|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:00 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Болестите нямат за цел да бъдат лекувани. Те имат за цел да станат хронични. Ако може до живот.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Яну 21, 2015 5:22 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Мммм това е разбиране от пследните 30-на години, никога преди това войни не са водени за да се водят а за да се спечелят. Тъй като военната индустрия стана фактор тя вече има желание а и успешно се справя с намирането на нови конфликти за да има водене на война. Сега друг е въпросът колко точно печели от това, големите държави така или иначе си обновяват оръжието, но сигурно препечелват по някое друго милярдче отгоре.
|
| Сря Яну 21, 2015 5:32 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
абе кажи ги 50 годините. последната "гореща" пълномащабна война май е Виетнам. руснаците затънаха в нещо подобно в Афганистан, макар и с по-малко железа. и при двете обаче и целите, и постигнатия резултат са съмнителни, затова си ближеха раните доста дълго време.
явно обаче им е минало, или пък политиците са забравили. и упорито ни тласкат към нова гореща глобална патаклама. пак със съмнителни цели и оправдания. посланията от черната барака нямат нищо общо с действията на Рейгън в белия дом.
|
| Чет Яну 22, 2015 10:52 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тони, ако погледнеш колко са големи военните контрактори и какви пари печелят ще видиш, че не е кой знае какво. Примерно един Епъл е около 10 пъти по-голям като пазарна капитализация и като печалби от най-големия военен контрактор. Отделно в момента голяма част от военните контрактори са пред фалит, щото Обонго пренасочи парите на други места. Та аз си мисля че това са пак някакви конспирации. Ако беше вярно щехме да сме още в Ирак и Афганистан с цялата армия, а то вече няма и 15к човека там от близо 200к преди. Та за войните може и да има някой, дето е заинтерисован да се водявт нон стоп и дето да има достатъчно влияние върху политиците, за да може да си го осигури, ама не виждам кой от военните контрактори може да е, след като почти всички са яко в киреча.
|
| Чет Яну 22, 2015 3:14 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е аз затова и казах само някой милярд, в смисъл едва ли им променя много годишният приход. Никой няма изгода, поне аз не виждам такава, от продължителни войни.
|
| Чет Яну 22, 2015 9:24 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Мохамед не е налагал насила исляма, както и Христос. Мисля и друг път съм го казвал, в Близкия Изток исляма има бум по време на кръстоносните походи. Кръстоносците избиват всичко по пътя си, практикуват и канибализъм, защото местните хора унищожавали всички храни преди да избягат. Пише го черно на бяло в арабските летописи. И в българските летописи пише, че от където минели кръстоносците трева не пониквала, българските царе също воюват с кръстоносците. Хората от Близкия Изток били дотолкова отвратени от кръстоносците, че сами захвърляли православното християнство, приемали исляма и отивали да се бият под знамената на Саладин. Самият Саладин не е правил разлика между ислям и православно християнство, зороастризъм, еврейство, войните му са били с всякакви религии. Хората просто са защитавали домовете си и семействата си от нашественика. С други думи кръстоносците са послужили като катализатор на смяна на православното християнство с ислям. Вече години по-късно, по време на Османската империя исляма започва да се налага на места със сила, но Българското царство, Римска/Византийска империя, комунистическа България също са налагали християнството със сила. Така че нищо ново под слънцето. Радикалния ислям е рожба на Западните тайни служби, с цел сваляне на съществуващите режими в страните от Близкия Изток. Както кръстоносците са били създадени от Римските папи с цел завладяване на близкоизточните държави.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Яну 23, 2015 3:52 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Сигурно си прав, Пирев. И все пак има малка разлика. Аз не бих тръгнал да трепя някой драскач, щото публикувал карикатура на Христос, а пък ако ме зарибяват да стана камикадзе ще гръмна този, който ме зарибява. 
|
| Пет Яну 23, 2015 4:06 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Лео, ти не би го направил и аз не бих, ама съм сигурен, че съществуват десетки хиляди радикални християни и разни сектаджии, които ще го направят без да се замислят. Както и не всички мосюлмани ще тръгнат да трепят журналистите от френския вестник. Не може да се генерализира така.
|
| Пет Яну 23, 2015 4:27 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абсолютно е така, според мен има повече радикални християни от колкото радикални мюсюлмани. Не мисля и че е въпрос на религия, всъщност ако погледнеш процентно най-вероянто ще се окаже че има много повече радикални християни от колкото радикални мюсюлмани, същото ще е и ако отчетем броя тежки престъпления в световен мащаб извърщени от християни и мюсюлмани. Оня милярд и половина който смятам че е редно на момента да бъде изтребен всъщност са в голямата си част безобидни и бедни мюсюлмани които никога не са сторили лошо на никого, просто от тях няма полза и само хабят ресурси, желанието ми няма нищо общо с религията, визирам индия и индонезия.
|
| Пет Яну 23, 2015 4:47 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Те и руснаците си оправдават нашествието в Украйна със защита на православните братя, но и украинците са православни..
|
| Пет Яну 23, 2015 5:33 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Статистиката сочи друго... 
|
| Пет Яну 23, 2015 5:41 pm |
|
 |
|
sthx
|
.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Яну 23, 2015 7:32 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Украинците според мен са толкова украинци, колкото македонците са македонци. Няма разлика. Тези дето се смятат за украинци са по-малко от 40% от населението, основно около Киев и на запад от Киев. Путин излезна мекушав, отдавна трябваше да ги е изтрил от картата. Но в бъдеще това ще се коригира, 2/3 от Украйна ще премине към Русия, 1/3 ще си остане Украйна, колкото й всъщност е реално.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Яну 23, 2015 8:43 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Тая картинка горе само амириканец с промит мозък може да я измисли. Не че съм им фен ама.... Сещам се къде за непристойно поведение те арестуват, пък ако се противиш и застрелват.... А непристойно може да се окаже само в представите на някой американец.... Както и друг път съм казвал опитват упорито да съсипят иначе не лошата си страна.
|
| Пет Яну 23, 2015 9:28 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Pirev, трябва да нападнем Македония ли? За да решим безкрайните си вътрешни проблеми?
|
| Пет Яну 23, 2015 10:11 pm |
|
|