|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:15 am
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Украйна
Що не казахте по-рано, че Болния е пуснал тая партенка  .
|
| Сря Яну 28, 2015 10:13 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е кой да е друг по тая ТВ 
|
| Сря Яну 28, 2015 11:17 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз идея си нямам по коя ТВ в БГ какво пускат  .
|
| Сря Яну 28, 2015 11:52 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Всъщност, днес на жената и разказвали съвсем от първа ръка: мобилизацията е масова и доброзорна, но ако искаш каска, бронежилетка или друга глезотия трябва да си я осигуриш сам от черния пазар. А парите вече нищо не стрували. В пограничните райони се стреляло яко и то с тежки оръжия. Народът се чудел как да офейка, децата отдавна били евакуирани надалеч като след Чернобил. Зелените човечета вече не били рашъни в отпуск а наемници, предимно американци. Стреляли по всичко движещо се с единствена цел да убиват. И т.н.
|
| Чет Яну 29, 2015 12:18 am |
|
 |
|
bobihot
|
Здравейте, По принцип не съм някой фил, или фоб- гледам да гледам неутрално на нещата и всеки да си има правата. Но като се нарушат някои - не съм съгласен.. Руснаците доста време се опитваха да играят на жертва и в един миг вкараха украинците в устата на тези, срещу които викаха. Та си мисля даже, че играят заедно с тях. То и произходът на руският политически елит и ръководство го доказва. Защото тук не гледам много политиката- повече по другите места. Ето от къде да четете украински новини. Постоянни: http://joinfo.ua/sociatyhttps://informnapalm.org/Текущи новини: http://andreygarin.livejournal.com/117454.html28.01 19:17 - Русия е планирала война с Украйна от няколко години (+ прекрасно видео!) http://ykpaina.blog.bg/politika/2015/01/28/rusiia-e-planirala-voina-s-ukraina-ot-niakolko-godini-prekra.1333836Для любителей занимательной матемматики и тех, кто особо сильно возбуждается по поводу гумконвоев из РВ. 1) С 9 декабря 2014 и по состоянию на сейчас в сводках ГКЦ проходит 439 обстрелов нашей территории из РСЗО. 2) Одна кассета РСЗО Град - 40 ракет. Так что мы можем говорить о том, что по нам выпущено 439 * 40 = 17 560 ракет. Тут есть доля предположения - полные или неполные кассеты. Но тут есть еще и доля "округления" - когда приходит несколько полных кассет, в отчет попадает цифра "1 обстрел". 3) Вес одной ракеты РСЗО Град - 66 килограм. Итого, в нас за полтора месяца выпущено 17 560 * 66 кг = 1 158 960 кг. То есть 1 160 тонн. 4) Грузоподъемность фуры-дальномера - до 40 тонн. Но укладка ракет не может быть плотная, поэтому можно считать, что максимальная загрузка фуры ракетами Град - 20 тонн. 5) Для перевозки 1 160 тонн потребовалось бы 58 фур. Это только РСЗО Град, а есть еще данные по артиллерийским обстрелам, стрелковым. И так далее. Внимание вопрос - Вы реально думаете, что РФ использует гумконвои для перевозки боеприпасов? А не проще использовать для этого железную дорогу? Например по маршруту Ростов - Таганрог - Кутейниково - Иловайск? Как думаете?П.С " Ама тук някои имат много странна логика - "дайте да не се защитаваме, че ако се защитаваме, ще ни нападнат"... Аз пък все си мисля, че е по-вероятно да те ударят тогава, когато си свалил гарда. Нали? Щото ако терористите (т.е. Русия) нападаха там, където има най-много НАТО-вски бази, те щяха да нападнат първо САЩ. А не, примерно, Украйна, където няма нито една НАТО-вска база."
|
| Чет Яну 29, 2015 2:50 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
http://www.cross.bg/razpolozhi-nato-ter ... z3QBkuyVoQЩе разполагат щаб на нато тук, затова било едното посещение. Каква чест! А между другото: "В случая трябва да се промени и Законът за отбраната и въоръжените сили, в който да се вкара текст, че български военни могат да служат в чужди структури на наша територия, тъй като по сега действащите норми това не е разрешено." Явно няма да важи само за въпросния щаб. bobihot, американците сами си признаха, че са готвили майдана от няколко години, дори изтече информация колко пари са похарчили.
|
| Чет Яну 29, 2015 9:36 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ице може ли официален линк за последното? Не че е невъзможно, ама е невъзможно да си признаят  Все едно Путин да си признае, че Първанката е на заплата при него 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Яну 29, 2015 9:46 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
наскоро разбрах, че статута ми на о.з. (офицер от запаса) бил променен на о.р. (офицер от резерва). запасняците вече станали резервисти, бре! почти ми звучи като дъщерята, която се върна след първия учебен ден 1990 и каза учудено: "пък нашата другарка станала госпожа" не съм съвсем запознат с действащия ни закон: - като те размразят от резерва, заплатка някаква ще дават ли? колкото на професионалната армия ли е, или има табличка по килограми и/или години? - по това време как седи въпроса с осигуровките - кой ги внася и на какъв доход. защото текущите ти задължения си вървят - ток, вода, лизинг, заеми. - ако ти дигнат водещ програмист (примерно) за 45 дена, как да обясниш на клиента, че не можеш да спазиш срока по договор? форсмажорните клаузи са само за военно време. в момента текат няколко войни в света, но нито една не е официално обявена. дори в Украйна е обявено само извънредно положение (като за природно бедствие) в няколко области само. не знам по тяхната конституция как е, но в "мирно" време да мобилизарш армия и да я пращаш да се бие вътре в страната е сериозен юридически конфликт, мисля. - да не говорим, ако вдигнат шефа на фирмата какъв организационен и юридически хаос ще настане. има бая документи, на които седи подписа на шефа, а докато той е запас формално няма юридически основания да ги подписва. и т.н. сигурен съм, че някои много искат да си играят на война, ама не са помислили за детайлите. Виктория Нюланд: от кога има фронт, май съм проспал нещо? контролни центрове - какво ще контролират? пропусквателни пунктове? координация на потока бежанци към концентрационни лагери? ще има ли разделяне по религиозен, расов или друг признак? командни центрове - ще трябва да има какво да командват. националните армии, запасняци, доброволци или наемници? "всеки да си вземе калашника, гранатомета, гаубицата или танка и да се яви в Шабла." ще е метъл-, ама няма да е концерт, освен ако не харесваш много специфична музика.
|
| Чет Яну 29, 2015 10:41 am |
|
 |
|
Ицо
|
|
| Чет Яну 29, 2015 10:48 am |
|
 |
|
CarBeta
|
Абе фил си и то сериозен. Да цитираш украински медии и да казваш "само това е истината" е като да кажеш, че депутатите само и единствено говорят истината а хората си измислят. Аз имам позната украинка, която избяга от там и от първа ръка разказва за простотиите и престъпленията на украинските власти. След като си ЗА да се спазват правата на всички защо пренебрегваш правата на източно-украинците, които категорично се разграничават от Украйна? И България е била част от територията на турската империя и според всички закони всеки, който върви против официалната власт е терорист, ама всички скачаме, като кажат че Левски е терорист. Е ти една картина да видиш, според официалната тогава власт, сепаратисти на Шипка.
|
| Чет Яну 29, 2015 10:57 am |
|
 |
|
Цецо
|
Мда, официално не са признали  Това имах предвид. Да се асоциират финансово със събитият би било дипломатически скандал. Иначе е ясно, че го правят. Както казах, всички които могат да си го позволят, го правят. И Русия подпираше финансово предишния режим в Украйна, Янукович си беше на лична издръжка на Путин. Франсетата и англичаните правят същото в бившите си колонии. Да не говорим какво се случва в Близкия Изток, че там финансовите потоци са така оплетени... Вижте само какво се случи като умря шефа на СА.... А всичките диктаторски режими там са на издръжка на някой, който си гони интереса. Да не говорим, че някой хитретци явно прибират пари от повече от едно място. И все пак това е "добрия" вариант. "Лошия" е като завалят бомбите или заскърцат танковете.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Чет Яну 29, 2015 11:07 am, променена общо 1 път
|
| Чет Яну 29, 2015 10:58 am |
|
 |
|
Цецо
|
Колкото хора, толкова истини. Пречупено през съвременния поглед на нещата и Левски и Ботев са си 100% терористи, особенно втория в днешно време би бил на челните заглавия по целия свят. То и на вид го е докарвал с тая брада  След това и тия дето са се борили против съветското присъствие, също като терористи са изгнили по лагерите. И днес съдбата им ще е подобна.... Всичко е въпрос на това от коя камбанария гледаш и какви интереси имаш. Политиката никога не е била и никога няма да бъде игра с правила, само с интереси. Когато си лично засегнат, правила няма, важен е интереса.
|
| Чет Яну 29, 2015 11:04 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Дедо, аз съм задавал същите въпроси тук за това, дето те викат за съдебен заседател. В повечето случаи е само за един ден, ама ако се окажеш в някой заплетен съдебен процес и го откарваш с месеци, а съда ти плаща $20 на ден, дето в Чикаго само таксата за паркинга пред съда не стигат да си платиш, че е толкова само за първия час и половина. Та викам и аз какво става ако вземат водещия програмист, или шефа или койтои да било и кой му плаща сметките, ако е на граждански договор, щото на трудов фирмата е задължена да му плаща заплатата. И отговора винаги е бил - като гражданин на тая страна човек има задължения и другото са несъществени подробности  .
|
| Чет Яну 29, 2015 11:09 am |
|
 |
|
Цецо
|
В БГ няма никакви ядове, ако при повиквателна им теглиш майната. За запаса в армията иде реч. Аз поне не познавам човек, който като са го викнали и да е отишъл. Мен малко след уволнението ме привикаха, звъннах и им по телефона и казах, че няма да ида, да кажат какво ги мъчи. Да съм се явил да ми дадяли някаква бележчица, разпределения нови имало. Казах им, че като намеря време ще ида, близо 20 години не съм намерил такова  Протестираха, даже ме плашиха по телефона... Ама още ми държеше гнева от скорошната служба и кефа от уволнението, та просто въобще не се замислих да им кажа в прав текст, че така може да плашат само някой, който е под пагон. От тогава никой не ме е търсил, а и да ме търси... след година и половина в БГ армията, патриотизма ми се излекува почти изцяло.
|
| Чет Яну 29, 2015 11:16 am |
|
 |
|
Ицо
|
Аз пък мисля, че точно това е целта - да направят един голям ресет на системата, че нещо много зависва напоследък.
|
| Чет Яну 29, 2015 11:23 am |
|
|