|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:30 am
Ползвате ли лични предпазни средства?
| Автор |
Съобщение |
|
raven_feather
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Сеп 28, 2006 4:24 pm Мнения: 320 Местоположение: Варна
|
 Re: Ползвате ли лични предпазни средства?
Отстрани пиля ,че не се събират в кутиите и скоро няма да се събират, май към 1000 има такива. Гледам колежките се мъчат с едни пилички , та викам да им помогна  . Като си спомням навремето как ни лъжеха : "в евро съюза има правила, нещо с 1/10 от милиметъра да не е точно - бракува се".
|
| Сря Мар 18, 2015 10:42 pm |
|
 |
|
mitko_el
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
С някой фрезер ( машинка да върти , и по канали да се движи платката) няма ли да стане? Като чета за бройките платки , няква механизация си требе. Де е това , (ако не е супер секретно) бих помогнал ...
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Сря Мар 18, 2015 10:49 pm |
|
 |
|
raven_feather
|
Благодаря за предложението , може да питам какво ще кажат. Проблемът е , че кутийките са тук , а платките идват когато им дойде времето  .За тази седмица съм си остъргал, но като се има предвид ,че 500 такива били дали дефект , ще има доста работа за нататък.
|
| Сря Мар 18, 2015 10:55 pm |
|
 |
|
bkulev
Регистриран на: Сря Яну 25, 2006 12:47 pm Мнения: 305 Местоположение: Varna
|
И не си само ти. Познавам поне още един дето ги върши същите. И в тази връзка, жената постоянно ме гълчи, че съм си гризял ноктите. А аз в моя защита винаги изтъквам, че преди години, кошкужамити Белгийски професор си дъвчеше своите и то на официална среща в Антверпен. 
|
| Чет Мар 19, 2015 12:26 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Тая работа се прави на лентов шлайф, шефовете да ви купят, има доста евтини и ще правиш поне по 300 платки на час, и няма да стават все едно ги е гризла мишка ето такъв http://www.tashev-galving.com/136+DWT+2 ... 0%B0%D0%BDили такъв http://www.tashev-galving.com/136+SCH+2 ... 0%B0%D0%BD
|
| Чет Мар 19, 2015 7:56 am |
|
 |
|
raven_feather
|
700 лева ти шегуваш ли се  най накрая след 6 години успях да ги убедя ,че трябва да се купи трестер за изолация щото 1000V /AC ( от един голям сандък за тест на трафове) не е като 1000V/DC.Е дадоха 100 евро , пък за тез години са съсипани модули и изгубено време за поправка за 2000 лева поне .
|
| Чет Мар 19, 2015 6:48 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е тоя втория е 430 лв .. с ДДС-то. Не знам каква ти е заплатата, но ако търкаш 1000 платки с пиличка или дремел, твоята заплата ще покрие цената на машината, а очевидно при вас ткаива проблеми са постоянни, т.е. ще спести и от бъдещи грешки.
|
| Чет Мар 19, 2015 6:59 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Тоя х...й съм го ял един път. Реално има шанс да се хванат здраво в едно менгеме и на фреза (железарска от типа на ФУххх) и да се отнеме гладко и точно. Обаче трябва много да се внимава. При мене фрезера "закачи" и платките се разпиляха като пуканки. Повче не рискувахме че повредихме няколко от резервните. А и установката ни беше доста паянтова. При мене се полчуи че проектирах платките по чертежите на кутиите и се оказа че кутиите не отговарят на тези размери. Сега вече предварително си вземам кутията която ще ползвам и меря.
|
| Чет Мар 19, 2015 8:06 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе става и на фреза, ама ако не са наситени, като са наситени умряла работа, най-много да ги прецакаш. Лентовия шлайф си е класика, аз го позлвам не само когато размера не отговаря а и когато са рицвани вместо фрезоване, едно тръкване и става гладко и хубаво .. не че скоро съм го изпозлвал но ....
|
| Чет Мар 19, 2015 10:43 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Тони, тъй като нямам опит с лентов шлайф, би ли споделил малко информация - колко бързо работи, колко издържа тази шкурка и колко струва.
|
| Пет Мар 20, 2015 11:50 am |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Едра шкурка издържа доста. Единствения проблем е праха. Даже и прахосмукачка да му вържеш, пак хвърля яко. Говоря за ръчен такъв. Примерно:  Ако ще се ползва по-често, има и стационарни, по-добри решения, най-вече откъм шум. Ръчния хем е мощен, хем с четков мотор, хем с много движещи се части и шуми яката.
|
| Пет Мар 20, 2015 1:46 pm |
|
 |
|
4040
Ранг: Почетен член
|
|
| Пет Мар 20, 2015 8:29 pm |
|
 |
|
ToHu
|
И това ще стане, има два възможни проблема, първо поради липса на напречна опора да изстреля платката, трябва да стискаш по здраво ама пръстите се умарят. Ъгълът не знам колко е удобен. За прах, ами може да се сложи абсорбер, не е толкова страшно, праха се движи по лентата, физика, няма къде да ходи. За бързината, зависи от шкурката, за платки 60-80 е добре, скоростта е висока и и ги яде гладко и бързо. Шкурката държи много, едва ли ще я прецакаш със платки. Най-големия пробелм на шкурката е късането, това става ако ръба на детайла задере в нея, не става разбира се от първия път. С платка няма как да я скъсаш, по скоро ще и изяде ръба ако така се забие. Със шкурка 80 каквато беше на моя, 1 мм пада за под 5 сек, трудно ми е да ти кажа в милиметри, но на подобни сбъркани платки средното време беше около 10 сек и то за не голяма серия, на голяма ще се намали. Шкурката е без пари, а самия шлахф мисля даодх линкове. От двата линка за платки по добър ще е по-евтиният.
|
| Пет Мар 20, 2015 9:47 pm |
|
 |
|
vstoykov
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Яну 09, 2007 12:05 am Мнения: 130 Местоположение: Варна
|
Тази логика е сбъркана. По вашата логика военните и полицаите (борещи се с наркомафията) не трябва да си слагат колана, защото е много по-опасно и вредно да участваш във война (или да се бориш с наркомафията, което е същото), отколкото да катастрофираш с личния си автомобил. Не съм сигурен кое е по-вредно - цигареният дим или колофона. Трябва да се слага дихателна маска когато се излиза навън при мръсен въздух. Китайците не са глупави, че ходят с макси по улиците. Изключително безотговорно е да не слагат маски. Изключително безотговорно е жителите на София да излизат навън без макса когато въздухът е мръсен. Според мен основната причина да не слагат маски е конформизмът в група - всеки гледа дали другите възпроизвеждат даден мем (носене на маска) и на база поведението на другите решава дали ще възпроизвежда въпросния мем или не (дали ще сложи маска или не). Спомнете си експериментите на Аш (да не знаете за тях е сериозен пропуск - добре е човек да има някакви общи знания в областта на психологията). Не само количестовото е от значение. Вредните вещества от запояване не са съвсем същите като тези от цигарите. Аз съм твърд противник на "природосъобразния" начин на живот, "органичните" и "биологичните" храни и т.н. Не съм съгласен, че "неорганичната" храна в магазина е по-лоша от "органичната" (по-скъпа и "сертифицирана"). Един път си купих "органични" яйца - единствено защото направих грешка (помисих, че купувам от евтините, етикетите бяха разположени объркващо). Предпочитам когато се разболея да отида на лекар и да си пия лекартвата (ако не са хомеопатични, разбира се - хомеопатичните лекарства са плацебо) вместо "натурално" и "естествено" да легна и да умра (или да пия разни треви като Стив Джобс, който сега може би щеше да бъде жив, ако беше отишъл на лекар вместо да се лекува "природно". Нямам намерение да минавам на безоловни припои, запасил съм се с голямо количество оловен тинол (четох оплакванията в този форум по повод ползването на безоловен припой). Важно е човек да различава въображаемите рискове (и тези, които могат да се пренебрегнат) от реалните рискове. Например много хора си въобразяват, че "органичната храна" е безопасна, а "неорганичната" (тези хора трудно възприемат, че няма как в зелето и морковите да не се съдържат органични вещества) е вредна, защото се ползвали "химикали". В действителност в много случаи "органичната" храна може да бъде по-опасна (или няма съществена разлика). Хората гледат по телевизията зрелищни самолетни катастрофи и си мислят, че самолетите са опасни. А всъщност возенето в лек автомобил е много по-опасно.
|
| Пет Мар 27, 2015 7:02 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е тук хем съм съгласен хем не с теб колега, половината неща които казваш са наистина така. Обаче за ортганичната храна, не е въпроса дали е по вредан или не, по вкусна е, гарантирам го, стига да не е само етикирана като таква. Също за хомеопатичните лекарства, това не е плацебо, плацебото е друго, всъщност точно това което бълва фармацията в повечето случаи е плацебо, често нищо не лекува, подтиска симптоми. Хомеопатичните лекарства са с органична основа, билки, недей твърдя че билките не са ефективни, едно време баба ми лекуваше изгоряло, само с билки и естетсвени продукти, повярвай идваха хора от всякъде, включително от чужбина, такъв ефект стандартната медицина не може да докара. Относно въображаемите рискове съм напълно съгласен, хората се пазят от какви ли не глупости, прекарват живота си в страх и притеснения, но това е модерната цивилизация.
|
| Пет Мар 27, 2015 7:12 pm |
|
|