Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Марихуана, брат! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Марихуана, брат!
Бяхме раздували конспирацията около конопа/канабиса - който помни да пусне линк.
:weedman: :weedman: :weedman: :weedman: :weedman:
Днес тръгнах да търся нещо такова (Едит: виж края за идея за супермикрофон!). Обаче гуглето ми изкара статии за широко рекламирания канадски "полезен" маргарин "Бесел" :weedman:
Нали съм любознателен, бързо стигнах до канадеца Rick Simpson, който на два пъти прескачал трапа като безнадеждно болен от рак благодарение на домашно приготвено масло от канабис. Сега човекот произвежда и безплатно раздава маслото, вече е спасил хиляди, и не крие технологията напук на фармацефтичните компании. А маслото помага и при цял куп други "нелечими" болести...

Във виното е истината, а в конопа - здравето :weedman:
Е, не под формата на цигари, де!

Чет Фев 19, 2015 1:26 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение Re: Марихуана, брат!
Знам че в някои щати в САЩ, е легализирана медицински марихуаната. Но трябва да се внимава с нея, тъй като е възможно да предизвика при някои индивиди депресия, дори шизофрения.

Чет Фев 19, 2015 2:40 pm
Профил
Аватар

Някъде бях чел че конопа бил заклеймен по-рано от производителите на хартия, тъй като бидейки евтина и многоцелева алтернатива заплашвал да им срине продажбите. Явно във всеки бизнес си има лобита...

Чет Фев 19, 2015 3:00 pm
Профил
Аватар

@DanielED: мии сума ти народ е алергичен към полените , но цъфтящите растения не са забранени, поне засега...
@velio: това раздувахме, или аз го четох във връзка с темата, ама къде?

Чет Фев 19, 2015 5:08 pm
Профил

@bongo_x2: Не ставаше въпрос в поста ми дали съм "за" или "против". Просто споделям информация, която знам...И все пак, марихуаната е психотропно растение, не може да се направи сравнение с полена.

Чет Фев 19, 2015 5:37 pm
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:
Бяхме раздували конспирацията около конопа/канабиса - който помни да пусне линк.

Да не е това

Чет Фев 19, 2015 5:38 pm
Профил
Аватар

Аз като заклет немесоядец редовно удрям по една протейнова напитка от коноп след фитнес. До сега не съм забелязал някакви депресивни настроения, или може би поради това :D

А й хубаво облекло правят от плевела, подобно на лен.

Чет Фев 19, 2015 5:42 pm
Профил WWW

HCL написа:
До сега не съм забелязал някакви депресивни настроения, или може би поради това :D

Съгласен съм :) Лично познавам не един човек, които редовно употребяват марихуана по няколко пъти на ден и абсолютно нищо им няма. Просто има хора, които са предразположени към тея разтройства, които споменах по-горе. Затова казах, че е възможно марихуаната да предизвиква тея състояния. :)

Чет Фев 19, 2015 5:57 pm
Профил

Преди 30 години, коато бях ученик, учехме че една в една община се произвежда пшеница, царевица и слънчоглед, а в съседната лен, коноп и памук. И това беше нещо нормално, никой не подивяваше, че се произвежда в българия коноп.

Различните хора имат нужда от различни неща. Някой се нуждаят от етанол, други от никотин, трети от кофеин, четвърти от хероин и т.н. Тези с "медицинските марихуани" просто имат нужда от THC http://en.wikipedia.org/wiki/Tetrahydrocannabinol , а всъщност полезните свойства на марихуаната идват от CBD http://en.wikipedia.org/wiki/Cannabidiol , но това съединение почти никой не го е чувал защото действа противоположно на THC.
Твърди се, че конституцията на щатите е написана на хартия от коноп, но май само черновите на конституцията са писани на хартия от коноп.
... С две думи, щом заплашва цигареното и алкохолното лоби едновременно, нормално е конопа да е забранен. За карането пил или за рака на белия дроп е излишно да ви казвам нали, та тревата не е по-опасна от тях.

Чет Фев 19, 2015 11:47 pm
Профил

Ако се легализира марихуаната, мутрите ще останат без парички.

Чет Фев 19, 2015 11:49 pm
Профил

Няма да останат без пари и да се запишат на борсата като безработни. Просто че се увеличат обирите, убийствата и т.н.

Чет Фев 19, 2015 11:54 pm
Профил

Бизнеса с марихуана е малък, не носи кой зане какви приходи, от него печелят основно дребни риби, верно че имаше едно окрупняване, ама то започна преди 10-на години и отдавна сигурно отново се действа на дребно.
На марихуаната и няма нищо, не пристрастява, няма стрнаични ефекти, не повече от водката или цигарите. Лично мен не ме кефи, през ръцте ми са минали моооого килограми, но никога не съм си падал да я пуша, предпочитам опиати в течна форма със съдържание на алкохол над 40%. Забраната е пълна глупост, никой не печели от това.

Пет Фев 20, 2015 12:01 am
Профил
Аватар

Вий все пак внимавайте к'во пишете! Женурята още ми мелят сол на главата, че на Еньовден се разправях през прозореца с един комшия как съм станал рано да си бера марихуаната на терасата :) Бил съм извадил късмет, че качулатите не ми разбили вратата, с тези тъпаци наоколо...

Пет Фев 20, 2015 12:12 am
Профил

Те пак могат да ти разбият вратата, като объркат адреса.

Пет Фев 20, 2015 12:30 am
Профил

Да разбиват, точно това ми е най-малкото притеснение, от мнооого години не се знаимавам с подобни неща ... ще стане като едни дето искаха да ми пишат акт че преди 1 час съм влязъл в забранена улица .... писха ама писмо до дядо господ .... е друг е въпроса че ми взеха книжката щото ми бяха свършили точките но акта за нарушението така и не мина.

Пет Фев 20, 2015 6:03 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща