|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:37 am
Ползвате ли лични предпазни средства?
| Автор |
Съобщение |
|
vstoykov
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Яну 09, 2007 12:05 am Мнения: 130 Местоположение: Варна
|
 Re: Ползвате ли лични предпазни средства?
Не ядеш храни с добавена захар и тестени изделия и не сваляш килограми?
Може и от бирата да е. Алкохолът затормозява работата на черния дроб.
Аз алкохолни напитки не употребявам изобщо.
|
| Сря Апр 08, 2015 6:55 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами да го кажем така, сладки неща ям сравнително рядко, не повече от веднъж седмицчно и то то не по много. Тестено не ям изобщо ако изключим случаите в които хапна по някой кроасан, но това наистина е рядко, трябва да съм умрял от глад и да няма нищо местно. Докато съм в БГ и бира не пия по много, д ане кажа въобще.
|
| Сря Апр 08, 2015 7:01 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
А строгото въздържание от 1000 неща затормозява работата на сивото вещество, защото и това е стрес. Освен тялото, и душата има нужда от време на време да и даваш това, което иска, а то не винаги е от полезностите за тялото.  И при това, както и при всичко друго, истината е някъде по средата. Бедата винаги е в крайностите. Пълнеенето не е никакъв критерии за правилно или неправилно хранене, само по себе си. Аз ям абсолютно всичко без ограничения, и от 10 години съм 82 кила, при ръст 186. А съм много далеч от всякаква правилност в храненето.
Последна промяна sparkybg на Сря Апр 08, 2015 7:16 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Апр 08, 2015 7:15 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Даммм....сега разбрах какъв ти е проблема!! Ами употребявай ги, но с мярка.... то зависи и от мярката де...... а бирата е безалкохолна напитка - дори по БайТошово време
|
| Сря Апр 08, 2015 7:16 pm |
|
 |
|
vstoykov
|
Наднорменото тегло не бива да се пренебрегва, защото увеличава риска от един дълъг списък заболявания. Сега да не вземеш да търсиш кои точно. Трябва да ти само да знаеш, че си струва да помислиш как да си възвърнеш нормалното тегло. Пиенето на алкохол "не по много" също си струва усилията да се прекрати (т.е. да не се пие изобщо). Писано е много по въпроса, ама файда от четенето няма. По просто е вместо да четеш по темата (и да установиш накрая, че дори и "малките" дози са твърде големи) е много по-просто просто да не пиеш алкохол. И за тестените храни има написани много книги (Grain brain, Wheat Belly и други), ама не си струва усилията да четеш всичко и да анализираш дали наистина е вярно, има ли безопасна доза от зърнени храни и т.н. По-просто е просто да не ги ядеш - да се придържаш към храни, за които се знае, че стават за хора. Иначе ако измислят някаква храна за хора на прах или от типа на котешката храна, която да струва 10% или 2% от нормалната (и да не е вредна) - тогава бих се замислил. Една значителна част от разходите ми е храна. Почти да не се налага да работя за пари е сериозен стимул, който би ме накарал да проверя дали евтината храна става за хора. Но за сега това е в кръга на научната фантастика (или не съвсем - бях чел за експерименти с подобна евтина храна, имаше обнадеждаващи резултати). Обаче храните с добавена захар, разните там салами (почти без месо) и зърнените храни не ми предлагат значително по-ниска цена, така че не си струва да ги мисля много - просто не ги ям. Даже саламите са по-скъпи от истинското месо. Храненето с подходяща храна даже може да излезе и по-евтино, ако малко се помисли като се пазарува. Пак подчертавам - няма как да употребяваш алкохола "с мярка". Пиенето на алкохол е изключително вреден мем. Етанолът е опасен наркотик и не прощава на мозъчните клетки. Сериозно влошава способността за абстрактно мислене, дори и при "малки" дози. Ползвам го само за дезинфекция и когато се мажа с разни мазила (етанолът е добър разтворител и консервант - затова се ползва за различни лекарства, които се мажат по кожата или се пият на капки). Списъкът с причините да не се консумира е голям. Който иска - ще потърси информация. Да изсипя във форума един самосвал референции няма смисъл, тъй като който не иска да ги види няма да ги погледне. Интелигентните хора пият алкохол главно поради конформизъм (или защото вече са пристрастени). Глупавите защо го пия няма да коментирам. Просто така са устроени - възпроизвеждат мемите на другите членове от групата почти без да се замислят. Това си има предимства, но има и недостатъци.
Последна промяна vstoykov на Сря Апр 08, 2015 7:31 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Апр 08, 2015 7:21 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
В дъното на посочената от теб статия има интересна картинка. Не е зле да я погледнеш. 
|
| Сря Апр 08, 2015 7:30 pm |
|
 |
|
vstoykov
|
Вместо да търся дали има безопасна доза ми е по-лесно изобщо да не го пия.
А и изпиването на каквато и да е доза (като изключим смешни дози като "една капка") си има редица вредни ефекти (разбира се това не го пише в статията, към която посочих връзка, но на други места може да се прочете).
Авторът на статията може да е бил любител на алкохола и/или повлиян от конформизма.
|
| Сря Апр 08, 2015 7:34 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами да ти кажа от както почнах да живея по здравословно, да не пия до 2 през ноща, да не ям толквоа мазно и др. стахан прасенце ... не че правя връзка между двете неща, просто отбелязвам факта. Аз не се ограничавам принципно от нищо, ям основно месо защото обичам месо, не ям много сладко просто защото не ми се намира под ръка, не че иначе не бих ял, ни пия докато съм в БГ най-вече защото откарвам в офиса почти до сутринта, няма време за бира, а като има или ме мързи или няма с кого. Зеленчуци ям малко, като добавка към месото, не са ми задължително блюдо. Единствено мазно избягвам да ям за да не стана още по дебеличък. Тестено принципно не обичам, обичам макарони разни, но по дефаулт те искат някой да ги прави, та и това не ям, банички обичам но нямам от къде да си купувам та това са ми ограниченията. Мисля да мина на диета, лошото е че като мина на диета и веднаг ами се прияждат неща които иначе не ям, иситната е че трябва да се спортува, и с копане става ама няма време за копане, въпреки че зад офиса имаме доста декари земя, може да сменя професията.
|
| Сря Апр 08, 2015 7:51 pm |
|
 |
|
vstoykov
|
Най-добре лекар да си каже думата, защото наднорменото тегло може да е симптом. Или просто остаряваш - с напредване на възрастта организмът започва да се затруднява да обработва и алкохола и храната - трябва да се спира алкохола.
Краткотрайното натоварване (например аз вдигам една 11 литрова бутилка с вода - клякане и ставане, вдигане като гирички, но не толкова често, колкото трябва) може да е по-ефективно от дългото потене във фитнеса. Също така и клякане-скачане (клякам и след това скачам - гледам да не е по средата на голяма стая и да се приземявам по-меко, че да не се тресе блока).
По темата са изписани терабайти, повечето глупости.
|
| Сря Апр 08, 2015 8:44 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Що не пробваш скок от терасата? Когато скочиш от 5-ти и отскочиш до 3-тия, може да смяташ, че си в кондиция  .
|
| Сря Апр 08, 2015 9:28 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
-
|
| Сря Апр 08, 2015 9:29 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Няма какво да търсиш. То отдавна е намерено. Що ли ни един лекар, при който съм ходил, не ми е забранявал да си пия 5-те бири месечно (моето пиене е толкова, средностатистически), а буквално всеки кардиолог ми е казвал да пия вино, ако съм любител, ама за съжаление не съм. Естествено в разумни количества. Много е вредно, ще знаеш - франсетата мрат като мухи от него.  Иначе, може да потърсиш безопасната доза живот. Той доказано е вреден - води до смърт в 100% от случаите. Нито едно писание на света не може да ме спре когато имам повод да седна на маса с приятели да си позволя да ям и пия каквото ми душа иска, ако нямам здравословни причини да не го правя. И без друго обкръжението ми намаля до толкова, че я се нямерят поводи 2-3 пъти годишно, я не. Кво, да седна на масата с чаша минерална вода, и да им кажа че няма да им ям ни пРъжолите, щото следите от скара са канцерогенни, нито салатата, щото е с тройно рафинирано олио? Айде нЕма нужда!
|
| Сря Апр 08, 2015 10:48 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
А тъй Спарки ! Квото набучи човек на вилицата и на х*я си това е ...  Пък градския (автора на темата) , си има фикс идея как да се живее 
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Сря Апр 08, 2015 11:28 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
+1 Тайната рецепта е в разнообразието, иначе плюскай на поразия. С мярка и/или предпазни средства, де 
|
| Чет Апр 09, 2015 12:34 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Бе, не съм от най-набучващите по принцип.  Просто не прекалявам, без строго да се лишавам от нещо или да залитам в някоя посока, защото някъде пишело. А за щастие и гена ми е такъв - все съм си бил клечо.
|
| Чет Апр 09, 2015 12:40 am |
|
|