверта. За да я изпробвам я заредих и реших да видя колко време ще работи винтоверта с нея. :) Да, ама на 2-рата минута взеха да излизат яко искри и пушек от мотора и го спрях. От тогава само да пипна спусъка, почва да искри и да пуши. Разглобих го със 100 зора, почистих всичко, ама пак искри и пуши. Какво се случва и защо така се получи? Може ли да се оправи?

Пет Яну 16, 2015 12:37 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Моторче на винтоверт. :)
Най-вероятно си го прегрял, щото той не е направен да завива болтове по 2 минути без прекъсване щото няма хубаво охлаждане. Като си го прегрял най-вероятно е изгоряла изолацията на някоя или няколко намотки и дават накъсо. Като го разглоби не видя ли някъде овъглено?

Пет Яну 16, 2015 4:33 am
Профил
Аватар

И аз мисля, че си го прегрял. На мен ми се е случвало от прегряване да се разтопи припоят, който запоява намотките към колекторните пластини. Проблемът е , че след като се разтопи, излита заради центробежната сила от въртенето. Изглежда възможно за поправяне, но аз не съм успявал досега :)
Когато го почиства, почисти ли и евентуално наслоен графит от четките в процепите между пластините на колектора? Случва се заради това да искри.

Пет Яну 16, 2015 9:40 am
Профил

Ицо написа:
почисти ли и евентуално наслоен графит от четките в процепите между пластините на колектора? Случва се заради това да искри.

+1
преди няколко дена си играх с един стар винтоверт и точно тоя наслоен графит в процепите се беше подпалил

Пет Яну 16, 2015 10:43 am
Профил
Аватар

Най-логичното обяснение е "изпечен" ротор.
От друга страна, винтовертите обикновено са и бормашини. И ако няма винт който да се завинтва 2 минути без прекъсване, при пробиване на отвор не е непостижимо...

Пет Яну 16, 2015 11:48 am
Профил
Аватар

Ицо написа:
Когато го почиства, почисти ли и евентуално наслоен графит от четките в процепите между пластините на колектора? Случва се заради това да искри.

Мерси за супер ценния съвет - изчегъртах графита с едно макетно ножче и се оправи! Консумацията падна с пъти (от 8-9А до 1-1.5) винтоверта си стана като нов. Сега излизат малко искри като пусна спусъка, но май и преди си беше така. Новия акумулатор е екстра, държи си заряда вече 2 дена, което значи, че няма нито една мъртва клетка вътре. Малко ми е тъпо, че снощи поръчах моторче от Китай, без да изчкам колективния форумнен разум да се произнесе по случая, ама халал да са им тия няколко долара. :) Благодарско още веднъж. :)

Пет Яну 16, 2015 1:01 pm
Профил
Аватар

Рек писал преди мен...

Аз като разправях да си вземете вместо нова батерия един лидълски с литиева... Май по 80лв бяха, пак ще пуснат, последните бяха с бързосменяема глава - !
Това лято на моя му разказах играта върху един горещ ламаринен покрив и се държа доста прилично за парите си. А размерът и теглото са доста по-комфортни.

Пет Яну 16, 2015 1:02 pm
Профил
Аватар

+1 за лидълските. Обаче първите които пуснаха сякаш бяха по-хубави. Единствения им недостатък е че са с 1 батерия само, ама пък държи пущината. Баща ми взе едно такова и го носи в багажника на колата (при -20 градуса нощем), вади го и бачка. От седене, изтощено до момент да не работи, не съм го виждал до сега.

Пет Яну 16, 2015 2:11 pm
Профил ICQ

Ей това взех за към 73 лв от Валерии груп нещо си , бая държи гадината :)

Прикачени файлове:
DSC08185.JPG
DSC08185.JPG [ 571.21 KiB | Прегледано 3352 пъти ]

Пет Яну 16, 2015 3:32 pm
Профил ICQ

Абе видях че някой внася RIDGID в BG, те това е нещо което си струва, уверено мога да твърдя че е по-добре от който и да е Бош, отстъпват му само Хилти и Фесто, и някои модели на Dewalt. Даже за Хилти не съм сигурен, не е по лошо но не е и по-добро може би. Фестото е по-добро но за дърводелска работа, ценно е с многото приставки, бързозареждащите батерии и издръжливостта, но пък цената ....

Сега не знам дали този Ridgid тук е като този в САЩ, щото Dewalt тук определено не е като този там.
Те такова взех с две допълнителни батерии, желязно е.
http://www.homedepot.com/p/RIDGID-Fuego ... /202581825

Верно малко по-скъпичко но ......

п.с. като казвам по-скъпичко сравнено с тия евтините китайски, иначе сравнено с нещо по-марково си е евтино, доста по евтино от Хилтито, по евтино от Dewalt, доста по евтино от festool, мисля е по-евтино и от хубавите Мкаита / Бош.

Пет Яну 16, 2015 7:16 pm
Профил
Аватар

Тони, Ridgid се води професионален, така че би трябвало да е добър. Аз в нас имам една евтинийка Ryobi с 18V NiMH батерии, дето ремонтирах половината къща с него и очудващо издържа :D . Иначе ето ревюто и класацията за 2014 на Popular mechanics, където казват че Makita са най-добри:
http://www.popularmechanics.com/home/re ... ls/4292657
Един модел на Ryobi e The best value въпреки, че на мен ми се види скъпичък за цели $200. Аз купих целия комплект ей като тоя, само че с NiMH батерии, че тогава още нямаше Li-Ion za $150:
http://www.homedepot.com/p/Ryobi-18-Vol ... vZc2ecZ1aw

Съб Яну 17, 2015 2:48 am
Профил

Тия съм ги заглеждал да. Иначе и хитачито изглежда добре. За макита ако е нещо много различно като модел може, но това което се продава в бг не е кой знае какво.

Съб Яну 17, 2015 1:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]