|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:35 am
Ползвате ли лични предпазни средства?
| Автор |
Съобщение |
|
palavrov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 Re: Ползвате ли лични предпазни средства?
Пробвай с burping - клякане, лягане по корем, ставане до клекнало положение, след това скок ... Други добри упражнения само с тежеста на тялото има тук https://www.youtube.com/watch?v=_IXYqs1BCcg
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Апр 09, 2015 3:05 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Това са по скоро упражнения за раздвижване и тонус. Ако иска да топи килограми, трябва да топи мазнини, а това няма как да стане без да мине през кардио натоварване - бягане или каране на колело (ама не разходка с колело), скачане на въже, спринтово плуване. Всъщност той съвсем не е толкова наднормен и според мен с 3 пъти седмично 1 час интензивно натоварване сутрин на гладно ще влезне в норма за 2 месеца. Умната обаче, с постепеннен плавен старт, защото не сме на по 20 години.
Диетата както я описва си е добра - нисковъглехидратна, точната за отслабване. Въглехидратите ако ги има - бавни. Това, което обаче съм почти сигурен, че му липсва е режима на хранене. Много е важно на стомаха да му изсипваш регулярно неголямо количество. Минимума хранения е 4 пъти на ден с намаляваща градиция за предпочитане по точен график (плюс минус 30 мин).. Тъпчеш ли рязко, нередовно и по много, тъпченето вечер.... Което всъщност повечето българи правим по съвсем обективни причини - всички диети са безполезни след това.
Друг голям проблем поне на мен са ми газираните напитки - даже и газираната вода. Оставяме настрана говната от които са направени, ама в БГ по неведоми за мен причини, ги правят ужасно газирани. Колкото са по-евтини, толкова са по газирани.И се раздувам като балон от тях. Като го изкомбинираш и с едно обилно ядене...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 09, 2015 8:12 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
искаш да кажеш, че за закуска 4 парчета бекон с много сланина, 3 яйца и плочка сирене не са полезни? аме ме държат във форма.
|
| Чет Апр 09, 2015 8:36 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Burpее (а не burping - уригване  ) е кардио с натоварване на цялото тяло - http://en.wikipedia.org/wiki/Burpee_(exercise) Друга алтернатива на фитнеса с железа е http://en.wikipedia.org/wiki/Bulgarian_Bag - наистина родно изобретение 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Апр 09, 2015 8:54 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Абе за няма и година от както съм женен съм качил около 13 кг. А жена ми готви все разни (вкусни) полезности, от които не би трябвало да дебелея. Обаче от както сме се оженили вечер съм си вкъщи, почти не тренирам и не слизам от колата. А преди това- колело, лостове, планини, ала-бала + яко лапане на каквото ми падне, мазно, сладко, бира, хляб в огромни количества.
С две думи- движение му е майката
_________________ Хайде де!
|
| Чет Апр 09, 2015 9:27 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
това с колелото е до време. като се появят децата няма как без кола, дори детската градина да ти е под носа, което е мисия невъзможна. а като тръгне един на пиано, друг на английски... при това трябва да свършиш и някаква работа все пак. да не говорим за ежедневните 2 торби манджа.
вчера 3 пъти минавах маршрута Гара Искър-Горна баня. и работния ден свърши. с колело сигурно щеше да стане за след Великден.
|
| Чет Апр 09, 2015 9:52 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Е какво сега, на LSD ли да минаваме, четох че то доста засилва абстрактното мислене  . Като чета мненията тук и се сещам за един бивш чернокож, който се ръкуваше с ръкавици и имаше намерение да живее поне 100 години....
|
| Чет Апр 09, 2015 9:53 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
|
| Чет Апр 09, 2015 4:46 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Цецо, абе не знам колко съм наднормен ама 100 кг са си 100 кг  ... а и да ти кажа чак и аз взех да се стряскам като се видя в огледалото, то с дрехите много не личи ама .... трябват си мерки някакви ..... евентуално по голям номер дрехи  Редовното ядене е проблем, но всъщност обяда ми е доста редовен, закуската я няма а вечерята .. да ти кажа като съм сам и вечеря няма много, та ще се окаже като се замисля че дебелея от един обяд .... a че остарявам спор няма, ама не съм чак толкова дърт май, е Дедо колко по-дърт ама .... движението е истинта и според мен, въпроса е че то все повече липсва. Фитнеса е алтернатива ама за тия които работят от 9 до 6, толкова неща са ми на главата че хич и не ми остава време да се сетя за фитнес, камо ли да ходя, иначе до вкъщи има две подходящи зали, даже три.
|
| Чет Апр 09, 2015 6:31 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Нередовно ядене ти е проблема. Ако се насилиш да ядеш 4 пъти на ден в точен тайминг и апетит ще загубиш и кила ще свалиш. Тия три работи - ядене, пиене и ..... трябва да се правят редовно, знаеш как е 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 09, 2015 6:50 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Абе айде стига глупости - закуска много рядко - само когато жената прави бухтички или палачинки - основно със сланинка пушен врат масло (гледам да е по читаво - за краве говоря) - горе долу 10-12 ги ям така и още толкова със сладко и мед - в общи линии 75% от бухтичките си ги хапвам - с останалото жената и щерката се наяждат и остава. Обяд - зависи - по едно време обядвах - супичка, манджичка, салатка. Вечеря - в общи линии една пица дето не се събира на масата (най-голямата дето има в съответната пицария) си я сгъвам почти без да се замисля. Мноо обичам да изям един пакет спагети - жената ми ги сервира в чинията за салата. Когато няма спагети или пица един хляб от 600 грама си го хапвам като гарнитура към останалото еле пък когато е топъл, накрая си дояждат като си правя хляб с олио и шарена сол. Ако има и свинска мас - съвсем. Със зеленото проблеми нямам - изяждам колкото мога. Та това ми е капацитета в общи линии. В момента тежа 68 кг и съм 182см. Айде сега оня диетолог-трол да каже къде бъркам ...
|
| Чет Апр 09, 2015 6:52 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
И аз бях така .. е 68 не съм бил отдавна ама около 75 си стоях дълги години и се тъпчех като прасе .. ама те ти на 
|
| Чет Апр 09, 2015 7:28 pm |
|
 |
|
timt
|
Само хабиш храната. И аз като тренирах бях така но сега .....90
|
| Чет Апр 09, 2015 9:59 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Е аз не тренирам нищо. В общи линии се движа много малко. По принцип гледам да се движа колкото може повече - примерно не ползвам асансьора. Ама не мога да отида пеш на работа - на 7 км. ми е. И за колело не е много ок. Единствено колелото би ми било някакъв вариант за движение ама имам доста сериозен проблем с кръста, който си докарах именно с презорване с колело и оттогава не съм се качвал въобще. Иначе преди малко сгънах един грепфрут и след малко мисля да сгъна един шоколад. В общи линии съм на този режим от 20-тина години - никога не съм излизал от границата 62 - 70 кг. Единствено в казармата бях стигнал почти 80 - ама там ядене на режим. Е те толкова тежко никога не ми е било. После като си върнах нормалното тегло се чувствах като в безтегловност. Иначе не изглеждам толкова слаб - просто съм лек. Не твърдя че живея здравословно - казвам че не е само до това какво и как се яде. Жена ми като почне да яде по 8 пъти на ден и почва да отслабва. Ама сега като кърми малката и не се лишава от нищо.
|
| Чет Апр 09, 2015 11:07 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Мда, в сравнение с теб наистина ям супер малко. Малка пица понякога ми идва много (макар че тия дето ги ям често са с размерите на голяма в друга пицария), на спагетите и половин пакет ми е много (един пакет не можем да го изядем аз, жената и малкия, на 8г.). Сутрин - 5 бисквити Траяна с чаша вода, обяд - сандвич с шунка и кашкавал + една вафла, към 17:30 2 пакетчета Milka Choko Minis, някакъв плод (обикновено 1-2 банана) вечер - паница/чиния манджа, когато има салата - със салата, десерт - някой и друг шоколадов бонбон. Докато ям пия вода - около 2 литра дневно. Нерегулярно - още разни плодове - най-често още 3-4 банана или нещо от сорта. Общо взето това ми е режима. От 15 години - около 82 кила. Преди да започна тоя режим бях клечо - 65 кила, ядях двойно и тройно като количество, ама когато ми скимне. Спях когато ми скимне. Ама човек като се задоми и започне работа, обикновено 10-ината килца отгоре са му гарантирани, именно заради режима.
|
| Пет Апр 10, 2015 12:03 am |
|
|