Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение Re: Новини от цивилизования свят
http://www.dnes.bg/world/2015/03/26/vto ... eta.258593

Бахти развръзката....
жалко за хората

Чет Мар 26, 2015 4:54 pm
Профил

Такъв е живота, те ти на пример ... и сяга кво ... да не летим, да вема да се връна с лодка еднодръвка ... просто съдба, това е.

Чет Мар 26, 2015 5:14 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Времената когато всички превозни средства ще са напълно автоматизирани наближават неумолимо...

Чет Мар 26, 2015 5:58 pm
Профил

Да тогава ще можеш да обесиш виновника публично, а не както сега да се самозатрие заедно с превозното средство.

Чет Мар 26, 2015 6:04 pm
Профил
Аватар

Ако имаха парашути е можело да наскачат. В много от катастрофите пътниците знаят че падат, но нищо не могат да направят. И сега е било така.

Чет Мар 26, 2015 7:19 pm
Профил
Аватар

Да бе... Как се скача от самолет движещ се с такава скорост...

Не им е дал никакъв шанс... Сега ще вземе да се окаже някоя любвна гей драма и сапунката ще е тотална.

Чет Мар 26, 2015 7:21 pm
Профил ICQ

Да не се окаже че е станал джихадист :D... При тая скорост а и при тоя самолят скачането не е за всеки. Единственият шанс е да скачат от задна врата, и да се надяват да разминат опашката, ама тоя парашут иска някой да го отвори, и да го приземи. Верно повече оцелели е щяло да има ама ....както казах ,. СЪДБА .... току виж утре и мен аеро мехико ме призимило в някой чукар ..

Чет Мар 26, 2015 7:46 pm
Профил

Абе няма как да е джихадист. Ако беше, едно аллах акбар поне щеше да каже, а не да мълчи докрай.
По-скоро си е бил за лекар, ама не са успели да го хванат на психотестовете.

Чет Мар 26, 2015 7:52 pm
Профил

Мега тъпотия е това ебаси... Да оставиш некакъв 28 годишен пикльо сам в кокпита на летящ пълен с пътници самолет... Мир на праха на жертвите... Аз обаче все още се чудя как така нито пожар не е станал при удара (2-те крила е трябвало да са пълни с гориво..) и като как скапаната черна кутия се е обелила като банан и й е загубено съдържанието...

Чет Мар 26, 2015 8:02 pm
Профил ICQ

Е как да стане пожар, при такива катастрофи пожар има много рядко. Ако се е забил под голям ъгъл е нормално да няма пожар, може да е имало малка въздушна експлозия от изпарило се гориво, всичко останало е станало компактна маса с почвата, има да ги копаят с месеци останките.

Чет Мар 26, 2015 8:04 pm
Профил
Аватар

Koleto написа:
Да оставиш некакъв 28 годишен пикльо сам в кокпита на летящ пълен с пътници самолет...
pehoko :
Aз лично не мога да приема за пилот на граждански самолет човек на 28г. - някак си леко ми келешее и не ми вдъхва респект. Вярно все още се е обучавал може би, но все пак мисля, че не е редно.

Icemann3016 :
Значи мен не ме приемаш хич, защото съм на 26г. А мога да ти кажа че в нашата компания имаме вече възрастни командири, които са ъбгрейднати на 24-5 годишна възраст. А в момента имаме 2ри пилоти и на 21.

dzk :
- какво ще рече това "възрастни командири, които са ъбгрейднати на 24-5 годишна възраст". думата "ъбгрейднати конкретно. Изглежда ми като думата "ъпгрейднати", написана погрешно. Но до колкото знам това е термин за обновяване на компютри. Няма връзка със споменатите "възрастни командири". Освен ако във вашата компания, командирите са някакви роботи-киборзи, които периодично се "ъбгрейднват"....

Icemann3016 :
- Ами това е термин, който се използва и в авиацията. Получаваш upgrade, повишение.. все тая. Да малко разговорно, но а факт. Допуснал съм грешка с Б-то, но идеята ми е че 28г. вързраст в професия където се пенсионираш на 50, не е хич 1ва младост дори. Даже големите компании отказват да наемат новобранци ако са над 26г възраст, а за начално обучение вече стандартите са до 24г.

На времето е имало ред... тръгваш от малък бутален самолет, после се качваш на по-голям бутален, после малък турбовитлов, голям такъв и чак тогава стигаш до турбовентилаторни двигатели. Сега вече витловки не останаха...и шанса да си намериш работа там клони към 0. За това всичко живо с 200 часа на 1000кг самолет се мята на 50-60 тонни джетове, а някой ги качват и на widebody-та. Донякъде грешна политика, но това е съвременната авиация. Няма плитко.

EDIT: @pehoko вече има хора, които си плащат да седят на дясната седалка. Един колега казва: "Когато се качите следващият път на самолет си задайте въпроса, екипажа наспал ли се е, и дали 2рия пилот не е платил повече от вас, за да е на полета".

-------------------------

От тук

Пет Мар 27, 2015 8:59 am
Профил
Аватар

абе само на мен ли ми се вижда странно самолета да е раздробен на толкова малки парчета?
пък и по снимките не покават някакъв видим кратер или следа от удар на 80 тона в планина. отделно, самолета е трябвало да има поне 2/3 гориво, което няма как да не се запали. не го знам този аероплан каква модификация е, но стандартния може да зареди 16т

Пет Мар 27, 2015 9:42 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

4040 написа:
Ако имаха парашути е можело да наскачат. В много от катастрофите пътниците знаят че падат, но нищо не могат да направят. И сега е било така.

Всъщност нещата са точно на обратно! Къде бях чувал за някъде в щатите (в относително ранните години на авиацията), където имало самолети с врата откъм опашката. И след като един такъв самолет бил използван за изнудване (с последваща успешна "емиграция" през вратата) - взели, че всички такива самолети ги трансформирали, така че вратата им да не е там, а нормално отстрани.

Пет Мар 27, 2015 12:41 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
абе само на мен ли ми се вижда странно самолета да е раздробен на толкова малки парчета?
пък и по снимките не покават някакъв видим кратер или следа от удар на 80 тона в планина. отделно, самолета е трябвало да има поне 2/3 гориво, което няма как да не се запали. не го знам този аероплан каква модификация е, но стандартния може да зареди 16т

Май парчетата даже май са едри...
https://www.youtube.com/watch?v=l7eI4vv ... e=youtu.be

Пет Мар 27, 2015 12:59 pm
Профил
Аватар

Има много парчета защото се е ударил в скала и нищо не е "потънало" в пръста. Освен това е стръмно и всичко се е търкулнало надолу. Самолета се е снижавал плавно, нямало е пикиране, така че може и да е имало някакво претъркалване на отломките по склона. За 100-200 метра отломки говорят, не е чак толкова много като разстояние.
Всъщност самолетите са супер "паянтови" като механика - няма шанс в твърда скала да остави "дупка".

Пет Мар 27, 2015 1:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257 ... 1194  Следваща