|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:38 am
Ползвате ли лични предпазни средства?
| Автор |
Съобщение |
|
xyz
Ранг: Новодошъл
|
 Re: Ползвате ли лични предпазни средства?
В кръга на шегата ще кажа, че вероятно причината е въздействието от българската народна музика. Това обяснява, защо преди сме имали толкова столетници и също така обяснява, защо японците днес са най-стари...
|
| Вто Апр 07, 2015 4:21 pm |
|
 |
|
vstoykov
Регистриран на: Вто Яну 09, 2007 12:05 am Мнения: 130 Местоположение: Варна
|
Действително, много от хората правят доста по-вредни неща от нарушаване баланса на омега 3/6. Има някои прости правила на хранене (без претегляне на храната и броене на калории), които ако се спазват ще е малко вероятно да се яде небалансирано. Аз откакто започнах да спазвам тези няколко правила нормализирах теглото си за няколко месеца (от около 85 до около 65 килограма) - без да броя калории, без да пия "хапчета за отслабване", без да тегля храната, която изяждам и без да се потя във фитнес салоните (повече писах в статията за хранителните меми в блога си). Което вбесява продавачите на хапечта за отслабване. Имах предвид anecdotal evidence. Препоръчвам книгата "Псевдонауката" на Бен Голдейкър, както и другата му книга "Bad Pharma", преведена на български като "Капаните на фармацевтиката", която споменах по-горе (там има и връзки към ревюта на книгата и важни откъси от книгата).
|
| Вто Апр 07, 2015 4:23 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Значи просто си бил прекалено дебел. Пак ще върнеш килограмите - Природата си знае работата.
|
| Вто Апр 07, 2015 4:27 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Средностатистическите кифла, тези неща не я интересуват 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Апр 07, 2015 5:10 pm |
|
 |
|
vstoykov
|
Да, бях с наднормено тегло. Защото ядях храни, които не би трябвало да се консумират от хора (възпроизвеждах вредни меми без да се замисля). Телевизията е мощен индуктор на вредни меми - показват всякакви глупости и хората ги имитират (защото имат сериозен проблем с конформизма). Смятам да продължа да избягвам неподходящите храни с цел до края на живота си да поддържам нормално тегло (и така да редуцирам риска от един куп заболявания).
|
| Вто Апр 07, 2015 5:36 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе не знам дали е от храните или от това че не се движиш. Аз ям едно и също от както съм се родил, дори преди ядях доста по-вредни неща и водех доста по нездравословен живот, обаче теглото ми не беше наднормено. От едно известно време като се заседях повече, въпреки че се храня по-малко и с по-човешки храни взех че се освиних. Та не е въпрос само до хранене, трябва си движение .... не че аз ог правя, имам желанието но нещо времето все липсва, а като го има пък приоритета е друг. Та не знам какво визираш под вредни храни, аз консумирма основно месо, и гледам да е качествено, всичко останало съотнесено към месото не е повече от 1/5, полуфабрикати изобщо не ям, чипсове и подобни глупости може да ми се случи веднъж на еидн два месеца докато пътувам, но применро последните 3 месец ане мога да си спомня да съм ял. Вафлички, кроасани и др. подобни чат пат се случва но са пренебрижимо малко, хляб не ям изобщо, тестено като цяло също, макарони и др подобни също ... както казах храня се основно с месо, не ми казвай че това не е естествено и нормално, най-малкотоне е по-различно от тов акеото правех преди 10 години, но това по никакъв начин не променя факта че съм 97 кг. п.с. това че хората били тревопасни ... пълни глупости, били са преди 1 млн години, хората са еволюирали, и от едно известно време месото под всякаква форма е не малка част от това с което се хранят.
|
| Вто Апр 07, 2015 6:20 pm |
|
 |
|
timt
|
п.с. това че хората били тревопасни ... Това някой собственик на фирма го е измислил за да му излезе по евтин работника. 
|
| Вто Апр 07, 2015 6:41 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Това с тревопасността го регистрираха наскоро като заболяване. 
|
| Вто Апр 07, 2015 7:26 pm |
|
 |
|
vstoykov
|
Правилно правиш като ядеш основно месо. Обаче трябва да се яде и плодове и зеленчуци - бактериите, с които живееш в симбиоза обичат фибрите. Аз основно ям месо, риба, яйца, зеленчуци, плодове. Месото и рибата ги обработвам термично при относително безопасна температура - до малко над 100 градуса по целзий (водата при готвенето ограничава температурата). Зеленчуците и плодовете ги ям сурови и термично обработени (при загряване едни вещества се губят, други се образуват - затова трябва да се ядат и в двата варианта). Разбира се ям и по малко от разни ядки (фъстъци, орехи), хранителни добавки (рибено масло, мултивитамини). Ям и краве масло и кашкавал. Въпреки, че не съм убеден, че това е добра храна за хора. Но не забелязах да съм напълнял откакто започнах да ги ям (първите няколко месеца когато започнах да се храня правилно не ги ядох). На това му казват ниско въглехидратна диета. И не е никаква диета, а просто нормалния начин на хранене. Само трябва да се внимава да не се прекали с растителната храна (въглехидратите) - например картофите съдържат много въглехидрати и комбинирането им с месо не е много добра идея (сега няма да обяснявам защо, който се интересува може да потърси). Когато човек яде тези храни няма да напълнее, защото усеща ситост когато изяде колкото трябва. Докато при ядене на неподходящи храни може да има проблем с регулирането на количеството храна, която изяжда (няма да задълбавам относно причините за това). Добър източник на информация за храненето е сайта на chriskresser.com. Но след това, което написах само в това мнение - едва ли има нещо съществено, което може да се добави. Да се храниш правилно не е сложно - въпреки, че с това не са съгласни "диетолозите", които искат да ви продадат книги и да ви консултират срещу скромен хонорар.
|
| Вто Апр 07, 2015 9:54 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Селска работа - мотика, брадва, пръскачка, бъркане на бетон - това е най-добрият регулатор.
|
| Вто Апр 07, 2015 10:05 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Вто Апр 07, 2015 10:39 pm |
|
 |
|
timt
|
Имаше един виц: Как отслабна така? Ми с картофи! А аааа, картофена диета? Не бе, копах картофи. 
|
| Вто Апр 07, 2015 11:28 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
повечето хора тука изглеждаме до някаква степен нормални единствено в очите на строго ограничено общество. не си добавяй повече странности, отколкото е нужно да впечатлиш някоя мома. сам си го пресметнал - само 2% биха проявили склонността да се самозалъжат.
|
| Сря Апр 08, 2015 11:02 am |
|
 |
|
vstoykov
|
Някои хора имат проблем с впечатляването на индивиди от противоположния пол. Други пък имат проблем с това да намерят подходящ индивид от противоположния пол. И ако евентуално намерят - тогава биха могли да имат проблем с това да го впечатлят (а може и да нямат такъв проблем). Безсмислено ми се вижда да се преструвам на нормален за да впечатля някого, когото не харесвам. * * * По-горе забравих да напиша и за яденето на вътрешните органи. Това е често срещана грешка - ядат се само мускулите на животните (а останалото - за кучешка храна). Заради това много хора страдат от недостиг на някои витамини. Затова е добре да се яде и дроб (разбира се в умерени количества). От статията ми за мемите, свързани с храненето:  |  |  |  | Цитат: Често срещана грешка, при ядене на месо, е да се ядат само мускулите на животно, а вътрешните органи да се преработват за храна на домашни любимци. Много хора се гнусят да ядат черен дроб. А черният дроб съдържа полезни хранителни вещества и в сравнение с мускулите, осигурява повече енергия на единица обем. Нашите предци, когато са ловували, са изяждали приоритетно черния дроб на животното, а мускулите са давали на кучетата. Сега е обратното – най-хранителната част отива за производство на храна за домашни любимци, а хората ядат мускулите... Имайте предвид обаче, че консумацията на твърде много черен дроб може да е опасна както за хората, така и за домашните любимци (заради хипервитаминоза с витамин А). |  |  |  |  |
|
| Сря Апр 08, 2015 4:13 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе и аз съм на твойта диета ама това не ми пречи да съм почти 100 кила, то може и да съм след последната визита в Перу, само диетично се хранех, рибка, отоподчета, мидички, телешко ... с малко зеленчуци ... и .. биричка ... то точно толквоа съм си май, вчера ме мериха на няккаъв атракцион, 225 , не ми се смята сега ама към 100 си иде ..... движение, движение, това е .... е на последния път като се праивх на бояджия хем не беше много свлаих едно 10-на кг, имам и свидетели .. ама от тогава не съм се движил кой зане колко много. Една екскурзия по андите с малкото ще ми дойде добре, то не обича да ходи та все го нося, действа много добре да бъхташ цял ден с 30 кг на гърба.
|
| Сря Апр 08, 2015 6:02 pm |
|
|