|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 4:22 am
Chinese Manufacturer Is Hard To Be Replaced By A Machine
| Автор |
Съобщение |
|
dan
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
 Chinese Manufacturer Is Hard To Be Replaced By A Machine
_________________ Хайде де!
|
| Съб Фев 28, 2015 11:52 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Chinese Manufacturer Is Hard To Be Replaced By A Machine
Е ... ми това е, преди 40 години да не е било различно, само дето кака Мара е трябвало да обсъжда кой го турил на Пенка, втасало ли е зелето и колко буркана са направили от Гошко, та производителността и е била поне с порядък по-ниска, нищо чудно и IQ-то макар на всички да ни се иска да е различно. Иначе типичен пример за правилна организация на производство, едно роботче, една операция, понеже е по мултифункционално има цели 5 
|
| Нед Мар 01, 2015 3:06 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Като става въпрос може ли да ми кажете къде мога да си поръчам такива трафчета? Трябва ми нещо с 4 или 5 вторични, но на малка мощност. Този корпус е идеален. Благодаря!
_________________www.elkran.com
|
| Нед Мар 01, 2015 4:09 pm |
|
 |
|
ToHu
|
мммм абе имаше 1-2 фирми, но последно преди 10-на години ги проучвах та са ми излезли от главата, проблема обаче е че от нито една от тях не бях доволен, случвало ми се е уж два еднакви трафа и единия се насища почти на празен ход, та се оакза че доставят каквото им дойде, за честотни характеристики пък да не говорим ... може би има промяна за последните 10 години, не знам, не искам и да разбирам. Това винаги май е било проблем, но то за малко бройки .. ни да си ги поръчаш в такай, ни да ги поръчаш в бг ... върти ми се нещо в главата че една от марките които комет предлагаха за ферити имаше и опция да си поръчаш къстъм трафове, не знам колко качествени са обаче. Купувал съм от комет трафчета за разни малки конверторчета, имат едни които са смятани за на powrint чикиите и не съм имал проблем,но никога не съм ги позлвал за серийно производство та може и късмет да е било. p.s. абе аз не знам какви бройки ти трябват, но повечето като за стандартни DC-DC нямат по много навивки, ако е за по 5-10 на месец не знам дали не е по добър вариант да си ги мотаеш сам, преди 15-на години .. може и повече да е било, правех едни DC-DC, то тогава не беше нито толкова популярно нито толкова тривиално, особенно с избор ана ферити, та си ги мотаех сам, е имах машина но от най-простите, просто брои и навива. Тогава зора беше да намеря добра изолационна лента и разбира се качествени ферити, ферити бях купил от TDK, излязоха ми златни, да не говорим че 2 седмици ги освобождавах от митница /ех да съм имал сегашните контакти .../, също и лепило за ферита беше зор, някакъв епоксид изнамерих ама пак с зор, то по това време в Шумен ... таква беше ситуацията. Та идеята ми е за малко бройки може би си струва да си ги правиш сам, и ще си сигурен че както го искаш така ще стане а не да им кажеш вторичната да е между два слоя първична и да се окаже че не само не е м-у два слоя ами и навивките не съвпадат 
|
| Нед Мар 01, 2015 4:15 pm |
|
 |
|
4040
Ранг: Почетен член
|
Навиване за 20 секунди. При 300$ заплата прави около 0.01$ разход на бройка. А тая мома за 8часа ще навърти 1400 бройки. И после казвайте ,че китайците продавали евтино. Те си продават на нормални цени - другите продават скъпо.
|
| Пон Мар 02, 2015 3:18 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе .. не са то точно ткаива сметките за тая мома, ама как да е, тмаи заплатите не са ниски вече и съпътстващите разходи, не забравяйте и материала ... дали ще го навива китайка или ще го навива автомат каква е разликата, ня е е особенна вече.
|
| Пон Мар 02, 2015 7:04 pm |
|
 |
|
Edesign
|
и цената на материала е измислена като високите заплати (по-точно големите кредити), в т. нар. цивилизован свят ..... Отивам в кауфланд - вземам кисели краставички на някаква фирма в първомай, където се "правят" повечето лютеници, обаче изненада --> произход на краставичките Виетнам Чесън от Китай, замразени ягоди Китай или Сърбия. Риба пангасиус (тая гнус никога няма да я вкуся - виетнамски произход, храни се с лайна и боклуци) - Виетнамска и т.н. и т.н. Демек суровините нищо не струват както и никога не са стрували кой знае колко от цената на крайния продукт обаче вече се произвеждат само на определени места в света.....
|
| Сря Мар 04, 2015 11:55 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами виж сега, то модерното общество е малко като кораб с пробойна от който водата уц се изпомпва но вместо да се изхвърля в морето се прехвърля в някой трюм ... единственото което се прави е да се вземат по мощни помпи, и повече хора които да ги въртят, но факта че водата все така пълни кораба е налице, една част може да е по суха от друга но кораба си потъва, а изпомпването от тази част с пробойната дори праив нещата по зле, ако и затворят вратата ще се напълне колкото може и до там, а така пълни целия кораб .. те това е модерната икономика. Това си е чисто перпетуммобиле, самостимулира се, цифрите постооянно растът, нищо не с епроменя освен факта че една крушак която преди 50 години е била 10 цента сега е 1 долар, крушката си е все същатат, потреблението на крушки не се е променило кой знае колко, просто са по скъпи, но пък и зпалатите са по високи ... и така ..... Ако изключим този факт, цената си е цена и не може да бъде пренебрегвана, дали ще е в САЩ или в Китай тя е сходна, факт, материалите в Китай не са толквоа евтини колкото на всички ни се иска да бъдат, казвам ти го като човек който вижда производство в Китай, България и САЩ на едно и също нещо, дори се очертава САЩ да излезе по евтино и то България и от Китай, а България може да е по-евтина от Китай .... какво да правиш, икономика.
п.с. това което исках да кажа е че материала е материал, ако едно нещо го произвеждаш в 10 млн тираж и в Китай, и в германия и в САЩ производствената цена може да е сходна, може да има малки разлики дължащи се на данъчно законодателство, нищо друго.
|
| Сря Мар 04, 2015 1:22 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии купувайте българското! То вече е късно де, но може би децата ни ще намират БГ краставици в магазина. Гърчулята са големи шовинисти в това отношение и затова пангасиусът им е пангасиус, хлябът е хляб и дори кризата не умори по-дребните.
|
| Чет Мар 05, 2015 12:45 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами то проблема с българина е че гледа да прави от нищо нещо, веднага преебаха всичко българско, кой е българският сорт зеленчук че не мга да се сетя, и в най-забутаните села всичко вече са разни мутанти в най-добрия случай. Българина от едно време е свикнал да пести, да стиска, да минава тънко, те затова сме така, казано е, икономията е майка на мизерията. Гъркът е мързелив и крадлив, затова и малките не са фалирали, като не плащат данъци и скатават където могат ... не се опитват да правят от нищо нещо, напротив, винаги от нещо правят нищо и ти вземат пари за това. Народо психология, няма как да се промени, не знам дали и турците са ни виновни за това или сме си такова смотано племе.
|
| Чет Мар 05, 2015 2:11 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ай ся, пак БГ матряла виновен, пък гъркът е мързелив и крадлив. Не че няма доза истина, но като свирня се изтърка вече.
|
| Чет Мар 05, 2015 2:22 am |
|
 |
|
nik
|
тони, в БГ няма как да се произведе евтин продукт ако е нещо повече от гола платка.... освен електронните компоненти почти всичко друго е по скъпо дори от европа, работната ръка и на 300 и на 3000 лв да е като не е продуктивна пак излиза скъпа, сменяш с друг - и той същия.... бюрокрацията затормозява на макс, и ако крайния продукт не е за ядене и не е част от схема за източване на някакви пари локалния пазар е мижав... общо взето кораба не е никакъв кораб... направо палешник.... така че докато производството в БГ логично замира с всеки изминал ден, няма как да се сравняваме с държави в които расте....
|
| Чет Мар 05, 2015 2:26 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе айде да не говорим за бюрокрация щото идея си нямаш какво ми е дошло до главата в уж къде по бели държави. Да ти кажа не ни е много бюрократщината, а най-важното че винаги има оправия с нея стига човек да го иска. Вс еповече се убеждавам че България не е толкова зле колкот си мислим, нито от към закони, нито от към бюрокрация, от към население е проблема. Относно мързела, ти ако мислиш че ония в китай са супер работни силно се лъжеш, просто кучето скача според тоягата. Всичко може да се прави, и то по качествено и по евтино, вярвай ми. Веднага давам пример, листови детайли във фокс лазер, излиат по качествено и на по добра цена от подобни правени в китай, като изобщо не смятма транспорта в цената. Може да звучи реклама, то си е и реклама, на черното бяло не може да се каже. Естествено е ако искаш 2 бройки да не ти е евтино, но работи в серия и цената си идва, за качеството няма да говорим. И други примери мога да давам, няма смисъл
|
| Чет Мар 05, 2015 2:36 am |
|
 |
|
Edesign
|
На запад е много важен вътрешния пазар. Правиш нещо и започваш да продаваш вътре в самата държава и това може да ти е напълно достатъчно. В БГ вътрешен пазар НЯМА. Тук масово всеки гледа за хляба. Ето пример през празниците ходих до Икея. Като цяло мебелите хич не ми харесват. Стилът ми се вижда странен, качеството може и да ОК не знам. Обаче там има хиляди дребни аксесоари, от които обикновеното домакинство има нужда и те никъде не могат да бъдат намерени в други магазини или трябва много обикаляне. За пример - истинска работна настолна лампа за 15лв. Преди да отида в Икея има на околовръстното огромна сграда от Цар Борис нагоре с интересен дизайн само за осветителни тела. Влизам вътре питам къде са работните лампи - отговорът е еми нямаме никакви. Та и фокс лазер не са цъфнали и завързали. Вътрешният пазар е недостатъчен, а да излезеш навън трябва да си пъти по-добър от местните. Лично според мен голяма роля в упадъка изиграха емигрантите (дали са изтекли мозъци или работна ръка), важното е че не си седнаха на гъза тук и да си оправим държавата. Имам доста близки хора навън и виждам, че нито живота е рай, нито парите са повече, от това да имаш малка фирма тук... ама личен избор. От друга страна живота е кратък, защо да не избягаш от проблемите и да поживееш горе долу по права линия до края на дните си 
|
| Чет Мар 05, 2015 6:17 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
О да. Правиш си фирмичка, блъскаш се като говедо и си мислиш че имаш нещо. Но според търговския регистър фирмата ти е прехвърлена на бездомен циганин, а на банката дължиш 20 000 000 лева.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Мар 05, 2015 12:06 pm |
|
|