|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:43 am
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Re: Бензина
Ако измислят термоустойчив материал ще е голям напредък. То има, ама са безбожно скъпи. Това ще позволи конструкция подобна на турбинния двигател, при която компресията се прави на едно място, след това горивна камера и пневмо мотор. При тая конфигурация може да се постигне много по-добро съотношение мощност/тегло. А с една малка бутилка за сгъстен въздух си става пневмо-хибрид.
Другият вариант който се чудя защо не го правят е микро-турбина в комбинация с електромобил. Проблемът на турбините е, че трябват да работят с определена мощнос, за да са ефективни. Но в случая ако се сложат едни малки батерии за 10-20км пробег тоя проблем изчезва.
Иначе всички производители са се вкопчили в горивните клетки. В следващите няколко години ще се види как ще потръгнат, нали всички изкараха водородни версии...
|
| Пон Яну 12, 2015 9:25 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Ускорението на новото 4х4 електрокарче на Tesla: > Tesla P85D Insane Mode Launch Reactions Compilation - Explicit VersionС едно натискане на шибаното копче сваля три номера от сутиените. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Чет Яну 29, 2015 10:08 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Мда. За феновете на ежедневни малолитражки и семейни ванове, вероятно наистина е впечатляващо. За хората които и друг път са виждали по-бързички автомобили, е поредният "уеко натокан гоуф"... 
|
| Чет Яну 29, 2015 11:31 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ицо, теслата P85D прави от 0 до 100 км/ч за 3.2 сек. Дай сега да ни разкажеш колко коли си карал, дето имат такова ускорение. Също така щом на кола за $105к базова цена в щатите (в Европа сигурно е 150к евро) викаш леко натокан голф дай да видим с какво я сравняваш? Аз съм последния, дето ще защитава теслите, защото смятам електричките за безсмислени за момента, ама да кажаш за тая кола, че е "уеко натокан голф" ще ме извиняваш, ама нещо "уеко" си се объркал  . Да ти напомня само, че все пак става въпрос за почти 700 коня и кой знае какъв чудовищен въртящ момент. Отделно и килограмите и предполагам, че са впечатляващи също, заради батериите.
|
| Чет Яну 29, 2015 11:49 pm |
|
 |
|
itso.t
|
 |  |  |  | Dimitar написа: Ицо, теслата P85D прави от 0 до 100 км/ч за 3.2 сек. Дай сега да ни разкажеш колко коли си карал, дето имат такова ускорение. Също така щом на кола за $105к базова цена в щатите (в Европа сигурно е 150к евро) викаш леко натокан голф дай да видим с какво я сравняваш? Аз съм последния, дето ще защитава теслите, защото смятам електричките за безсмислени за момента, ама да кажаш за тая кола, че е "уеко натокан голф" ще ме извиняваш, ама нещо "уеко" си се объркал  . Да ти напомня само, че все пак става въпрос за почти 700 коня и кой знае какъв чудовищен въртящ момент. Отделно и килограмите и предполагам, че са впечатляващи също, заради батериите. |  |  |  |  |
Ха. Защо реши че имам нещо да ти давам или трябва да ти разказвам? Приеми че това са лични впечатления формирани от показания клип който се върти от няколко дена в мрежата. Също така, приеми на доверие че съм имал възможността да се возя и да карам доста бързички автомобили... 
|
| Пет Яну 30, 2015 12:17 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Май нещо като 800 и отгоре "lb.ft" на търкалетата ... 
|
| Пет Яну 30, 2015 12:54 am |
|
 |
|
Private
|
Кажи няколко марки и модели, не се праЙ.  Може някой от аудиторията да ти няма чак толкова доверие. Иначе, земи тоя флаш на електрокарчето и още 0.1 секунда по-зло, казва шефа: > Tesla will make the absurdly fast P85D even faster with a software updateИграчка за пораснали момченца. 
Последна промяна Private на Пет Яну 30, 2015 1:27 am, променена общо 1 път
|
| Пет Яну 30, 2015 1:25 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Нищо не съм решил, че имаш да ми даваш, нито да ми разказваш. Просто ми стана интересно с какви коли сравняваш теслата, дето вдига 100 за 3.2 сек. Естествено, че е твое право да не искаш да споделиш, ама тогава просто увисваш във въздуха като прани гащи. Така че малко трудно ще приема на доверие каквото и да било от теб  . То е ясно, че нито си се возил, още по-малко пък да си карал ама дано поне да осъзнаваш какво значат числата, дето ги цитираме тук  .
|
| Пет Яну 30, 2015 1:26 am |
|
 |
|
Private
|
itso.t e стабилен, бих му се доверил, че има контакти с хора, които биха му паснали някое кръгче с разни дзверове. Но все пак нещата са по-сериозни, когато се цитират точни имена и модели. Каквото правят в тези клипчета: > Tesla Model S P85D vs Lamborghini Aventador Race> Tesla Model S P85D vs Ferrari 458 Italia> 2014 Nissan GTR vs Tesla Model S Drag Race> 2013 Tesla Model S P85 vs 700HP 2013 Mercedes G63 AMG BiTurboБахти и Голфа натокан срещу какви бегачки се пуска.  Ревът на пестин+ коня бензин не е лошо нещо, но и тишината в купето за същия скоростен резултат си има своя чар: > Tesla Model S P85D Insane vs Sport Mode Testing 0-60 MPH in 3.17 Seconds
|
| Пет Яну 30, 2015 1:42 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Ето това са 100-те най-бързи коли в света от 0 до 100: http://www.zeroto60times.com/fastest-ca ... /show/100/98 от тях са по бързи от въпросната тесла и почти всички струват поне двойно на нея. Много ще се радвам за Ицо ако е успял да покара даже и само 2 от тия 100 коли за да може да каже, че теслата е натокан голф  .
|
| Пет Яну 30, 2015 1:58 am |
|
 |
|
Private
|
Сигурно щото Теслата е по-евтина, ама къса гащите на по-скъпите, Ицо я вкара при Голфовете. Хеле пък тия с номер, започващ с PK. 
|
| Пет Яну 30, 2015 2:14 am |
|
 |
|
itso.t
|
Не го мисли Ицо. Покарал е каквото е имал възможност и е преценил че му пасва на уменията. А за което е преценил че изисква по-сериозна квалификация, само се е возил. Който е управлявал подобни автомобили, ще разбере горното. Който не е, може да се включи с реплика от типа "неделен шофьор", "лебедар" и т.н. Апропо, не бях гледал клипа с Нисанчето. Време от почти 13 сек. за 400м. не е нещо заслужаващо особено внимание. Тоест, нищо изненадващо от електрокара. Не стига че е скъп, ами даже няма вилици за товарене. Язък... 
|
| Пет Яну 30, 2015 2:40 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Времето на 1/4 миля, дето го дават по тестовете е 11.6 сек: http://www.motortrend.com/roadtests/alt ... irst_test/Ама може и това да е нищо по твоите критерии, нищо че е за кола тежка 2.2 тона. Както и да е - явно си много голям шофьор и ние нямаме право да спорим с теб  .
|
| Пет Яну 30, 2015 3:09 am |
|
 |
|
itso.t
|
Напротив. Имаш право да спориш с когото прецениш, когато ти скимне. Проблемът е, че на мен не ми е интересно да водя подобен спор с теб... 
|
| Пет Яну 30, 2015 11:43 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Постижението не е лошо като се има предвид, че теслата определено не е правена за тая цел...
Гледах филмчета за електричката на Мерцедес, верно че е много по-скъпа ама си личи че е правена за бегачка. Независим двигател на всяко колело и да искаш не можеш да я поднесеш. А и беше 800 или 900 коня.
Важното е че отзивите за телите са много добри, хората са доволни, купуват и карат... Аз не съм се качвал още, но гледах как един се пробва да паркира на тротоар. Качи се с едната гума до някъде, явно пусна педала и колата тръгна назад рязко. Точно като кола с ръчни скорости, което ме изненада аз очаквах да се държи като автоматик, т.е. да не тръгва назад сама.
|
| Пет Яну 30, 2015 12:17 pm |
|
|