| Автор |
Съобщение |
|
sparkybg
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
 Re: Платкаджийници и фирми за насищане
И да чуят, все тая. Просто ще ти кажат че не могат да го направят.
|
| Чет Фев 12, 2015 3:38 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Селектра нещо напоследък много мърляво взеха да се отнасят към фрезоването... Последните платки дето правих - позлатени и много нагъчкани - не са си взели добре нулата и платките фрезовани с половин мм встрани. От едната страна чак една писта закачена - добре че не е фатално.
Дупки при тях съм правил 0.4, писти 0.2 макар че в сайта си дават дупки 0.5 и писти 0.25 - все пак имат малко мегдан ама дотам. Спейсинг 0.125 вероятно ще се получи, обаче толкова тънки писти най верятно ще стана още по-тънки и на места може да изчезнат. Бях си направил един експеримент при тях - много тънка писта сметната като бушонче за 200ма - въобще нямаше и следа от пистата.
|
| Пет Фев 13, 2015 8:06 pm |
|
 |
|
Наско
Ранг: Популярен
|
Селектра са си екстра ! Хората са си написали на сайта какво могат. За техните възможности цена/качество мисля че нямат конкуренции Ето какво последно поръчах при тях за два броя платки 70х70мм. ми взех 29лв с ДДС За 5 дни + Фрезоване и злато 
|
| Пет Фев 13, 2015 8:52 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Слагаш пистите с 1 милс по-дебели и спейсинга с 1 милс по-малък. Излиза горе-долу на номинал, стига да няма къси съединения. Но проблемите с дупките и точността на фрезоването си ги има. Дупките почти винаги са мръднали на някъде с 1-2 десети, а фрезоването - 2-5 десети. Но, за тая цена не можем да очакваме чудеса. На мен общо взето за всичко що е било 2 слоя са свършили работа. Но дори itead им отвяват плявата във всяко отношение - първо са електрически тествани, второ пистите излизат на номинал и трето - дупки и фрезоване са безупречни, поне по моите критерии. И не на последно място - могат и повече от 2 слоя. Ама това чакане по един месец си е фактор.
|
| Пет Фев 13, 2015 9:10 pm |
|
 |
|
milmar
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 11:51 am Мнения: 281 Местоположение: Русе
|
Аз все още тъна в блатото на поръчването, все още не са я харесали.
|
| Съб Фев 14, 2015 12:51 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Какво не и харесват?
А така конкретно по снимката, виите и пистите между падовете на BGA-тата изглеждат твърде близо до падовете, макар че може би снимката лъже.
ПП: Сега май видях - избрал си си цвят на сърцевината на платката твърде близък до цвета на златните падове май. И където са петната на солдер маската цялото изглежда като пад, а то не е.
|
| Съб Фев 14, 2015 4:00 am |
|
 |
|
milmar
|
Това е снимка от "вию-то" на сайта на белгийците. Сайта разполага с много жив и удобен интерфейс. Това жълтото са си го избрали те и едновременно е и златото, и солдера. Затова изглежда нереално. Проблемите бяха в ринговете. Те смятат по една формула, а аз по друга. Оправих, но после възникнаха още повече проблеми и така няколко дни.
|
| Съб Фев 14, 2015 9:18 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами те имат много хубаво написан гайд за техните правила и изисквания. Спазваш го и си ок с поръчката.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Фев 14, 2015 11:35 am |
|
 |
|
milmar
|
Имат, но аз явно съм действал по правилото: "чети, само ако наистина се налага"  . Е, вече мина този етап, сега е етапа на паричките и след 7-8 дни ще видим  или  .
|
| Пон Фев 16, 2015 6:23 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
милене, до къде добута платката?
|
| Пон Фев 23, 2015 10:35 am |
|
 |
|
milmar
|
Очаквам я да пристигне към края на месеца. Скоро ще стане ясно какво съм сътворил.
|
| Пон Фев 23, 2015 11:34 am |
|
 |
|
bobihot
|
Тези се хвалят, че са евтини за прототипи PCB Prototype the Easy Way Full feature custom PCB prototype service. Service@pcbway.comSkype: pcbway.service http://www.pcbway.com/?zgaw=81&gclid=CLaR-NClusMCFSYUwwodQpUAyQ
|
| Вто Фев 24, 2015 12:32 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ами попрехвърлих ги последните китайчета, ама са някъде в средата като възможности/цена. Реално предлагат 0.15мм/0.15мм и дупки 0.3мм/0.6мм, с неясен стек. Същото което вече се научиха да правят и БГ платкаджиите. Тия китайци единствено биха имали смисъл ако човек иска 4 или 6 слоя и/или количества. В БГ единствените многослойки на които имам относително доверие са в Русе, а там обичат да скубят яко за подготовка, нещо което навън никой не прави, защото там пулват поръчките. Та ако човек иска 4/6 слоя и няма много претенция за останалото, тия китайци стават.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Фев 24, 2015 9:25 am |
|
 |
|
Цецо
|
Между другото точно тая тема си плаче за сериозна обработка. Тук се посъбраха бая адреси на платкаджии и може би трябва на първа страница да има всичките изброени с по няколко думи, защото иначе да я чете цялата човек е мъка.
|
| Вто Фев 24, 2015 9:27 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Wiki
Той целият форум плаче за едно Wiki - представете си какво богатство... Гледам, че все по-често се среща, значи не е много трудно, но Рек ще каже. Бързото гуглосване ми върна това: https://www.mediawiki.org/wiki/MediaWiki
|
| Вто Фев 24, 2015 10:24 am |
|
|