Отговори на тема  [ 77 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Търся си стаж за лятото. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Търся си стаж за лятото.
Ама ненаситен българина бе :evil: Аман от местни феодали нагледал съм се на тая гледка. За какъв стаж да плаща бре..... ние метачка в блока, че е на гъзарско място в Софето не можем да намерим - 4 пъти в месеца да мие коридорите за 120 лв. (това прави заплата над 2000лв ако си уплътни месечно времето) Прави му сметка за каква заплата става дума. А това все пак е човек завършил и явно има мерак, щото бележка за стаж всеки знае от къде и как да си вземе.......
Еййй потрес затова ония на запад са се наточили и с нетърпение чакат българските емигранти да им работят за жълти стинки, а тука ще се изядем взаимно.....

Пон Май 04, 2015 11:15 am
Профил WWW
Аватар

Темата за пореден път се осра. В този форум за пари не може да се говори нормално. Нито за работа, когато е свързана с пари.

Комплексарщина от всякъде.

Пон Май 04, 2015 11:52 am
Профил ICQ

Ей ще откажете хората. Ми аз бях 8-миклас като почнах в един серивз, ама не съм плащал а са ми плащали, хем по това време не можех кой знае колко .... Човека си търси стаж вие го обърнахте на подигравка. При мен няма какво да се стажува, едно че напоследък копаме само мекушевини, второ че и да излезе нещо по хард /тъкмо сега ми излезе/ ми трябва за вчера и няма време някой да стажува по него, иначе нямам нищо против стажанти, същност доста позлваме но в друга сфера.

Пон Май 04, 2015 12:17 pm
Профил
Аватар

Edesign написа:
- 4 пъти в месеца да мие коридорите за 120 лв.

На миене по 120лв. ли ?? Ако е така, пиши едно ЛС да се разберем за лятото :D
Ми този стажант може да кандидаства при Вас за чистач, и в останалото време
може да си стажува на воля.

Пон Май 04, 2015 9:19 pm
Профил WWW

:D Не на миене разбира се. В в София горе долу толкова върви заплата чистачка месечно, като под месечно се разбира всеки четвъртък да измива стълбите. В блока има асансьор, на всеки етаж има сервизно помещение с вода. Кофата, миещ препарат и парцала са собственост на блока :D .
Измиването отнема между 2 до 3 часа да се направи като хората. Т.е. месечно макс 3*4 = 12 часа --> 120 лв --> 10лв на час.
Ако това беше стандартен работен ден на 40 часова седмица по 4 седмици прави 4*40--> 160 *10 --> 1600 лв чисто.
Чистачките първо не мият както трябва. Второ идват месец до два най-много и после просто не идват повече 8O . Този месец има нова жена да видим колко ще изкара.

Вто Май 05, 2015 5:22 am
Профил WWW

И при нас беше същото, сега една жена от входа (пенсионерка) се нави да го прави и сме доволни всички - хем тя се старае понеже за нейния вход, хем не се разхожда. А пък и то при нас 120лв на месец за чистене няма как да съберем.
То това е все едно да кажеш че като дойде майстор (техник, строител,...) и трябва да е ненормален да ти иска 20лв на час понеже 8часа*22дена*20лв дава 3600 на месец...
Ама са така, не могат да запълнят на 100% (сигурно повечето и на 50 не могат), имат време за придвижване, пренасяне на материал.
Ако в сметката вземем да сложим осигуровки, данъци, изплащане на автомобил да обикаля (или 5лв за такси), гориво и т.н. да стане като малък семеен бизнес и се "разкрива" защо не се навиват.

Едит: а на стажантите трябва да се плаща. Който не плаща значи не ги кара да работят, като не работят няма как да се учат, или поне да се стараят в поставените задачи. Като не се стараят няма полза за работодателя. Така че такива условия са непривлекателни за двете страни.
Виж, ако е в адвокатска кантора сигурно е различно - но нека да си държим на нивото като инженери и да не се принизяваме дотам...

Вто Май 05, 2015 8:31 am
Профил

gicho написа:
Ама са така, не могат да запълнят на 100% (сигурно повечето и на 50 не могат), имат време за придвижване, пренасяне на материал.
Ако в сметката вземем да сложим осигуровки, данъци, изплащане на автомобил да обикаля (или 5лв за такси), гориво и т.н. да стане като малък семеен бизнес и се "разкрива" защо не се навиват.
.

Да бе дрън дрън http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4741050
Мързел и тъпотия му се вика......

Вто Май 05, 2015 9:25 am
Профил WWW

Ти тоя от снимките няма да го пуснеш във входа, какво остава пари да му даваш да ти работи.
Както и да е, казвам да не гледаме на другите в чиниите - викат му пазар на труда и се саморегулира. Ако не намирате за 120лв значи трябва да вдигнете. Или да търсите по-добре. Или потенциалните чистачи не знаят за офертата ви и бачкат за по-малко някъде (или за толкова, ама по-малко бачкат :D ), или я знаят и не ги устройва. Дали поради наличие на по-добри оферти или поради излишък на мързел, не се знае.

Вто Май 05, 2015 9:35 am
Профил
Аватар

стажанта изчезна :D

Цитат:
3-ти курс съм. Единствената КАД програма, която сме ползвали е OrCAD. цели 2 часа

тъжно.
погледнато от този ъгъл, стажът ще е благотворителност - хем ще го учиш, хем ще затриеш времето на накой батко, хем и пари трябва да му дадеш на стажанта.

в даскалото (не бих го нарекъл университет) не си дават зор поне да им покажат пътя. но не е някакъв проблем да си свалиш коя да е КАД програма и да я разцъкаш в къщи. толкова е сложно, колкото да свалиш филм. и вместо да гледаш 20 филма и да купонясваш, ако вложиш това време в разучаване на КАД, анонса в биографията "имам 2 часа опит с OrCad" ще звучи по друг начин.

за да станеш добър инженер, трябва да гори някакво огънче вътре в теб. дилемата "да пия бира с приятели или да прочета 5 pdf-а" не би трябвало да съществува. самото ходене на училище няма да те направи инженер, въпреки дипломата. в днешно време е срамно лесно да вземеш кетап за много професии.

Последна промяна ДедоБоре на Вто Май 05, 2015 10:03 am, променена общо 1 път

Вто Май 05, 2015 9:43 am
Профил
Аватар

Е какво да прави тука, да чете простотии ли?

Вто Май 05, 2015 9:50 am
Профил ICQ

gicho написа:
викат му пазар на труда и се саморегулира

Ама се регулира по български :D
Пък да ти кажа тук в София има няколко фирми за чистене доста известни. Персоналът 90% са роми и чистят доста лъскави офиси (пък и по моловете като гледам тоз персонал все е малцинствен), а като направиш справка в НАП какви са финансовите им резултати ще се учудиш и замислиш дали да си индженер :P

Да наистина вече стана на простотия затова спирам да пиша :)

Вто Май 05, 2015 9:51 am
Профил WWW
Аватар

Edesign написа:
Ама ненаситен българина бе :evil: Аман от местни феодали нагледал съм се на тая гледка. За какъв стаж да плаща бре..... ние метачка в блока, че е на гъзарско място в Софето не можем да намерим - 4 пъти в месеца да мие коридорите за 120 лв. (това прави заплата над 2000лв ако си уплътни месечно времето) Прави му сметка за каква заплата става дума. А това все пак е човек завършил и явно има мерак, щото бележка за стаж всеки знае от къде и как да си вземе.......
Еййй потрес затова ония на запад са се наточили и с нетърпение чакат българските емигранти да им работят за жълти стинки, а тука ще се изядем взаимно.....

Ами вземи го при теб и му плащай. :lol: Що ревеш? Дедото го каза, мога да допълня, ама няма нужда. Не и за този екземпляр. А иначе, няма лошо стажа да е платен, но някой трябва да изработи парите.

Вто Май 05, 2015 10:37 am
Профил

не можах да се сдържа затова допълвам
В момента имаме трима стажанта. Един електроника и 2ма механика. Още един ще ни дойде множко..
ДедоБоре хубаво го е написал но трябва да се допълни, че искрата на пламъчето трябва някой да я драсне. В училище пълно с мързеливи даскали и сега цуцат по европроекти, във фирмите пълно с феодали отиваш за електроника, пък като задължение да миеш и колата на шефа.
Пламтящите и горящите вече са на запад, а нашата мизерия тук се укрепва все повече и повече. То не може всички да са се родили гении масата е такава, че някой трябва да я подтикне иначе отива по нанадолнището (чиста статистика). Ако ние не създадем интерес у младите то и той утре ще бяга и тук остава само мизерията.
А на запад хората хич не са по-кадърни и хич не са се преработили повече от нас.....
Ама разбирания, то за това БГ е на такъв хал, че и Румъния вече са на светлинни години пред нас...

Вто Май 05, 2015 10:50 am
Профил WWW
Аватар

Desert Leo написа:
А иначе, няма лошо стажа да е платен, но някой трябва да изработи парите.

Е нали точно това е идеята на стажа - работи нещо по - лекинко, учи се и му се плаща. Естествено по-лекинко. Аз така съм си карал стажовете и не виждам нищо ненормално в това, студент да си търси платен стаж. Склонен съм да му предоставя възможност, просто логистично с тия пътувания от Пловдив ще е тегаво, затова му казах да иде първо в Олимекс.

Тук обаче се изсипахте да си чешете езиците по теми, които нямат нищо общо със стажа, работата и заплащането му. ЗАЩО? Толкова ли крещяща нужда имате да обозите всяка тема, в която някой заговори за пари, независимо дали иска да ги дава или иска да ги взима?

Ако нямате възможност да му помогнете с конкретика по темата - просто замълчете, сложно ли е?

Забележете, че даже Бонго не е писал тук, смятайте докъде сте се извисили в нищо-писането.

Вто Май 05, 2015 11:22 am
Профил ICQ
Аватар

Бонго писал тук!

Вто Май 05, 2015 12:11 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 77 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща