|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:10 am
| Автор |
Съобщение |
|
bkulev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Яну 25, 2006 12:47 pm Мнения: 305 Местоположение: Varna
|
 Re: Работа в Apple?!
Груби, хайде и от мен едно потупване по рамото.  Съжалявам, че не се е получило, ама ... тури му пепел. А иначе, напълно те разбирам. Предполагам, че сега самочувствието ти сега е около нулата. Ама, не трябва. Бях в подобно положение преди доста години, само че тогава си мислех че 100% трябва да го мина (такова беше положението). Така се бях притеснил, че треперех като ученик на първия си изпит, а уж не съм такъв тип  . И бях буквално съсипан, когато не го минах. Мдааа, човек не спира да се изненадва от себе си  . И аз като Цецо съм сигурен, че не бих минал подобно интервю сега. Да ти кажа, малко ми беше терсене, когато реши да сменяш компанията. Защото тук на север май се броим на пръстите на едната ръка - аз, ти и оня другия  (това по Димитър Пенев). А ето една утешителна възможност - "Senior System Architect, SW and Multi-Core Atmel Corporation - Trondheim Area, Norway". Не мога да намеря линка в момента. Но не е само тази, а имат няколко позиции в момента, провери ако те интересува. И Тексасците имаха наскоро, преди седмица я видях, но тя е за Осло и беше нещо като FAE.
|
| Сря Мар 18, 2015 11:32 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
не само аналогова схемотехника, ами и шофьорски изпит сигурно няма да мога да взема.
|
| Чет Мар 19, 2015 12:38 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ми аз нали често оставам без книжка, послендия път една седмица четох правилник че вече не ставало само с присъствие ... та ги взех с 1 наказателна, но днес ако се явявам сигурно ще направя 20 ... а то не беше отдавна последното ми вземане, а както с епочна от месец насам и следващото може да е близо  А изобщо няма да говорим че преди седмица се пулих поне 4 часа на едни триъгълници, накрая чак пуснах маткада да ми решава уравненията, то верно че беше между 3 и 5 сутринта, ама не предполагах че толкова съм изглупял, то не че не можеше вместо да решавам математически да го намеря експериментално със солида, едни амортисьори им смятах дължината и позицията, а да не говорим че след това опита ми да сметна колко трябва да натискат беше още по отчайващ, то верно че е с лостова система и малко по извратено, ама едно време такива задачи ги решавах на ум .... ако не е чичко гугъл ... или пък точно заради чичко гугъл .... А за фундаменталните неща не знам, но ако ти кажа че някой път се замислям се замислям за супер елементарни неща .... а това пък че понякога си търся колата на 2 прессечки от там където съм паркирал, последния път даже бях почнал да с екарам с тия от градската мобилност че са я вдигнали и не знаят на кой паркинг е, а тя си седеше кротко в съседната уличка 
|
| Чет Мар 19, 2015 8:14 am |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Я не се кахърете . Щастието се състой в добро здраве и къса памет  Станал съм в 7 , камината фърля пламъци на фона на Горан Брегович , ко му тряба на човек 
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Чет Мар 19, 2015 8:50 am |
|
 |
|
ToHu
|
Мдааа ама аз съм станал в 5, опитваше се да вали сняг, разходих се до летището и от 6.30 кисна в офиса ... добре поне че изядох две банички, не е здравословно ама е вкусно 
|
| Чет Мар 19, 2015 9:12 am |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Ей, младежи - видяхте ли, че и слънцето заприлича на нагризана ябълка по обед! Това е знак отгоре.... 
|
| Пет Мар 20, 2015 2:14 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
е който го вижда го вижда тука при мен еклипс има само на компютъра, все си е мъгливо и мрачно 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Мар 20, 2015 3:12 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Скрита реклама му аз казвам на това... 
|
| Пет Мар 20, 2015 3:27 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Затова, че за дето не са взели Груби, оня отгоре може съвсем да ги изгризе. Да не ти пука Груби, покажи им две ябълки  и напред.
|
| Пет Мар 20, 2015 7:03 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз честно казано не го знам Груби, как въобще се е навил да се юрне баш натам. При положение, че в момента живее в северна държава (ако съм разбрал правилно), където всичко е спокойно и подредено... В Епъл особенно в началото щеше да му се види черен света, там динамиката е страшна. Пари незнам дали щеше да изкарва повече, ама нервите и напрежението ще са 10 пъти отгоре гаранция... Тия фирми са мелачки за кадри в долната част на пирамидата. Съвсем реална е възможността да се окажеш сдъвкан и изплют, особенно ако човек е малко по-мек като позиция.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 20, 2015 8:33 pm |
|
 |
|
Quadro
Ранг: Новодошъл
|
Когато една компания има хиляди CV-та желаещи да работят за нея и може да си избират, не виждам как може да стане лесна работата... Сигурно куцо и сакато ( не слагам Grubi в тази категория ) праща CV-та с надеждата да ги вземат, та имат от какво да избирят материал. Може би това в един момент разваля малко представите за компанията заради процеса на интервю-та (из нета има доста информация как протича интервюта в големите компании), но не трябва да се отказва човек  Иначе Apple първото нещо, което питат е дали си съгласен да отидеш в Bay Area, оттам нататък започват сериозните въпроси. Ако не искаш - оставят ти CV-то за едни по-добри времена, ако отворят R&D @ EU (което май няма да стане  )
|
| Съб Мар 21, 2015 1:49 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
В случая Apple се свързва с него и му покрива разходите за 2 интервюта в Швейцария и Щатите - има *ОГРОМНА* разлика с това сам да си пратиш CV-то
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Съб Мар 21, 2015 12:32 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе то интервюта е и според позицията. Верно че за хора с опит е тъпо да водиш интервю като с току що завършили, но ако позицията е някава таква няма особен избор. Да рискуват да изтървът полезни кадри защото не са си спомнили нещо неизползвано и забравено, но как иначе да се справят с стотиците за тая позиция, като повечето от тях не само не го знаят но и няма шанс да го научат.
|
| Съб Мар 21, 2015 1:29 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|