Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
4040 написа:
Ако имаха парашути е можело да наскачат. В много от катастрофите пътниците знаят че падат, но нищо не могат да направят. И сега е било така.

Мен винаги ме е дразнило това, че раздават спасителни жилетки в самолетите, а никога не дават парашути на корабите.

Пет Мар 27, 2015 1:28 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
ike написа:
Мен винаги ме е дразнило това, че раздават спасителни жилетки в самолетите, а никога не дават парашути на корабите.

Може би редовното приемане на предписаните хапчета ще успокои раздразнението ти?
Как пък вечно някой форумен идиот ще се прави на умен на базата на някаква трагедия?

Пет Мар 27, 2015 1:37 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

ike, ами дразнещо си е, да. За водата ти предлагат спасение , а за въздуха не. Сегашните кораби са толкова големи ,че ако се пльоснеш от палубата във водата, ще се размажеш. Има разни разработки за надувни жилетки, които да спасяват от падане от високо - практически ще вършат работа и за вода. Дали падаш от 10км или от 100м разлика няма. За пожари нависоко също има нужда от нещо такова. Тъпо е да имаш минути ,а понякога и часове време от сигурна катастрофа и да не се ползва този шанс за спасение.

Пет Мар 27, 2015 3:44 pm
Профил

Самолетите са доволно безопасен транспорт, значи тези, от които зависи безопасността им, си разбират от работата. Щом са преценили, че няма смисъл от парашути, значи няма.
А на разните такива философи трябва да им слагат още на гейта по един парашут на гърба и така да летят при всеки полет.

Пет Мар 27, 2015 4:12 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
To nе е до нямамне на смисъл, ама представи си 150 човека в тясно пространство и паника, и като вземем на предвид оптимистично IQ=80, и кажи ми кой ще си сложи парашута правилно, и ще отиде в колонка по един до вратата и да скочи :)
Повероятно е никой, пък дажи един да успее ще дръпне ръчката/сиджимката в салона и ще уплете народа :((то нали модерните парашути имат принудително изваждане/изхвърляне , не е само издърпваш парашут)
и те така
то си е тънка сметка има ли смисъл и имали файда - явно няма

Пет Мар 27, 2015 4:24 pm
Профил

Ами относно възрастта на пилотите а зне виждам нищо лошо, 28 години не са малко, просто трябва да има по сериозен контрол. От друга страна и на 28 и на 38 човек като превърти превърта, никой не е защитен от това и това трудно може да се предскаже. Естествено има хора с такъв тип характер и психика че никога не биха стигнали до там, обаче ако започнат само ткаива да ги избират тая професия ще стане доста скъпо платена, масово хората са склонни да изпадат в депресии, да се паникьосват и отчайват.
А за разбиването, аз не чета тук новини, но останах с впечатлението че го е забил в земята, а той ако е снижавал плавно .... какво пречи да е бил заспал, а останалото да е техническа неизправност.

Пет Мар 27, 2015 5:33 pm
Профил
Аватар

Ами много дълбоко ще да е спал, докато другия се мъчи да разбие вратата.

Психар е, намериха му и досието в клиниката. Интересното е, как тия в Луфтханза не знаят, че имат освидетелстван човек пилот. Аз си мислех, че само в БГ това е на доброволно декларативен принцип...

Пет Мар 27, 2015 5:40 pm
Профил ICQ

Ами да пият по една студена вода за бог да прости и това е, едва ли нещо може да се направи за подобни случаи. Който го е страх от мечки да не ходи в гората .. както са казали хората, аз след 12 часа ще прелетя едни 5-6 хил км, ама нямам никакви притеснения, т.е. имам две, първо дали са се сетили да ми запазят място до пътеката, и второ колко време ще ме моткат имиграционните в САЩ, втоторо не е притеснение а чудене, но да стигнем до там :)

Пет Мар 27, 2015 5:44 pm
Профил
Аватар

В щатите от доста време е правило в кабината винаги да са най-малко двама човека, не знам що европейците чак сега се усещат да го въвеждат, след като кукуто утрепа хората.

Пет Мар 27, 2015 6:14 pm
Профил

Хммм ти сигурен ли си че това се спазва, защото аз съм виждал да остава по един.

Пет Мар 27, 2015 6:29 pm
Профил
Аватар

Виждал съм единия пилот като излиза и веднага се шмугва някой друг вътре в кабината. Нали се спазва от всички и как точно се спазва - идея си нямам.

Пет Мар 27, 2015 6:48 pm
Профил
Аватар

Боговете в Европа са много кръвожадни - за да направят нещо трябва да им се пренесат човешки жертви. 150 накуп е добре - може да се бутне нещо. Например тука бездомни кучета вече разкъсаха 5-6 човека ,но е малко, още трябват. Ако глутница разкъса поне 20-30 дечица наведнъж, сигурно смело ще оправят проблема. Сега, на един психар да му отварят досието без да е утрепал никого нема как да стане, чакаме да утрепе и тогава.
Но пък на документи сме си най-цивилизованите хора , клубът на богатите, пъпа на света, люлката на цивилизацията, многото евроценности...

Пет Мар 27, 2015 6:50 pm
Профил

Абе така е ама да не го обръщаме на трагедия, хора са умирали, умират и ще умират. Не е въпроса във психаря, всичко пак опира до естетсвния подбор, ако не беше шибаната социална система тоя психар отдавна да си беше прерязъл вените, да се беше обесил или някой да го беше обесил, те ти на цивилизовано общество в което всички се грижим за всички, да няма онеправдани, да няма дискриминирани, да няма подтиснати, да няма .. абе ... педалска работа, вместо да се чудим как да се опазим от едни или други е много по добре да оставим естественият подбор да си каже думата, мършата ще изчезне от самосебе си.

Пет Мар 27, 2015 6:59 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Абе така е ама да не го обръщаме на трагедия, хора са умирали, умират и ще умират. Не е въпроса във психаря, всичко пак опира до естетсвния подбор, ако не беше шибаната социална система тоя психар отдавна да си беше прерязъл вените, да се беше обесил или някой да го беше обесил, те ти на цивилизовано общество в което всички се грижим за всички, да няма онеправдани, да няма дискриминирани, да няма подтиснати, да няма .. абе ... педалска работа, вместо да се чудим как да се опазим от едни или други е много по добре да оставим естественият подбор да си каже думата, мършата ще изчезне от самосебе си.

Това, което е "хуманно" за нас като индивиди, е истинско престъпление към поколенията след нас.

Пет Мар 27, 2015 8:12 pm
Профил ICQ

Съгласен

Пет Мар 27, 2015 8:24 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258 ... 1194  Следваща