|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:13 am
Платкаджийници и фирми за насищане
| Автор |
Съобщение |
|
milmar
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 11:51 am Мнения: 281 Местоположение: Русе
|
 Re: Платкаджийници и фирми за насищане
Изключително съм доволен от платката. Не съм виждал до сега така гладко оформени писти, добре позиционирани отвори, перфектно покритие злато. Метализацията на отворите е безупречна, като нагрееш от едната страна и тинола преминава до другата ... редих на ръка 2 пробни бройки и вече си говоря сам: 10k 0402, 75 Ohm 0603 ....  . Важното е че едната вече е в режим тестове: запали от раз DDR3, HDMI, USB .... има вече неща които набелязах за корекция, но за огромна моя радост, те са само декоративни забележки. Но има още доста неща да се тестват по платката  . Първата за форума платка с DDR3, проектирана на хAltум  !
|
| Пет Мар 13, 2015 2:57 pm |
|
 |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Набързо - освен Комет, Електронинвест и Дейзи (поне едно време), кой в БГ се занимава с продажба на машини за SMD монтиране и съоветните фурни - нови и втора употреба? С един приятел обсъждаме възможен проект, и може би купуване на машина ще е най-добрия вариант. Все още незнам подробности, но няма да е някакъв "чип шутър" - по-скоро машина за едно малко изделие, което обаче ще се произвежда редовно. Мисля, че СпаркФън и няколко други фирми правиха обстойни прегледи на машините, които купуваха и продаваха.
|
| Сря Мар 18, 2015 7:45 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Тъй значи , оди ,видя ябълките и сега почваш да си печеш твои круши 
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Сря Мар 18, 2015 8:56 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
ами човека се обади днес, добре че не беше вчера докато бях по самолетите. нямам предпочитания спрямо плодове и зеленчуци, важното е да са вкусни и да стават за ядене 
|
| Сря Мар 18, 2015 10:44 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 |  |  |  | milmar написа: Изключително съм доволен от платката. Не съм виждал до сега така гладко оформени писти, добре позиционирани отвори, перфектно покритие злато. Метализацията на отворите е безупречна, като нагрееш от едната страна и тинола преминава до другата ... редих на ръка 2 пробни бройки и вече си говоря сам: 10k 0402, 75 Ohm 0603 ....  . Важното е че едната вече е в режим тестове: запали от раз DDR3, HDMI, USB .... има вече неща които набелязах за корекция, но за огромна моя радост, те са само декоративни забележки. Но има още доста неща да се тестват по платката  . Първата за форума платка с DDR3, проектирана на хAltум  ! |  |  |  |  |
Чак пък първата не е. DDR3 се пуска сравнително лесно стига да си спазил препоръките за опроводяване.  На каква честота върви? Аз имам дизайн с DDR3, който работи на 533Mhz.
|
| Чет Мар 19, 2015 1:18 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
Милене, добре дошъл в клуба DDR! Честито за платката, знам как се чувстваш. Аз имам няколко дизайна на DDR2 (800 и 1000) и един DDR3 (1200) Наистина DDR3 e малко по-лесен от DDR2. Обаче да поиш 0402 на ръка... е, ти си знаеш. на моята с DDR3 са 0201 
|
| Чет Мар 19, 2015 10:15 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
За какво насищане иде реч - ръчно или автоматично? Защото автоматично насищане е скъпа машина, дажи и втора ръка. И не само първоначална цена, а и подръжка, персонал обучен и т.н. Всъщност той персонала ти трябва и за ръчно де (лелка с добро зрение).  Както и да е, незнам какво ти е изделието и колко е малко, ама ако е под 200 компонента и правиш под 1000 броя месечно - по добре дай на някой който това му е работа да го насити и изпече.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Мар 19, 2015 10:55 am |
|
 |
|
milmar
|
Първата на хAltиум имах предвид, знам че има колеги минали по тоя път преди мен  . Но останах с впечатление, че работите с друг софт. Веско, платката, естествено че няма да се реди принципно на ръка, само тези 2 тестови  . Оказа се че 100% от функциите работят без грешка, което само по себе си е странно  . Пък и аз се смятам за млад още  , нямам проблем за сега с пинсетата, малко намалявам кафето от предния ден и газ  . И аз се изкушавам от това да ползвам 0201 на някои места, но принципно предпочитам възможно най-големия корпус, според мен е по-надеждно. Най-голям брой елементи са ми 0603, 0402 са ми само между проходните отвори под процесора. Редят се без проблем. Но 0201 ще ме затруднят  . ПП Моите DDR3 са на 800MHz.
|
| Чет Мар 19, 2015 11:02 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 |  |  |  | milmar написа: Първата на хAltиум имах предвид, знам че има колеги минали по тоя път преди мен  . Но останах с впечатление, че работите с друг софт. Веско, платката, естествено че няма да се реди принципно на ръка, само тези 2 тестови  . Оказа се че 100% от функциите работят без грешка, което само по себе си е странно  . Пък и аз се смятам за млад още  , нямам проблем за сега с пинсетата, малко намалявам кафето от предния ден и газ  . И аз се изкушавам от това да ползвам 0201 на някои места, но принципно предпочитам възможно най-големия корпус, според мен е по-надеждно. Най-голям брой елементи са ми 0603, 0402 са ми само между проходните отвори под процесора. Редят се без проблем. Но 0201 ще ме затруднят  . ПП Моите DDR3 са на 800MHz. |  |  |  |  |
Ще се изненадаш, колко много хора работят с Алтиум.  Пробвай си DDR-а като натовариш процесора, напълниш паметта с разни неща и постоянно писане и четене от паметта. Така ако има някакъв проблем с дизайна ще си покаже. 800Mhz - това реалната честота ли е? Защото тези памети работят и по двата фронта и ако на паметта пише 1066Mhz то реалната честота по шините е 533Mhz
|
| Чет Мар 19, 2015 2:18 pm |
|
 |
|
mgg
Ранг: Минаващ
|
Здравейте, Може ли да помоля да ме насочите към фирми занимаващи се с насищане и производство на четирислойни ел. платки в България, освен ЛТМ, Микрон 20 Благодаря Ви
|
| Сря Юли 01, 2015 3:04 pm |
|
 |
|
milmar
|
СЕТ-Русе "Четирислойни платки" е малко относително, имам предвид минимални отвори, остояния и ширини на писти и т.н. Така или иначе, по-добри в България няма. За монтажа няма проблем, изпробвано е вече с BGA корпуси, нямат грешка  .
|
| Сря Юли 01, 2015 5:25 pm |
|
 |
|
milmar
|
Вече дойде момента за оборудване за SMD монтаж. Много ще се радвам ако някой сподели идея- доставчик на такава техника. Аз съм чувал за Ivastech, дали има други варианти?
|
| Пон Авг 03, 2015 2:35 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
е, варианти - бол. зависи от 1000 неща - колко е най-малкия компонент, колко фидера ще ви трябват, тавите ще се редят на плота или в чекмедже, комбинация от скорост и точност, флюсер и т.н. но най-зависи от дебелината на портфейла, и най-вече дали можете да седнете на него 
|
| Пон Авг 03, 2015 2:47 pm |
|
 |
|
milmar
|
Така-а  , аз от моя портфейл не се оплаквам, твърде удобен е за сядане, не ми създава никакви ядове  . Сериозно питам, търси се доставчик на такова оборудване, с който да се обсъдят параметри, изисквания и т.н. към техниката. А тя трябва да е едно цялостно оборудване за монтаж на SMD, от принтера до спойването.
|
| Пон Авг 03, 2015 3:02 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Авг 03, 2015 4:27 pm |
|
|