|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:09 am
Ползвате ли лични предпазни средства?
| Автор |
Съобщение |
|
Ицо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
 Re: Ползвате ли лични предпазни средства?
Аз също винаги съм смятал хомеопатията за псевдо наука. Само че моля всички, които твърдят че има само плацебо ефекта, да ми обяснят как така този плацебо ефект може да се прояви при дете на година и половина , което преди това 6 месеца е пило какви ли не хапчета?
|
| Нед Мар 29, 2015 9:03 pm |
|
 |
|
timt
|
Това което съм чел за хомеопатията е че учените са изследвали всякакви такива и не са установили нищо което да е полезно и да може да лекува но въпреки това са установили че има лечебен ефект. Препоръчвам ти да гледаш този филм "великите тайни на водата" мисля че там гледах нещо подобно на един японец който експериментира с покълване на ориз.
|
| Нед Мар 29, 2015 9:08 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Те учените много неща твърдят но всъщност учените идея си нямат от света, като коне с капаци, особенно що се отнася за човешкото тяло и процесите протичащи в него, така че айде учените да си пишат теориите и да не занимават хората с техните хипотези, като имаме в предвид че нямам представа какво представлява нещо като светлината .... всичките ни знания са твърде ограничени и са в сила само в определени случаи.
|
| Нед Мар 29, 2015 10:45 pm |
|
 |
|
timt
|
|
| Нед Мар 29, 2015 11:13 pm |
|
 |
|
raven_feather
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Сеп 28, 2006 4:24 pm Мнения: 320 Местоположение: Варна
|
Така е. Ако преди за науката се е твърдяло ,че в спора се ражда истината, сега май който плаща повече той казва кое е истина.Заприличва все повече на религията - има си свои догми и инквизиция даже.
|
| Нед Мар 29, 2015 11:41 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии човекът над милион години се е лекувал с хомеопатия и е достигнал до сто годишен живот, докато не се намесиха учените.
Пак се сетих за баба ми: тя си побайваше, не за пари, а за да помага. Без значение дали е животно или човек. Един голям селски Партиец беше катастрофирал с колата и седмици наред не можеше да заспи и др. работи. Докторите бяха безсилни. Срам не срам, по късна доба довтасал при баба ми, тя му повеяла с метлата, помърморила и го излекувала. Плацебо ефект?! Ми със същото лекарство е спасявала и десетки крави от умирачка.
|
| Вто Мар 31, 2015 1:36 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Ех, Бонго....изпуснал си да научиш златен занаят 
|
| Вто Мар 31, 2015 10:01 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
А после що се смеете на аудиофилите, че чуват неща дето не могат да се премерят или да бъдат обяснени със съвременните нАучни познания??? 
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Вто Мар 31, 2015 10:08 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Баси, тук е същинска бг-мама.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Мар 31, 2015 11:39 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Някъде под слънцето трябва да има и бг-татко де... 
|
| Вто Мар 31, 2015 11:52 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Нямаш си на хабер колко си прав  Щото то и ген се иска, пък аз съм закачил, но при мен е почти неуправляемо - пуста традиция, дето само на женуря трябва да се предава... А тя баба ми знаеше и почти всички билки - с тях що живо е изцерила... Но за баенето: не трябва да се вземат пари, защото Господ ще се отвърне от теб, но дяволът едва ли - не е майтап! Много пъти съм бил свидетел как на другия ден идва щастлив човек да предлага пачка на баба ми, а тя казва: "Виждаш ли магазина отсреща? Купи ми една биричка!", т.е. макс 30ст по него време.
|
| Вто Мар 31, 2015 3:49 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами бг-мама ама ... това е положението  Моята теза е че няма мсисъл да вярваш в едно или друго, аз не вярвам в нищо и не разчитам на великите учени, отдавна съм осъзнал колко много, ама много не знаем, то и бай иван мангала и Анщайн на фона на цялото ни незнание са еднакво тъпи ... та аз опитвам, ако помага помага, защо и как помага хич и не ме интересува, дали две молукули джадаи решават пробелма, или мозъка сам се справя хич и не ме вълнува, помага ли ? Помага .. какво да го мислим ... едва ли това че учените хилядолетия са мислили земята за плоска и според тях е нямало друга възможност са променили факта че тя е кръгла ... евентуално де ... и мойата баба баеше, дали помага не знам, аз не съм виждал и не мога да твърдя, но хомеоптаичните лекарства съм ги давал на детето и са помагали, като напълно невярващ човек не мисля че съм бил с прдубеждения или очаквания, и да ти кажа факта че вместо да ставам през 1 час съм ставал през 4 е някак си много неопровержим, и едва ли се дължи на фази на луната, посока на вятъра или наклона на к*§ра ми ... факт, неопровржим, толкова неопровержим че няма на къде, пък който учен каквото иска да разправя единственото което това означава за мен е че не разбира абсолютно нищо от това което твърди че разбира.
|
| Вто Мар 31, 2015 6:34 pm |
|
 |
|
radolin
|
Има още докато ги стигнем бг-мамите, но си признавам, че съм много изненадан от преобладаващите мнения в тази тема. Очаквам скоро в секцията с обяви да се предложат баячески и ясновидски услуги за откриване и оправяне на бъгове по софтуера или премахване на уроки при неработещи контролери. Ако все пак в някои редки случаи не постигнете желания ефект с хомеопатия, ето много обширна информация за лечение с кристали: http://www.bg-mamma.comwww.bg-mamma.com ... fid=20;allИма за всичко - от инфекции до зъбобол. Вероятно по-интересни за аудиторията тук ще са инструкциите за 'програмиране' на кристали (ама не силициеви  ). За съжаление само кварцовите можели да се програмират. Все пак, има и предимства този метод, най-малкото ще се сложи край на безкрайните спорове - Ц или асемблер, PIC или AVR и подобни:  |  |  |  | Цитат: Та така, програмирането. намерете едно местехце, удобно за вас. Сядате... и държите кристала във доминантната си ръка. Проучете кристала, като го гледате, и затворете очи...представете си, че сте вътре в кристала, преоткриите природата му, свържете се със съществото във кристала. Представете си, че светлина нахлува във тялото ви от коронната ви чакра, и отива във кристала ви, зареждайки го със енергия. Поднесете кристала близо до устните ви, и кажете намеренията си.. например "Аз, (името ви), ти благодаря че си с мен, искам да ползвам енергията ти за мое благо, и за другите, да имам любов, късмет, пари (не се проалчнявайте, запомнете това), както и ще дарявам всички около мен със любов, разбиране, и подкрепа. Имам нужда да оздравея/намеря любовта си/просветление/да се разбирам с децата/повишение/ексурзия/пари за лечение/успешна операция/да си намеря работа, и КАКВОТО пожелаете"... Но запомнете едно.. кристалите не са магически камъни за сбъдване на желания. Те просто ще резонират както ги програмирате, и НАСОЧВАТ, във правилната посока, и отблокират запушените енергиини потоци (парите са енергиен поток, лщбовта, късмета, итн).... и НИКОГА не ползвайте камъните за отмъщение или зло намерение... защото те самите не правят разлика, и ще почнат да вибрират със енергия на злоба, завист отмъщение, и може само да си навредите. Каквото повикало, такова обадило, нали знаете...
|  |  |  |  |
|
| Сря Апр 01, 2015 12:43 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе ти се майтапиш ама както казваше Дедо и сме баяли и на един крак сме скачали някой път ... мен по често ме избива на агресия и си го изкарвам на мишки и клавиатури, обаче се е случвало и да помага, примерно бъг който не иска да се появи с дни след достатъчно колиество споменавания на майка и терор над клавиатурата се появява че и по-два пъти ... само да уточня че бъга е в контролер а не в компа ... но явно някак енергията се предава.
|
| Сря Апр 01, 2015 5:35 am |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
То туй ,че нещо не го виждаме (чуваме ) , не значи , че го няма... Като почнем с ултразвуците , светлина инфраред да речем , за радиовълни тоже... Баба Ванга ква е била , шарлатанка ?
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Сря Апр 01, 2015 9:37 pm |
|
|