|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:18 am
| Автор |
Съобщение |
|
mountaineer
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Дек 10, 2005 11:44 am Мнения: 326 Местоположение: Lake Geneva Shoreline
|
 Re: Живот в Германия?
Да, по-назад в темата ме разконспирираха. В сайта на PTB вече са махнали обявата, на немски все още стои тук: http://www.quantummetrology.de/quest/fileadmin/quest/quest_institute/Jobs/flyer_v2.pdfТи предполагам, че ще си в Брауншвайг по фирмен проект?
_________________ Manners maketh man.
|
| Чет Мар 19, 2015 3:39 pm |
|
 |
|
dan
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Не, част от магистратурата ми (карам втора) ще бъде там. BWL.
_________________ Хайде де!
|
| Чет Мар 19, 2015 6:05 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Колега - аз живях 10 г в немско но доста по на юг от това дето си посочил - Виж къде е Карлсруе , на 150 км на юг от Франкфурт.
По идея а и за мене си е така- 2 те наи южни провинци в немско- Баден -Вюртенберг и Байрен са наи богатите и наи устроените в немско.
Лично за мене там дето живях е едно от наи хубавите места в немско- планината е на 20 км, Карсруе е 2 рия по слънчеви дни на година град в Немско ,лятото е готино а зимата е леко по студена от БГ.
За Брауншваиг и околия не знам нищо но за моя регион ако те интересува нещо - питаи.
|
| Нед Мар 22, 2015 5:15 pm |
|
 |
|
mountaineer
Регистриран на: Съб Дек 10, 2005 11:44 am Мнения: 326 Местоположение: Lake Geneva Shoreline
|
Към Карлсруе не съм ходил... обмислях едни варианти около Мюнхен, ама не се получиха засега. Може би след някоя и друга година пак ще пробвам. Та да приключа темата - отивам в Брауншвайг. Вчера бях там да си уреждам квартира - част от къща, съвсем близо до работата (километър и половина), приличен квартал, добра цена. Една секретарка от института ми помогна с това и ми спести доста усилия, обикаляне и харчове. Самият град наистина не е лош. Не знам преди защо ми се стори криво - дали защото беше зима, или нещо не съм бил в настроение. Та така, който има път нататък е добре дошъл на по бира и метрологична разходка/сверяване на часовника в ПТБ 
|
| Сря Апр 15, 2015 1:11 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Карслруе е хубав град ако си на 20 години. Заради университетите там е един малко по-уреден студенстски град. В смисъл - ядене, пиене и тия три работи, основно третото.
За постоянно със семейство определено не става. Заради същите тия университети, мултикултурализма ми идва в повечко. Разбирай мангал до мангал от всички краища на света. Престъпността е доста над средното за Германия, вечер си мяза на гето.
Може би в някой от крайните кварталчета по периферията - да. Но в центъра е цигания.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Апр 15, 2015 2:20 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
_________________ Хайде де!
|
| Пет Апр 17, 2015 2:26 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Цецо - няма да влизам в спорове но от твоя пост излиза че КА е един кофти град да го наречем но аз пък твърдя обратното. Даже и това за престъпноста не е вярно щото има къде по напред в това отношение . Даже Щутгарт или пък Мюнхен по бих нарекъл гето що бая мангал се е събрал там във сравнение с КА. В немско в общия случаи логиката за това къде е фенси да се живее е обратна на БГ - центъра се счита за гадно място за живеене, всики кинтаджии са в покраинините Аз точно в Ка не съм живял а в едно село наоколо - питаи Марин от твоя тим - тои е идвал у нас .
|
| Сря Апр 22, 2015 7:58 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Точно това написах и аз - КА в центъра е кофти. Селата на около са ОК.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 23, 2015 8:32 am |
|
 |
|
mountaineer
|
Изкопавам старата тема, за да я доразвия и приключа.
До края на годината ще се вдигам от тук. Нещата се оказаха до голяма степен такива, каквито очаквах - някои малко по-зле, други по-добре. Хората излязоха по-разбрани от очакваното, но пък климатът ме изненада гадно с прекалена влажност. Плюсовете и минусите са типичните за Сев. Европа: (+) уредено, прилично, предсказуемо, (-) лош климат, лоша храна, безинтересни околности.
Ако някой се интересува, мястото ми се освобождава. Работата е интересна и динамична, с много приятна работна атмосфера и немалки ресурси. Заплатата стига за приличен живот. Иска се английски (немски по желание), широки познания по електроника и желание за учене на нови неща. Средната възраст на физиците в института е под 30 г., динамиката е голяма, така че не е за всеки. За повече информация - на лични съобщения.
|
| Съб Юли 30, 2016 5:16 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Интересно, в Германия ли оставаш или се местиш? Ако ти се връща нагоре, ела до Лунд в новия ESS (European Spalation Source). Близо си до Копенхаген, Малмьо и не много далече от Гьотеборг, Стокхолм и Осло. Зимата не е особено приятна, но пролетта и лятото мисля че ще си доволен. Има какво да се обикаля, какво да се спортува и храната не е зле (за разлика от останалата част от Швеция). Например https://europeanspallationsource.se/vacancies
|
| Съб Юли 30, 2016 5:37 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Айде бе, някой като ми каже че в северна Европа имало лош климат и не знам да се смея ли или да си мълча от възпитание. Идеалния климат за човек е точно този - 1200-1300 часа слънчева светлина годишно, около 800-1200мм валежи. Всичко повече от това е жега и сухо. Най-добре за живеене е между 50-ти и 60-ти паралел. Сигурен съм че поне половината от вътрешноевропейската миграция е на климатична основа.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Юли 30, 2016 8:44 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Нбабане - понякога на човек му идва в повече идеалния климат... Според мен е най-добре там където си изкарал първите 20 години, или някаква по-дълга част от тях и където са ти прителите. А и не е само времето, ако не са някакви екстримизми. Да не оплескаме темата...
|
| Съб Юли 30, 2016 9:50 pm |
|
 |
|
mountaineer
|
Местя се на юг и на запад, излезе ми късмета до женевския гьол при момчетата с голямата подземна кръгла тръба.
Иначе тези с неутроните също са доста интересни. Преди време заглеждах колегите им в Гренобъл. Там има още няколко такива неща - европейския синхротрон, милиметровите радиотелескопи.
Относно климата - нито умирам за слънце, нито ми пречи като вали. Обаче влажност над 80% трудно понасям, особено като станат няколко поредни дни. Във вътрешността на Финландия 3 години изкарах като нищо, следващите 3 на брега ми вгорчиха живота. Там беше влага с постоянен вятър - неприятна комбинация, но по-поносима от неподвижен влажен въздух. Затова го споменавам като нещо особено негативно за Брауншвайг. На местните не им прави впечатление, свикнали са на домашен мухъл, миризма на гнило и на това, че навън прането никога не изсъхва...
|
| Съб Юли 30, 2016 10:35 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Браво и честито! Значи поне съм уцелил посоката  Знам, че има посещения за простосмъртни, ако се доредя някой ден може да се видим.
|
| Нед Юли 31, 2016 12:27 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Да, за влажния вятър съм съгласен. Помислих че говориш за слънцето по принцип... А където отиваш е интересно ми се струва. И мен ме влече в такава посока, ама надали засега...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Юли 31, 2016 10:07 am |
|
|