|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:00 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Сравнение на сигнали?
Димитре, при еас овърхеда е много, затова и парите хвърчат така, като акзвам вас нямам предвид само вас и като цяло веригата, това е моето наблюдение от САЩ компании. Иначе като стиген до производство могат да докарат прилична цена, поне в бранша в който работим.
|
| Пет Мар 27, 2015 12:07 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Овърхеда е не много, ами гигантски  . $1 материал влиза в продажната цена като $1.3, а $1 труд влиза в продажната цена като $4. Демек ако за едно нещо харчим $1 за материал и $1 за труд го продаваме за $5.30  . А труда е на минута по долар  .
|
| Пет Мар 27, 2015 12:24 am |
|
 |
|
ToHu
|
Добре, занчи имам шанс да ви настигна, аз продавам нашите монтажници по 30 евро на час ... ще трябва да вдигна, както и долара се качи  То принципно работата с голяма надбавка не е лошо нещо, лошото е когато надбавката отива за изхранване на паразитни структури. А проблема е странно магнитно механично съчетание ... пробвахте ли с различна дебелина ламели в тоя ред на мисли ?
|
| Пет Мар 27, 2015 12:47 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
С по-дебели ламели се увеличават загубите и падат амперите. С по-тънки пък става доста по-скъпо. Тони тая цена на труда не е за монтажници, а за тия на производствените линии, дето вземат по $10-12/час.
|
| Пет Мар 27, 2015 12:59 am |
|
 |
|
ToHu
|
Е да де, ама за мен монтажника е на производствената линия, такова ми е производството  Да за ламелите ясно, но това може да промени доста нещата от към механични резонанси, но за скъпото .. да може би, аз не знам как с еопределя цената при този материал, мож би не е на кг.
|
| Пет Мар 27, 2015 1:29 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
отместихме темата от оценка на нивото на шума към конструиране на киловатов алтернатор. митко, мислиш ли че имаш (за сега) метод за оценка на шума с приемлива точност?
|
| Пет Мар 27, 2015 9:50 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Ами аз шума мога да го оценя точно от данните, даже вчера изрових тук още един много фенси микрофон, дето с него ще е още по-лесно, ама как това се/ще се/ възприема от хората никой не може да ми каже  . Та хем имам, хем нямам оценка  . Вчера още един клиент повдигна много сериозно въпроса и явно ще трябва още да копаме в тая посока. Даже тръгнах да търся нова дейта акузишън система, че тая дето имаме е само 5 канала и не мога да запиша всички параметри, дето искам наведнъж. Явно и доста ще трябва да почетем за обективно сравняване на сигналите.
|
| Пет Мар 27, 2015 2:05 pm |
|
 |
|
4040
Ранг: Почетен член
|
Извикайте хевиметъл аудиотехник да ви направи един хубав стереозапис, който да си го слушате на слушалки докато обмисляте проблема.  Хубавото на записа е ,че поне може да си сложиш волумето на 50%.
|
| Пет Мар 27, 2015 2:22 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Мани го хеви метъла, ами виж какво ще предложат от Bruel & Kjaer. Открай време произвеждат и хардуер и софтуер за подобни измервания и апаратурата им май винаги се е смятала за мерцедеса в тая област. Да не кажа и бугатито...  Вероятно ще имат лек и за вашата болка.
|
| Пет Мар 27, 2015 4:32 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Баш такъв намерих вчера тук в един сандък - малко е старичък и е в бая голям куфар, ама изглежда много фенси (ама само самия микрофон е от тая марка)  : Мислих си вчера дали ако не взема един от тези knock сенсори за двигателите, дето мерят детонациите няма да стане работа  ?
|
| Пет Мар 27, 2015 6:02 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Това изглежда добре, остава и документация да има... то май си има и цифров интерфейс, като гледам това DB. Другия път мери на 1 м, има достаа описания из нета каква е постановката за мерене. Сега не мога да го открия че не са ми тук дисковете, ама имах и много хубав документ точно за ефекта на шума и как се възприема, съответно отделни честоти, но то не е само честота, зависи дали и как е модулиран, каква е формата и т.н. доста обширна беше, ако не ме лъже паметта беше на IEEE, ти сигурно имаш акаунт там, може да поразровиш. От там може да придобиеш обща предства кое и как влияе и евентуално да въведете някава корекция на тая база. Лошото е че при теб не е само шум а има и вибрация, кяото от своя страна може да поражда други шумове които обаче ти няма как да знаеш какви са защото те се обуславят от самият монтаж и джелязото на коеот се монтира. Може би просот трябва да се опитате да сведето до минимум шум и вибрации като абсолютни параметри, а след това какво се получава на рамта да го мисли конструктора на возилото и да се бори с резонансите. Също така честотният спектър на вибрациите е важен, тъй като имате голямо и масивно желязо /така рпедполагам/ на което се монтира това, то резонансната му честота би следвало да е ниска.
|
| Пет Мар 27, 2015 6:37 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Така, така... Освен микрофони, предлагат датчици за вибрации и какво ли не още за подобни измервания. Да не преразказвам сайта им... Цените им са неприлични, но има защо. Разполагам с някакво тяхно оборудване и имам наблюдения за продукцията им. Редакция: Ако не се лъжа, в сайта им има и доста литература на тема акустични измервания, на вибрации и т.н.
Последна промяна itso.t на Пет Мар 27, 2015 6:50 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Мар 27, 2015 6:45 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Има някакъв цифров изход и изход за принтер ама няма никакъв софтуер към него. Младежа тук намери някакви упътвания из интернет, ама още не съм ги погледнал.
|
| Пет Мар 27, 2015 6:46 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
|
| Пет Мар 27, 2015 10:27 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Като чета порядъка на инструменталната ви екипировка, може да се окаже, че инвестицията в подобно оборудване е почти никаква.  Това в кръга на шегата. Вие най-добре си знаете какво и как. Аз бих забол едно писъмце на въпросните господа, с описание на това какво бих искал да измеря, да препоръчат различни варианти. Не помня къде съм попадал на информация, може и в техният сайт да е било, но имат доста клиенти в автомобилният бранш и проблемът с подобни измервания едва ли е някаква новост за тях.
|
| Пет Мар 27, 2015 10:53 pm |
|
|