|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:11 am
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Украйна
Тя повиквателната дори и да не е фалшива как пък разбраха от нея, че България подготвя войска за Украйна  . Направо е голям майтап с българските "журналисти". Дедо, относно американските танкове - не знам дали си следил как се развива тоя въпрос и от къде тръгна, но ставаше въпрос американците да стационират техника за дълъг период от време из няколко източноевропейски страни, където провеждат съвместно учения, за да не я транспортират постоянно напред-назад. Т.е. става въпрос само за техниката, без придружаващите я хора и на всичкото отгоре България не е в списъка с тия страни. Но дори и да беше, сме членове на НАТО за добро или за зло и като такива си имаме разни задължения.
|
| Сря Яну 28, 2015 3:52 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз като чуя тоя довод, че видиш ли БГ трябвало да пази "неутралитет", да не участва и да не пуска войски на НАТО, винаги задавам простичкия въпрос - как аджеба предлате да се обучават и без това жалката БГ армия? Като си седят на плаца, гледат замислено зелените си чорапи и подсмърчат? Че нали точно тия НАТО-вски учения им дават възможност да пипнат нещо по съвременно от 40 годишно желязо. И нали точно тия военни дето са на мисии, са единствените които са видяли реална бойна обстановка. Другите са просто тюфлеци, усвоители на бюджетни средства, които не знаят от коя страна се държи пушката.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Яну 28, 2015 7:58 am |
|
 |
|
CarBeta
|
Украинците се пробват да мобилизират, май не много успешно, но няма как в БГ да има мобилизация за Украйна.
|
| Сря Яну 28, 2015 9:37 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Ква мобилизация, бре! Я запасняците тук да си признаят от кога не са ги викали запас. Шапкарите от къде ще знаят, кой е жив, не е емигрирал, и е в кондиция да носи оръжие. Стига с тия партенки, ентелегентин хора сте все пак. 
|
| Сря Яну 28, 2015 10:07 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
На фатмаците от кога им пука кой жив, кой емигрирал и кой къде се намира.....
|
| Сря Яну 28, 2015 10:36 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Доста се чудих като слушах как обясняваха за "Член 5-ти " на НАТО и как щели да ни гарантират сигурността, без изобщо някой да ги пита и без да има повод. В последния век България няколко пъти е влизала във военни съюзи въпреки нежеланието на народа. Резултатите ги знаем.
|
| Сря Яну 28, 2015 11:01 am |
|
 |
|
741
|
На другите от Източна Европа, дето не бяха в съюз, да не би да им се размина и да изкараха по-леко войната? Лошото е, че вече трето бг поколение расте без да е виждало война и маса народ си въобразява, че това е нещо, дето засяга само извънземните.
|
| Сря Яну 28, 2015 11:43 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Не става дума за това дали е било леко или тежко. Няма лека война. Обаче крайният резултат за нас все е катастрофален. Само да напомня, че пак сме със същите съюзници  А че трябва да имаме армия - няма съмнение - "ако искаш мир, готви се за война". Интересно какво ли ще стане, ако я изпратим да се обучава направо на бойното поле  .
|
| Сря Яну 28, 2015 12:37 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Ами аз познавам кадрови офицер, който не може да гледа кръв. Сещай се какво ще се случи. 
|
| Сря Яну 28, 2015 12:56 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Аз май се водя запасняк, без да съм пипал пищов и без да съм помирисвал казарма.  Отидох само да ми връчат военната книжка. ...е от кръв не припадам поне де.
|
| Сря Яну 28, 2015 1:08 pm |
|
 |
|
741
|
Резултатът е катастрофален за всички в Европа. Включително и за победителите. Всъщност, България е от сравнително слабо засегнатите от войната. Кои са същите съюзници, тия дето тогава бомбардираха София ли 
|
| Сря Яну 28, 2015 1:14 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Абе те и на Японците метнаха 2 бомби, ама джапанките се оплакват по-малко от нас за това. Пак добре, че американците са ни бомбандирали, че ако беше луфтвахе с тяхната пословична ормаза към славяните, тука щеше да е голаполяна.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Яну 28, 2015 1:46 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Ето един кандидат. 
|
| Сря Яну 28, 2015 2:07 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Японците не са се уплашили чак толкова от 2-те атомни бомби колкото от приближаващата се червена армия готвеща се да ги освбоди от императора - просто 2-те събития са през няколко дни. Извод - комунизма/руснаците са по страшни от атомна война 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Яну 28, 2015 3:35 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Преди месец ме извикаха да ми връчат, пише къде да се явиш, код на командата и темподобни глупости  Не било повиквателна но на нея си пише Повиквателна заповед  Ето нещо по темата - http://dnes.dir.bg/news/volen-siderov-m ... 66050?nt=4
|
| Сря Яну 28, 2015 5:56 pm |
|
|